Kallt och fint

Idag har det varit lite finare väder men ganska kallt, mellan -10 och -14 grader.  Henrik och Philip körde lite morgonskidåkning före frukost och sen åkte jag ett par åk med Oscar och Adam innan vi åt lunch på Skigaarden hela gänget. 

(null)
Grabbarna väntar på övriga gänget och lunchen på Skigaarden. 
(null)
På toppen av Tinden. Sååå vackert!
(null)
Lillplutt på restaurang. 

Idag blev det ingen längdåkning men igår blev det en tur på 4 km på egen hand. Kattis var gullig och passade Victor så jag fick testa på att åka själv. 

(null)
Oscar och Victor i snön.
(null)
Ensam i spåret.
(null)
Hann även få till ett åk på tu man hand med Henrik. Det hade vi inte räknat med med tre barn :-). Victor sov i vagnen och Oscar och Adam åkte med kusin Svante i barnområdet. Tack för barnpassningen Kattis och Philip!

Hemsedal

Igår kom vi upp hit till Hemsedal och svärföräldrarnas nyinköpta lägenhet. Vi bor jättebra ett stenkast från backarna. 

Idag var första dagen på skidor. Henrik, Oscar och Adam åkte hela dagen. På förmiddagen tog jag en rekarpromenad med Victor. Funkade fint med skidorna på vagnen då. Efter lunch var det premiär för oss båda i längdspåret. Victor somnade nästan bums och jag åkte en liten kort sträcka i längdspåret med sjusovaren bakom. Det var väldigt vackert i den vita helt orörda skogen. 

(null)
En sovande Victor i cykelvagnen som numera är skidvagn. 
(null)
Första kontakten med snö! Han tyckte det var så spännande. 

Dan före dan

Borden är dukade, skinkan är klar, ingen vinst på Bingolotto och nervösa barn. Dags att sova och ladda för julafton fast den redan pågått 1,5 tim. 
Säcken är fylld med utvalda klappar och övriga står redo i påsar att läggas under granen imorgon, vilket Oscar ska göra. Men som det barn jag är kunde jag inte låta bli att samla alla paket under granen, eller åtminstone runt om... 

(null)
Årets berg! 

Här ligger klappar från och till hela tjocka släkten så lyckligtvis inte bara våra klappar. 

Önskar er alla en riktigt GOD JUL!!!

Kramar

Jul och ledigt

Så var äntligen julen här när alla i familjen är lediga och samlade. Oscar slutade ju skolan igår så idag har barnen och jag haft en fixardag och vi gjorde "att-göra-listor" som de fick kryssa i efteråt. Vi har bl.a packat, slängt skräp och handlat. 

Nu är vi framme på Smögen och har julpyntat lite i huset. Vid ytterdörren stod julgranen och väntade på oss när bi kom. Tack Ulla för att du fixade ! (null)
Inte lätt att fånga alla tre älsklingar på bild.   
(null)
Årets Smögengran 2017.  

Ny jacka

En av de saker jag köpte i Spanien var en ny vinterjacka. En piffig och lång variant av lättdunjacka från Massimo Dutti. Den är lite glansig marinblå med pälskrage och huva. 


(null)

(null)

(null)


Pluttis julkläder

Innan vi åkte till Spanien beställde jag en söt liten outfit till Victor från Kappahl. Body med fluga, blå byxor med hängslen och en söt kofta. En riktigt liten farbror kommer han vara i jul. 

(null)

(null)

(null)

(null)
Kan jag slänga ner dem på golvet nu mamma? 

Möjligen blir det ett par andra byxor men de är nästan likadana. Hittade nämligen likadana finbyxor med hängslen till alla tre grabbarna i Spanien. Så gulligt att syskonmatcha och det är inte alltid lätt med sju års mellanrum. 

När Victor föddes fick han näst intill likadana Newbiebyxor av mina kusiner och de var så fina så är säker på att dessa kommer användas flitigt, även om de kanske blir de spanska på själva julafton. Vi får se. 

Julklappskväll i Stora Höga

Lite komiskt att jag skrev igår att jag får fortsätta imorgon för jag var så trött. Sen hann jag somna mellan sista punkten och knappen "publicera". Det var därför inlägget kom imorse :-)

Idag har det varit julklappskväll här i Stora Höga. Så roligt att det händer något och att folk engagerar sig och fixar sådana kvällar. Tyvärr var vädret lite trist med snöblandat regn, men det gick bra ändå. 
Köpte bland annat små tandaskar till killarna nu när Adam tappat sin första. 

Oscar och Adam passade även på att rida åsna och klappa fåren. 

(null)
Lilla jag fick komma ur vagnen en stund.  
(null)
Adam rider. 
(null)
Oscar var först ut på julåsnan Isak. 
(null)
Två smurfar i fårhängnet. 



Första tanden tappad

Igår, den 12/12,  tappade Adam sin första tand. Så nu har han inte dubbla tandrader längre :-). 

(null)
Den lilla gluggen med nya tanden redan halvvägs upp, fast längre bak. 

Igår tog vi även in granen och klädde den. 

(null)
Står i hörnet bredvid soffan, precis som förra året. Så mysigt! 

Tänkte skriva mer om dagen men har redan somnat två gånger så får skriva mer imorgon. 

Spanienresan slut

En vecka går alldeles för fort. Men denna gång fick vi komma hem till en väntande man/pappa så då kändes det bra. 

