Ännu mer shopping

Idag har min nya mobil fått nya kläder. Det blev ett grisrosa skal från Michael Kors. 

Mitt nya fina skal till telefonen. 

Jag har även hämtat ut ett paket från Sportamore.se som tydligen firar 5 år med div erbjudande. I helgen var det 25 på badkläder mm så det blev en bikini, UV-kläder och stövlar. 

UV-kläder till Oscar från Lindberg och en marinblå bikini till mig från Röhnisch. Lyckligtvis passade den bra. 
Tänkte prova på Crocs stövlar till Oscar. De har ju fått bäst i test och verkar bra med sidohandtag, sin lätta vikt och möjligheten att tvätta dem inuti. Vi får se om ett tag hur nöjda vi är. 

Bilder lånade från Sportamore.se och Rönisch hemsida. 



Sommarshopping

De senaste dagen har jag shoppat en del och det har blivit somriga härliga kläder. 

Till killarna har det blivit detta. Hatten är från H&M och skjorta, tröja och shorts från Lindex. 
Killarna har fått varsin keps. Oscars i favoritfärgen rött. Båda från Lindex. 
Rhodosresan närmar sig och bikinilagret dassigt så på Lindex blev det två nya bikinis (det fanns ingen bild på hemsidan på de korallfärgade trosorna som är Holly & Whyte). Dessutom en hatt från Kappahls Hampton Republic. 

Det blev även varsitt par smalrandiga shorts på H&M. 


Och ett par randiga badshorts från H&M/L.O.G.G. till Oscar. 

Väntar även på lite badkläder från Sportamore.se som hade erbjudande i helgen som gick. 

Alla bilder utom de två understa är lånade från hemsidorna Kappahl, Lindex och H&M. 



Vår dag på Smögen

Med en viss trötthet efter gårdagens årsstämma för BSB försäkringar, började vi dagen med att åka till Tumlaren på Väjern och badade. Killarna hade jätteroligt och vi är säkra på att det kommer bli mycket bad när det bär av till Rhodos. 

Efter badet tog Ulla och jag en shoppingtur i Kungshamn och precis när vi kom hem satt en räv mitt på gatan. Dick gav den korv så vi fick en häftig stund med räven som stannade en bra stund. 


Här på nedersta bilden står jag ca 5 meter ifrån den. 

Oscar, Adam och jag åkte till "gammor" i Kungshamn under eftermiddagen och jag kunde inte låta bli att fotografera dem när de kramades när vi kom. 

Jag är säker på att dessa ögonblick värmer hennes 89,5-åriga hjärta. 

Hemma från gammor blev det ännu ett bad för grabbarna, men denna gång i farmor och farfars pool på altanen. 


Nöjda killar i 38-gradig värme. 

Ikväll har vi ätit en smarrig middag med stekt torsk/rödtunga, sparris, bacon mm. Till dessert blev det blåbärspaj ur en LCHF-bok som Ulla vann i julklappsspelet. Passar ju bra när jag försöker minska på kolhydraterna. 




Vår på riktigt

Vilka underbara dagar som radar upp sig! Barnen är ute massor på dagis och vill inte gå in på eftermiddagen. Jättehärligt och inte alls konstigt. 
Helt plötsligt är det helt nya aktiviteter som gäller. 

Oscar och jag tvättade våra cyklar i helgen. 

Idag har killarna bl.a. cyklat och ritat med kritor med sina vänner på deras garageuppfart. 

Adam lastar traktorflaket. 
Oscar ritar...
... Och hoppar hage. 

Själv har jag ikväll trotsat pollen och gett mig ut på en löptur på strax över 5 km. Det var perfekt väder, vindstilla och lagom varmt så jag hade en riktigt skön tur, vilket aldrig hänt innan. Kändes jättekul att komma hem och känns att det fanns lite krafter kvar. 

De nya skorna funkar fint! 

