Skottkärra

Tänk att det skulle ta över 8 år i hus innan vi blev med skottkärra. Men idag hände det. Hade planerat att sätta upp studsmattan för att överraska killarna när de kom från Hemsedal. Istället drog jag igång ett trädgårdsprojekt : "ta bort döda och fula buskar, flytta studsmatta och lägg sten under för att slippa klippa." Så därför insåg jag att jag ville återanvända sättgruset från gamla stenläggningen. Då behövs en skottkärra och den fick snällt Henrik inhandla på vägen hem. 

(null)
Oscar i arbetarbyxor testar nya kärran. 
(null)
Victor var jätteduktig, precis som storebrorsorna. 

Adam var också med och körde en tredje skottkärra men ville inte vara med på bild. 

Annars har Victor och jag haft en fin dag. Tog en förmiddagspromenad i solen, sparkcyklarpaus i trödgårdsarbetet och fick mata grannens kanin och sedan även en cykeltur. 

(null)
Hoppsan och Victor. 

Cykeltur...ne.

Stora älsklingarna är i Hemsedal och njuter av skidåkning och Victor och jag är hemma och myser. Just nu har jag mycket Googlefokus  på cyklar och dess tillbehör. 

Igår besökte Victor och jag nya Kongahälla center men där var förvånansvärt tomt på cykelgrejer. Så idag tog vi bilen till Älvängen och cykelaffären där. Victor somnade strax innan vi vad framme. Prefekt tänkte jag men han vaknade när jag lyfte över honom till vagnen. Då var det inte lätt att kolla på cyklar. De hade inte den cykeln uppackad som jag ville kolla på ändå. 

På väg mot XXL stannade jag på Klädkällaren eftersom jag aldrig någonsin varit där. Köpte bara ljus och disktrasor. 

XXL hade inte heller några cyklar, hjälmar eller skor av intresse. Väldigt skralt faktiskt. Köpte dock ett par pedaler eftersom de hade 20% på allt i helgen. Vid kassan somnade äntligen Victor igen så då kunde jag ta även en sväng in på Stadium outlet och kolla. Köpte en vinteroverall (inför nästa vinter) och överdragsbyxor till Victor. 

(null)
Overall och byxor fr Vossatassar. 

Eftersom Victor fortsatte sova körde jag även till gamla Team Sportiabutiken på Marstrandsvägen. Där ska bli cykelbutik men någon racer fanns inte att se, än. Inte heller skor men testade ett par hjälmar iaf. 

Så ikväll har jag spenderat lite födelsedagspengar på att nätshoppa istället. Det blev en våtdräkt inför Vansbro. Sen fick jag se att samma butik hade cykelhjälmar så beställde en på chans. 

(null)

(null)
Bara att hålla tummarna att de passar. 

Blev även ett nytt ryggskydd till Oscar eftersom hans kommer vara förlitet nästa år. Likaså ett par nya stavar för de är redan alldeles för korta. (Han använder dem visserligen ändå inte, men lär väl börja snart)
(null)
Samma sort som han har idag men nästa storlek. 
(null)

Röda stavar. Oscars favoritfärg! 

Amsterdam

I tisdags hade vi möte hos en leverantör och medan min chef och en kollega åkte vidare till en annan stannade min andra kollega och jag kvar. Men vi kom iväg tidigare än planerat så han var snäll och åkte med mig till Amsterdam i väntan på flyget på kvällen. Eftersom jag aldrig varit i Holland var det extra roligt att få turista lite, om än bara för någon timma. Men jag hade en bra guide eftersom min kollega är holländare. 

(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
Stora shoppinggatan i Amsterdam. Gick den aldrig men var den på bild iaf. 
(null)

(null)
Royal palace. 
(null)
Centralstationen. 

Sen tog vi tåget till Schiphol och åkte hem. 

Min dag

Så var min 38-årsdag strax slut. Jag (och Victor) väcktes på bästa tänkbara sätt av tre skönsjungande älsklingar med paket på sängen. Roligt var att jag på riktigt sov när de kom in. 

(null)
En hjälpande paketöppnarhand. 
(null)
Fina paket!!!
(null)
Familjemys framför barnprogram en tidig födelsedagsmorgon. Bästa!!!

Tyvärr blev det inte mer firande med familjen idag eftersom jag vid lunchtid åkte hit till Holland på jobbresa. 
(null)
Vackert! 

