Delade

Igår och idag har familjen delat på sig lite. Henrik hade en årsstämma på Smögen medan jag hade körkonsert i Stenungsund. Han tog med de minsta grabbarna dit medan Oscar var hemma med mig för att gå på ett kalas idag. 

Det blev ju så fint väder så kalaset blev toppenbra. En flicka i klassen hade det vid Kode Scoutkår och barnen kunde leka i berget/skogen, fick grillad korv och glass. Jag passade på att ta en löptur under tiden. Sprang hem till en arbetskamrat och sedan tillbaka så det blev 2x4 km. Det var tungt idag. 

(null)
Jag var tillbaka från joggingturen lagom till barnen fick glass. 

Under tiden fick jag även en härlig bild på Victor som är på promenad med farmor och farfar i Vallevik. 

(null)
Vårpromenad i nya vårskorna. 

Ikväll har jag ägnat ett par timmar i källaren och målat brädor. Altanbygget är ju igång och det kommer bli så bra. Ska ta lite bilder imorgon. 

(null)
En bild från i torsdags när de dragit igång. 

Handbollsavslutning och klasslista

Igår hade både Adam och Oscar avslutning på sina handbollsträningar. För Oscar innebar det gemensamma matcher med P09 och de var jätteduktiga allihop! 

(null)
Oscar får sin avslutningsplakett av ledarna. 
(null)
Timman innan hade även Adam fått en. 
(null)
Lite lek på Spekerödsskolans fantastiska skolgård. 

När vi kom hem fortsatte bolleken men nu i fotbollsform med grannarna. Underbart! 
(null)
Det är så fantastiskt att ha denna grönyta i området. 
(null)
Mini skulle givetvis också dit så det var bara att sticka efter när han rymde genom häcken. 

Idag vaknade vi till desto tråkigare väder. Oscar frågade förvånat när jag väckte honom: Är det regnet som låter? Det mullrade riktigt på altanen när ösregnet kom imorse. 

Vädret blev dock bättre efter lunch och när Adam kollade posten på eftermiddagen, var det helt ok. 
(null)

(null)
Första klasslistan har kommit!!! Så spännande! 

Adam kommer få samma fröken som Oscar hade i förskoleklass och det känns jättebra. Han har fått med sig flera bra vänner från förskolan och grannar så detta känns kanonbra. Adam sa att han var lite ledsen över att han inte fick gå med alla förskolekompisar men de lär ju ändå gå på fritids tillsammans. Sötis! Måla måla måla

Idag har jag lagt några timmar i källaren på Smögen. Målandet av blivande staketpinnarna har fortsatt och mycket återstår ännu. Känner en viss stress eftersom bygget drar igång nästa vecka. Men det får lösa sig på något sätt. 

Samtidigt funderar jag mycket på fönstersättning inför vår utbyggnad av huset här i Getskär. Hallen tror jag att vi kommit fram till en bra lösning. Där tappar vi massa ljusinsläpp när våra enorma insynsvänliga fönster försvinner men jag hoppas vi kan kompensera med ett snedställt överljus liknande detta. 
(null)
Googlad bild. Ljus, men ingen insyn. Perfekt tänker jag. 

Jag är väldigt mycket inne på överfönster i kommande nya allrummet också. Såvida det inte blir en vind där... men det är fönstren under som får hjärnan att gå på högvarv. Men snart kommer den perfekta lösningen och flyger på mig hoppas jag. 

Vår

Igår var visserligen en fin dag men det var bara en liten stund på eftermiddagen som det inte var jacka-och-mössa-väder. 

(null)
Grått väder, grå jacka. 
(null)
Perfekt fotbollsväder tycker Victor. 

Det är underbart att se hur Mini blivit så intresserad av att vara ute på några få dagar. En riktig frihetskänsla att få gå omkring själv utomhus. Han vill ut och försöker på alla sätt smita ut när ytterdörren öppnas. Sen blir han förbannad när vi ska gå in. 

Igår var det avslutning på Adams gympa så då fick syskon vara med. Oscar och Victor var med men fick tyvärr ingen bild på Oscar. 