Nu sovdags och laddning för en ny dag, förhoppningsvis lika solig och fin. 
Natti natti

Vinsten har kommit

Idag hämtade jag ut mitt fina vinstpaket från Nyblom & Kollens Instagramtävling. Innanför det bruna papperet var ett fin paket med presentpapper som ser ut som ett av deras tyger. 


Och i det fina paket låg de fantastiskt fina sakerna i Nyblom & kollens kollektion "Hopp". 

Det var en stor rund bricka, bordstabletter och brödpåse. 

Tusen Tack igen för denna härliga vinst! 

Idag har äntligen fått tummen ur att beställa en ny telefon. Jag har funderat på det ett tag men när jag igår tappade min telefon i lekstugan, fick jag ett skäl att ta tag i det, tyvärr. 

Märkligt ändå. Undrar hur många gånger jag tappat min telefon utan att det hänt något alls. Sen tappar jag den på någon halvmeters höjd och den blir totalt kraschad. Den funkar dock lika bra som vanligt så jag får kämpa på några dagar. Bara hoppas att jag inte skär mig för den är lite vass på sina ställen. 

Ikväll har jag även lagt ut fyra Tradera-annonser. Igår blev det tre stycken. Det var länge sedan sist men måste försöka bli av med lite grejer nu. Förhoppningsvis blir det några till imorgon. 

Natti natti

Fjärilstavla

I fredags sålde jag en fjärilstavla till en vän. Det var min första som jag gjort helt i lila och jag tycker den blev riktigt söt. 

Första lila fjärilstavlan. 

Vinnare av Hopp

Jag är så glad eftersom jag fått veta att jag vunnit en tävling på Instagram. Den anordnades av Nyblom Kollen och priset var från deras nya kollektion "Hopp" som passande nog är prydda med tecknet för hopp, nämligen ankare! 
Jag tycker de är så fina och precis min smak. Jag älskar den marina stilen och ser fram emot sommarfrukostar på Smögen med mina fina vinster. 

Detta har jag vunnit:

En rund bricka, 46 cm. 


4 st bordstabletter

En söt brödkorg. 

Bilderna lånade från Nyblomkollen.se

Visst är det fina saker? 

Tusen Tack Nyblom Kollen! 

Älskade Adam 3 år

Nu när jag skriver detta inlägg tänker jag tillbaka 3 år och vid tidpunkten är Adam ungefär 2,5 timmar. Han föddes 19.38 och jag antar vi var på väg över till BB vid det här laget. Henrik fick inte stanna kvar eftersom vi fick dela rum men Adam var så snäll och sov så gott hela natten. Tyvärr gjorde jag inte detsamma eftersom ungen bredvid gallskrek till kl 1 på natten och när han väl somnade började hans mamma snarka värre än värst. Ingen fantastisk första natt som urtrött och nyförlöst men vi mådde ju bra iaf, både lille Adam och jag. 

Nog om för tre år sedan. Idag har vi firat vår lilla älskling. Han väcktes med skönsång och paket på sängen. Han vaknade knappt av sången men när vi nämnde ordet "paket" så var han snabbt piggelin :-)

Adam öppnar första paketet från Oscar, en tågbana. Sen blev det ännu mer tågbana, en mikrofon, Kristoffer-docka (Frost) och en sparkcykel. 

Vi hade en slapparmorgon och förmiddag och killarna lekte hos grannarna. Vid 14 kom tjocka släkten. 

Bl.a kusin Olivia. 


Och kusin Svante. 

De flesta andra bilderna tog jag med stora kameran så det blir inga fler kalasbilder ikväll tyvärr. 

När gästerna hade åkt och Oscar och Henrik var på simskola blev det soffhäng för Adam och mig. Vi var rejält trötta båda två. 


Mysig stund i soffan och lite film på Paddan. 

Adam hälsar Tusen Tack för alla presenter och uppvaktning idag! 

Örhängen x 2

Helgen som gick hade jag glädjen att få ytterligare ett par örhängen, utöver de som jag redan visat. 

Av kära vänner fick jag ett riktigt Maria-påskägg... 