Kl 4 imorse stod vi upp och påbörjade hemresan. Igår hann vi med lite lek, lunch i paviljongen och apelsinplockning. Det sistnämnda kändes lite exotiskt. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

På eftermiddagen körde pappa mig till ett köpcenter. Där gjorde jag iordning mina naglar och shoppade lite kläder som jag får visa i ett senare inlägg. 

(null)
Victor kollar läget i flygplansfönstret. 
(null)
Våra tre flygprinsar. 
(null)
Två av dem sov lite på planet iaf. 

Näst sista dagen

Idag körde pappa skytteltrafik till  äventyrsgolf en bit söderut. Först körde han mig och killarna och vi passade på att spela vanlig minigolf i väntan på mamma, Anders och barnen. 

På golfen gick pappa, Adam, Olivia och jag i samma boll. 

(null)
Högsta vinsten!
(null)
Oscar väntar på sin tur. 
(null)
Adam som gillar att fotas med kaktusar :-)
(null)
Laddad pappa!
(null)
Sen blev det lunch för hela gänget. 

När vi kom hem tog jag faktiskt en joggingtur, fast jag kände mig rätt trött. Så en liten klapp på axeln på mig själv för att jag gav mig ut. Det var rätt vackert längs vägen. 

(null)

(null)

(null)
Det blir lite sneda horisonter när man fotar i farten, men vackert ändå. 

Imorgon är det vår sista dag här. Det blir nog ett besök på stranden och fotbollsspel för barnen. Jag tror inte jag vågar mig i havet så blir nog inget bad för mig denna gång. Tyvärr var inte poolen här uppvärmd och den håller just nu tio(!) grader så lär inte bli bad där heller. 
(null)
Ack så inbjudande, men svinkall. 



Spanien dag 4

Idag blev det en mycket lugn förmiddag. Victor vaknade alltför tidigt (före sju) och jag fick sova igen lite när pappa och mamma tog över. Tack!!!

Pappa hämtade sedan brorsan och barnen på flygplatsen och vi gick allihop till Punta Prima-stranden. Barnen skulle spela fotboll på stranden men det blev bad för alla fyra. 

(null)
Victor kollar in brorsorna och kusinerna på stranden. 
(null)
Landkrabborna mamma och jag. 
(null)
Badpojkar
(null)
Pappa/morfar/farfar har det gott i solen. 
(null)
Avslutningsvis blev det lite fotboll också. 

Spanien dag 3

Igår hade jag en känsla av att något var på G i halsen, men den fanns inte idag, så då hade jag inget att skylla på när det gällde joggingtur. Blev lite drygt 5 km i förmiddags. Joggade delvis längs havet, vilket var väldigt vackert. 

(null)

(null)
Vacker utsikt och lite kuperat i joggingspåret. 

Eftersom det är tisdag idag var det dags för mammas och pappas boule på eftermiddagen. Idag fick jag ta mammas plats och det gick riktigt bra. Man spelar två och två och paren lottas mellan varje match. Tyvärr blev det förlust i första matchen trots en fin start men sen avslutade jag med två bra vinster. Riktigt nöjd med min insats i pensionärslivet :-)

(null)
Motståndarna i andra matchen men mannen i grått var min medspelare i första matchen. 

Imorgon kommer brorsan och barnen så då blir här livat några dagar. 


Dag 2 Spanien

Idag har vädret varit något bättre här i Spanien. Det är fortfarande rätt svalt men fram på eftermiddagen var det kring 17 grader iaf. Vi tog en promenad längs havet och spelade bland annat lite fotboll på en av stränderna.

(null)
Oscar hittade en söt liten palm. 
(null)
Grabbarna vid strandpromenaden. 
(null)
Fullt ös på fotbollskillarna. 
(null)
Världens bästa mamma/mormor! 

Hemma från stranden blev det varsin minipizza ute i solen. Sen gick vi bort till parken där mamma och pappa spelar Boule så grabbarna fick testa. 

(null)
Mormor in boule-action. 
(null)
Oscar spelar. Båda killarna var jätteduktiga. 

Spelade mest på de soliga banorna men det var tydligen olika grus så vi fick testa här också såklart. 





Spanien

Igår var det äntligen dags för barnen och mig att åka till Spanien och hälsa på mamma och pappa. Henrik körde oss till Landvetter på förmiddagen och pappa hämtade oss i Alicante för vidare färd söder om Torrevieja. 

Flygturen gick fint. Något enstaka gnabb om paddspel för de stora och lite trötthetsgnäll från mini, men överlag utan problem. 
(null)
Adam käkar pizza ombord. 
(null)
Hela gänget! 
(null)
Adam fotar från fönsterplats. 

Här är tyvärr inte så bra väder. Solen skiner visserligen, men det har varit blåsigt och kallt. Idag kom temperaturen upp i 15 grader ungefär. 
Mamma, Oscar, Victor och jag tog en promenad till ett shoppingcenter knappa 2 km bort. Adam och pappa kom efter med bilen. 
(null)
Glass i solen på Zenia Boulevard. 
(null)
Victor och morfar 💙

Victor hade för övrigt en rekordnatt inatt. Sov 22-8.45 utan välling. Vid 6.15 puttade jag in nappen, that's it! Fortsätt så! 

Kram och Godnatt

RSS 2.0