Ullaredshopping del 1

Tänkte visa lite saker jag shoppade på Ullared i måndags. 

Jättefina jeans och chinos i tuff design och mjuka tyger. Väldigt lika byxorna från Pomp de Lux med sina synliga knappar. 119 kr/st

Vår nya kökslampa från By Rydéns är vi väldigt nöjda med. 299 kr. 

Vattentäta höstskor till Oscar från Kavat inhandlade på SkoBoo. 420 kr och väldigt snabba ;-)

Oscar fick även dessa skor från Pax. De kostade 269 kr. 

Happy Halloween
Höstfrukost

Med höstrusk på utsidan och ledig dag får det bli frukost framför barnprogrammet. 
Ullared

I måndags var min goa granne och jag till Ullared och shoppade loss. Med hem hade vi leksaker, hushållsartiklar, gardiner, lampa, lite barnkläder och nya skor till Oscar. Tänkte lägga ut lite bilder men inte hunnit fota dem än så här kommer bilder på vagnen innan betalning och på mig med överfull vagn och regnponcho. 
 Familjetavla

Nu har jag gjort klart ytterligare en familjetavla. I mitten syns signalflagga E, L, L, Ö och S. 
 

Nykomlingar

I flera år har jag tänkt att vi skulle utöka vår glasservis med dessertvinsglas. Nu är glaset, som egentligen heter sherryglas, på väg att utgå. Det finns numera ett dessertvinsglas i serien men jag jag gillar detta lilla glas bättre då det har samma form som våra vinglas. Beställde på nätet men de hade bara två kvar och slog därför till på ytterligare fyra stycken i helgen när Cervera hade 20% på allt. Ensamma ser de ganska stora ut men bredvis ett rödvinsglas ser man att se är riktigt små (rymmer 9 cl) och söta.
 
Intermezzo sherryglas som tyvärr ska utgå 2013-12-31. Sista campingen?

Idag har jag fått VAB:a för Adam som är snorig och hade feber när han kom hem från dagis igår. 
Vi har haft en lugn dag hemma men fick ta en promenad när Oscar skulle hämtas på dagis. På vägen hem gick vi över campingen här i Getskär. Den har funnits här sedan början av 70-talet men  är nu på väg bort och nu börjar det faktiskt bli lite tomt när många av villavagnarna försvunnit. 

Nya klänningen

På lördag ser vi fram emot att gå på inflyttningsfest hos våra goa grannar och klänningen som jag shoppade häromdagen ser ut så här: 
 
På något litet sätt ska man visa vilket lag man tillhör och jag har hamnat i det gula, så till denna klänning kommer jag ha mina senapsgula pumps som jag köpte i New York. Ska även se om jag kan få tag på något senapsgult smalt skärp att ha istället för knytbandet som ingår. Fick tips av min lagledare att Cubus har. Ska spana in i veckan. Vad tror ni, kan det funka?
 

Lekstugefönster

Igår och idag har jag jobbat lite på lekstugan men tyvärr inte fått så mycket gjort. Spikat upp ett par vindskivor på baksidan, sågat upp öppningen något på det främre fönstret så att det istället kan bli öppningsbart och satt in ett litet fönster även på västerväggen för ökat ljusinsläpp. Jag har även byggt ramen till det öppningsbara fönstret men monterade gångjärnen fel så det blir till att flytta dem. Men det får bli en annan dag. 
 
 
Utökad öppning
 
Från insidan.
 
Till höger syns det nya fönstret mot väster. Det ser snett ut, jag vet, men det åtgärdas med fönsterkarmar. 
 
 

Glada bakom ratten

Igår efter dagis tog jag med mig båda busgrabbarna till Stenungstorg för att köpa en klänning som jag fått undanhängd på MQ. Utan barnvagn tänkte jag att detta blir en spännande utflykt. Men det gick faktiskt jättebra! Eftersom jag redan provat klänningen gick det snabbt att betala och sedan hittade de denna roliga tvåmansfarkost som förgyllde deras tillvaro i några minuter. (Brukar aldrig lägga i pengar i dem, för då lär de sig väl hur roligt det är och jag lär aldrig få dem därifrån.)
 

Sedan var det dags att handla lite mat och med Adam i kundvagnsbarnstolen och Oscar i vagnen så gick även detta väldigt smidigt. 
Oscar mindes även väldigt väl att vi var och fikade på torget för några veckor sedan och då åt han chokladboll. Så efter en del tjöt om chokladboll fick de givetvis belönas med att baka egna när vi kom hem. Oscar valde att göra kokoskorvar istället och Adam valde att äta. 
 Morfar Olle

I helgen var det nationella anhörigdagen och vi passade på att besöka min morfar på Skaftöhemmet. Det bjöds på tårta och var en mysig stund med alla de gamla. Oscar och Adam var blyga till en början men sen blev det fullt ös och de gamla tittade med glädje på när de hoppade, dansade och lekte med en boll. Morfar underhöll med sitt munspel. 
Mästerverk

När Oscar kom hem med sin första målade teckning från dagis hamnade den givetvis i en fin ram. Numera hänger den fint på väggen i hans rum. 
 
Nu har Adam fått hem sin allra första teckning och ikväll har jag äntligen ramat in den. Jag må vara hans mamma och väldigt partisk i frågan, men jag tycker den är hur fin som helst. 
 Helg i Grundsund

 
Redan igår var det (tyvärr får jag säga) dags att bege sig till Grundsund för att ta farväl av min älskade gammelfaster Gunnel! Det var en fin begravning i Grundsunds kyrka och jag gjorde själv den "krans" som var från Anders, mig och våra familjer. 
 
 
 
Igår kväll blev det ett besök i Göteborg när vi gick på I ❤️ Musicals i Scandinvium. Det var en show med Peter Jöback och några av hans Broadway-kollegor. Så sjukt bra röster de har! De var verkligen jättebra men hade önskat fler kända låtar. 
 
Idag bar det hem till Grundsund igen där grabbarna Bus var. Adam och jag gick ut en stund när Oscar ville se på barnprogram. (Därav bara Adam på bilderna nedan). Oscar tog senare en cykeltur och då gäller det att hinna med!
 
 
RSS 2.0