Inte hunnit med något annat än att resa idag så direkt vi kom fram åt vi middag på hotellet. 

(null)
(null)
(null)
(null)
Blev en god och trevlig födelsedagsmiddag! 

Tusen Tack till alla som på något sätt Grattat mig idag! Jag uppskattar det massor! 

Kram och Godnatt från Holland. Bye bye 37

Idag har Henrik påmint mig om att jag är en av världens äldsta 37-åringar, haha! Jag är å andra sidan en av världens yngsta 38-åringar imorgon. 

Jag ska dessvärre inte få fira min födelsedag med familjen eftersom jag på jobbresa till Holland, men det funkar ju att tjuvstarta även idag. 

(null)
Lchf-våffla till mig, vanliga till resten av familjen. Mumsfillibums!!!

Vi har idag även hunnit med att kolla på Oscars innebandymatch på Tjörn. Det blev en uddamålsförlust i en väldigt spännande match. Oscar var målvakt andra perioden och skötte sig jättebra både i mål och ute på plan. Kul! 

Medan Adam tränade hockey på eftermiddagen hade jag hjälp av Oscar och grannpojken att bära sten. 

(null)
Före
(null)
Halvvägs... typ
(null)
Klart! 

Sedan fortsatte vi med att kapa ett par buskar. Jag klippte/sågade och grabbarna underhöll Victor på gungan under tiden. 

(null)
Dessa tre buskarna ska väck. Den till höger är nu kapad. 

Jag är väldigt seg på att ta mig ut. Det ligger liksom inte i min natur. Men när jag väl är ute i trädgården och grejar så är det ju faktiskt ganska kul. Tröttnar emellanåt på att göra en och samma sak men trädgårdens arbete har ju ingen ände så man kan alltid pausa och göra något annat. Får bli bättre på detta! 
Äntligen Smögen

Igår åkte Oscar, Victor och jag upp till Smögen. Vi har inte varit där sedan jul så det var verkligen dags. 

(null)
Mina två bordsherrar och Thaimat. Hur bra som helst! Killarna åt så det sprutade ris ur öronen :-)

Igår innan Lets Dance gick jag plockat in ljusstakar och tomtar på garderoben och tagit av och tvättat julduken på matsalsbordet. Nu är det blått som vanligt igen. 

Idag vaknade jag och blev lite deppig eftersom min förkylning kommit tillbaka. Började träna lite smått förra helgen för att skrämma bort den andra, har haft en ok vecka men nu är jag alltså förkyld igen. Känns som det där Göteborgsvarvet blir tufft när jag står på ruta 1 :-(

Idag blev det en blåsig, något kall promenad på Smögenbryggan med farmor. 
(null)
Fyra gullisar! 

Innan dess hälsade barnen och jag på hos min farmor på Kvaenbergshemmet. Utbyggnad

Kan inte fatta att det snart kommer bli av, men nu känns det som vi börjar närma oss startskottet av vår utbyggnad av huset. Det ska bli så skönt när Victor får ett eget rum. Vi kommer även bygga ut hallen, vilket jag nästan ser fram emot mest av allt. 

När det var lite sol i helgen började vi faktiskt pilla lite marksten på baksidan. 
(null)
Förebild (med naggad kant) 
(null)
25% klart kanske. Tyngre än vad man tror. 

När vi fått bort dessa stenar kommer vi även ta ner tre stora buskar så att markarbetarna kommer åt. Antar att det får bli helgens jobb om regnet kan ta en liten paus. 

Idag fick Victor en 2-årspresent av grannarna som blev väldigt populär. Den skulle med även i sängen vid läggdags. 

(null)
(null)
Victor, nappen och flygplanet. En fin trio. 

Tusen Tack för fin present!!!

2 sidor

Ikväll har älskade lilla Adam läst två sidor ur en Alfons Åberg-bok. Vet inte om han läst i skolan men här hemma är det en dag att minnas. Heja Adam! 

Annars är det torftigt med bloggen nu. Händer inget speciellt på dagarna och helgerna är det sport. I lördags blev det en familjefejd i bowling och då gick mamman (aka jag) hem med segern. 

(null)
Henrik hade en väldigt stark början men sen skönk vi lite båda två innan jag drog om på upploppet. 

RSS 2.0