(null)
Gympakillen
(null)
En till som hade roligt. 

Idag har vi njutit av vårsolen och värmen. Adam lekte hos kompis på förmiddagen så jag tog en joggingtur med Victor innan vi hämtade Oscar på skolan. 

(null)
Eftermiddagsfotboll på grannarnas gräsmatta i betydligt tunnare klädsel. 

Fin present!

Nu bloggar jag första inlägget från nya mobilen. Beställde ny lur igår och kunde hämta idag. Mycket bra! 

Har dock inte hunnit ta några bilder idag så får passa på att visa en av mina fina födelsedagspresenter. 

(null)
I mjuka paketet från mina fyra killar låg denna fina Busnelkofta. 

Golfkickoff

Igår var det dags för kickoff för årets golfträning för juniorerna. Oscar och Adam var självklart med. Vi började med att äta hamburgare tillsammans innan det var träning. 

(null)
Fullt av barn på putting green. 
(null)
Även Mini var med och testade. Adam 6 år

Idag fyller vår älskade Adam 6 år. Som vanligt var det uppvaktning på sängen imorse och när sista paketet öppnades var han väldigt glad. En egen iPad. 

(null)
Nyvaken sexåring med paddan i handen. 

Imorse fick han även öppna paket innehållande innebandyglasögon, cykelhjälm och fotbollsskor, mao presenter för vår sportiga grabb. 

Efter firande på förskolan hängde Oscar och Adam med kompisar ner till havet. Mamma och pappa kom och lämnade lilla Volvon och passade Victor medan jag åkte och bytte till sommardäck och köpte två nya. Mina däck slits inte ut, utan faller på åldersstrecket. Men så har bilen inte ens rullat 1000 mil om året i genomsnitt heller, så det är inte så konstigt. 

När Henrik kom hem grillade vi hamburgare. Adam fick fler fina presenter och vi satt allihop ute och åt  både hamburgare och tårta. 

(null)
Blå prinstårta till vår prins. 
(null)
Födelsedagsbarnet! 
(null)
Hamburgargänget i solen :-)
(null)
Någon fick smaka på blåbärsgrädde. 
Joggingtur med Mini

Idag tog jag med Victor ut på en joggingtur i det våriga vädret. Perfekt tajmat med hans lunchtupplur gav vi oss iväg på en långsam sväng till Jörlanda. Eftersom mina joggingturer sällan är längre än 30 min/5 km var jag väldigt nöjd med att beta av en hel timma. Som sagt, det gick väldigt långsamt men det känns ganska oviktigt. Viktigast att få tid i löparskorna. 8,5 km blev det idag. 

(null)
Klara för dagen och Pluttis har vaknat. 
(null)
Funkar som promenadvagn hem från affären också. 

Nu håller jag tummarna för fortsatt fina dagar och en hel och frisk kropp. Tiden tickar snabbt mot Varvet och jag har lååångt kvar...

Dagfamilj

Idag har vi passat en söt liten krabat som heter Elton. Han är fem år och vi kommer vara hans dagfamilj på måndagar och tisdagar under våren. 
Första dagen gick jättebra och han är väldigt snäll. Vi tog lunchpromenaden till skolan och hämtade Oscar och det gick toppenbra. 

(null)
Säg hej till Elton! 

Innebandy

08.00 inställde Oscar och jag oss i Varberg för innebandycup. Grabbarna spelade tre matcher á 2 x 15 min och var fantastiska, som vanligt. De vann sina matcher med 17-0, 12-2 och 14-4. 

(null)
Enda bilden jag lyckades knäppa idag :-) Killarna tackar efter första matchen. 

Adam, snart 6 år

Idag har vi tjuvstartat kalasandet för vår blivande 6-åring. När vi var på Smögen passade vi på att fira med farmor, farfar, farbror, faster och kusin som bor på Smögen och mormor och morfar kom från Grundsund. 

Idag, precis som förra året när det vankades kalas, var Adam så himla söt och frågade: När kommer mina gäster? 