... som innehåll vackra örhängen från Edblads. De kommer definitivt bli mina nya vardagsfavoriter! 

Blingbling omfamnade av roseguld. 

Tusen Tack hela familjen S!



2 veckor LCHF

Imorgon är det två veckor sedan jag började äta enligt LCHF, vilket nästan är lite galet. Jag har inte levt helt "strikt" men försökt att i möjligaste mån avstå från kolhydrater (socker, mjöl, pasta, ris etc). 

Varför jag ja nu detta? Jag har ju ingen övervikt. Jag har snarare dissat dieten och mina två kollegor, som ätit enl LCHF i flera år, har varit väldigt ifrågasatta av mig. Men, så tipsade min kollega Caroline om boken "Ett sötare blod" som jag nu lyssnar på som ljudbok. Jag har inte lyssnat helt färdigt än men tog inte många kapitel innan jag ville ändra mina matvanor. 

Så det har jag gjort. Min älskade söta vaniljyoghurt är utbytt mot fetare turkisk yoghurt. Müsli och havrefras är utbytt mot granola på nötter och kakao ( den har jag visserligen gjort ett tag för den är så god). Pasta, potatis och ris är uteslutet ur middagarna och salladsmängden ökad. Frukost och kvällsmat har även varvats med äggröra, stekt skinka eller bacon. Jag har bakat god kladdkaka på mörk choklad och lite sötningsmedel och imorgon tänkte jag testa att baka en tårtbotten på mandelmjöl och kokosmjöl  istället för vetemjöl. Ska även testa en ny granola med pekannötter, paranötter och kanel. 

Vad säger då boken att lågkolhydratkosten motverkar? Eller kanske ska skriva vad kolhydrater orsakar. Här kommer några exempel: 
• fetma
• hjärtsjukdom
• cancer
• alzheimers
• ledvärk
• diabetes ( vissa diabetiker kan leva utan insulinsprutor genom att inte äta kolhydrater som höjer blodsockret)

Allt är inte 100% bevisat men mer och mer forskning visar att kolhydraterna är boven i många draman. Det tycker jag är skittråkigt för jag älskar bakverk, pasta, mjölkchoklad, glass osv. och jag tror inte jag kommer sluta äta detta för all framtid, men jag ska försöka plocka bort onödiga kolhydrater i vardagen. 
Wish me luck! :-)

På påskafton blev det LCHF-kladdkaka med jordgubbar och grädde. 


Påskhelg

Så var denna härliga våriga påskhelg slut och vi är redo för vår på riktigt. Vilken helg det varit, sol, sol och sol. 
Vi åkte till Grundsund i fredags men på vägen upp stannande vi till i Uddevalla och badade i simhallen. De hade en grym bassäng för barnen, varm och skön och mellan 70-90 cm djup. 

På påskafton gick vi ner till Värbo och spanade in byggandet av påskefyren. 

Givetvis blev det korvgrillning i solen. 

Sen var det lek och kul i solen, grillad lammfilé på altanen och väntan på kvällen och en ny promenad till påskefyren. 
Vid 21.30 tändes den stora fyren efter att narefyren brunnit. 


Det snålades inte på olja vill jag lova. 

Värboarnas Påskefyr är Bäst!!!

Igår åkte vi vidare till Smögen och stannade till för lunch och lite golfträning på Sotenäs GK. 

Det var bara killarna som slog men de hade jättekul och ville inte sluta när de tre hinkarna var slut. 

På eftermiddagen lämnade jag killarna en stund hos gammor (deras gammelfarmor, min farmor) medan jag gjorde ett par ärenden i affärer. 
Hittade bl.a ett par örhänge som jag velat ha ett tag. 

Riktiga bling bling från Lily & Rose. Älskar dem! 

Närbild. 

Idag har vi varit hemma i Getskär sedan lunchtid då Oscar var på kalas. Henrik har bytt däck på Mercan och vi har satt upp studsmattan. Nu är det vår! 

"Kosläpp" för två studsiga killar. 

RSS 2.0