(null)
Världens finaste snart 6-åring fick fina paket redan idag. En ryggsäck inför skolstarten, Ubongospel, Lego och innebandyklubba låg i paketen. Adam var mycket nöjd! 
(null)
Fruktsallad med grädde och Henriks hembakta kladdkakemuffins a la nästan Lchf (han hade fuskat med någon matsked Nöttechoko som är en norsk variant av Nutella)) Blev jättegoda! 
(null)
Tre kusiner bustroll. ❤️

Nu är vi åter i Getskär. Imorgon drar Oscar och jag till Varberg för innebandycup så det blir uppstigning långt före tuppen. 

Natti natti! 

Rivningsjobb

Inom kort kommer bygget av vår nya altan och utökade balkong dra igång på Smögen. I måndags drog jag igång rivningsjobbet av befintligt uterum och idag har pappa och jag fortsatt med balkong och golvet på uterummet. 

(null)
Förebild från i måndags. 
(null)
Efterbild från i måndags. Då hade jag plockat ner skjutfönstren, innerväggar och balkongräcket. 

Idag rök även övre balkongräcket och balkonggolvet. Sedan fortsatte vi med altangolv, brädorna under reglarna, plåten som låg under golvet, tjärpapp och råspont. Kvar är endast reglarna. 

(null)
Balkongen helt borta. Nu endast ett smutsigt plåttak. Hoppas lite regn kan komma och lösa problemet. 
(null)
Den äldsta delen av uterumsgolvet var bannemig genuint byggt!  Fick låna vinkelslip av Henriks farbror för att skära loss plåten som går upp under eternitplattorna. 
(null)
När pappa och jag fått bort plåt och täckpapp möttes vi av bräder som var som nya. Fantastiskt när de legat där i flera decennier. 
(null)
Nu återstår endast ramen av reglar. Men vi lämnar det nog där för snickarna att ta vid. Dels för att hörnstolpen bär balkongen (numera taket) så den står stabilt tills det är dags för bygget men även för att det blev lite speciellt med plåtkanten. 

(null)
Under uterumsgolvet, precis över granitgrunden där golvreglarna är fästa, kan vi nu se den gamla fina träpanelen som en gång klätt huset. Utifrån vad vi kan se så verkar den sitta kvar bakom eterniten, men det vet vi inte såklart. 


Lekland

Idag har vi tagit en paus i målningen, som jag visserligen ligger oändligt långt efter med, men ibland får man ha lite roligt också. Henrik fick lift till Gbg så det var barnen och jag som åkte till Uddevalla och mötte upp våra vänner. Först lunch på Ikea med lite shopping och därefter bar det av till Stellas Lekland. 

(null)
Mini i bollhavet. Mycket skeptisk i början men efter att ha legat uppe på mig en stund började han mjukna. 
(null)
Bollarna var roligast utanför bollhavet. 
(null)
Skeptisk Victor undrar var han hamnat. 

De stora sprang omkring, åkte ruschkanor, klättrade och cyklade. Victor åkte även han ruschkana på egen hand för första gången och blev jätteglad. 

Påskafton

Vädermässigt fick vi verkligen den perfekta påskaftonen med strålande sol, vindstilla och härligt. Barnen var ute och lekte massor och Henrik och jag tog en promenad till hamnen. 

(null)
Victor sover gott på bryggan i Grundsunds hamn. 
(null)
Nästan helt blegg. 
(null)
Inne i hamnen låg havet som en spegel. 
(null)
Min snygga man!

På kvällen blev det givetvis det obligatoriska besöket vid påskefyr'n. 

(null)
Värbos påskefyr i lågor. 
(null)
Två grabbar som tyckte det var spännande såklart. 
(null)
Innan tändning av fyrn, tändes som alltid narefyrn. 
(null)
Upplyst selfie med de finaste. 

Idag har vi åkt tillbaka till Smögen och tyvärr har en ny förkylning kommit smygande idag. Sååå störande! Efter nästan två veckors väntan på att bli helt bra, tog jag en ju en tung joggingtur i fredags och tänkte att nu är det bara att steppa upp inför varvet. Har ju knappt rört mig i vinter så det är minst sagt dags.  Men nej, det verkar skita sig ett tag till.  

RSS 2.0