Rosa bandetloppet 2019

Idag vaknade jag tidigare än planerat. Var nog lite spänd inför dagens lopp trots allt. Britt-Marie och jag tog en lugn morgon, åt frukost och förberedde packning etc. 

Vi mötte upp Anette och åkte till Lidingö och tog en sväng genom mässhallen men inte så mycket kul att se där. Sen var det lite mat innan vi drog oss mot Grönsta gärde där både start och mål är i Rosa Bandetloppet, som är 10 km. 

När man läst 13 grader och regn varje dag i 10 dagar så kändes det väldigt bra igår när regnet var borta från prognosen och det t.o.m kikade fram lite blå himmel mellan molnen. Så i sista stund drog jag av mig min långärmade träningstopp och körde på linne istället. 

Jag startade i grupp 2 så jag kom tidigt iväg. Hade inte så mycket minne av banan mer än de klassiska Abborrebacken och Karins backe. Märkte att det var betydligt fler uppförsbackar än jag kom ihåg. 

Trots dessa hemska backar efter 5 resp 8 km, tog jag mig i mål på en bättre tid än i fjol och dessutom under timman. 58:42 min blev sluttid och jag är väldigt nöjd med det. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Padel

Upp före tuppen i morse för att testa padel för första gången i mitt liv tillsammans med ett gäng tjejer och en instruktör. Mellan 7-9 fick vi tekniktips, regelinfo och träning. Det var jättekul och så nyttigt att få grundläggande kunskap i tekniken redan  från början. Sen ska man bara försöka förverkliga den också :-)

(null)
(null)
(null)
(null)
Grymma gänget! Tack för idag! 

Efter ett par timmar hemma var det dags för mig att röra mig mot stan för vidare tågresa mot Stockholm. Framme i huvudstaden mötte Britt-Marie mig och vi pastaladdade på Vapiano. Imorgon väntar Rosa bandetloppet. Håll tummarna för uppehåll. 


Oscar-shopping

Idag har vi hämtat ut Oscars nya innebandyoverall. Tror han var rätt nöjd. 

(null)
Vår stora fina innebandykille! 

Har även köpt ett par nya skidbyxor som han tvingades testa. 

(null)
(null)
(null)
Sköningen! 

Lilla Gabriel och Lilla Iris

Idag fyller min kära svägerska år. Grattis på din dag Katarina! 
Å vilken födelsedagspresent hon fick. En dag innan, igår alltså, kom lilla Gabriel till världen. Barnens femte kusin och vi njuter nu av bilderna på honom och kusinen Iris som hunnit  bli 4 dagar.  Man blir alldeles till sig av sötnosarna och underbara minnen av barnens första dagar kommer tillbaka.  Ljuvligt! 

(null)
Idag flaggade vi för Kattis såklart! 

(null)
Vår Victor ett halvt dygn gammal. Så underbart i bebisbubblan. 


Pysselhelg

Så skönt att få en helg hemma. Nu har den visserligen innehållit även fotbollssammandrag, kalas, handboll, ishockey och golf men någon av oss har åtminstone varit hemmavid och kunnat greja. Idag känner jag mig riktigt nöjd med det vi fått gjort. Jag har putsat ett gäng fönster, monterat skjutdörrar till Victors garderob och åtminstone fått en på plats. Vi har även satt upp första delarna av Elfasystemet som Oscar och jag köpte till hallen igår. Det ska dit mer, men det är en start iaf. 

(null)
Spelar ju ingen roll att hallen är färdigbyggd när man inte har någonstans att hänga kläderna. 
(null)
Behöver köpa massa mer men nu är första delarna på plats iaf. 

Jag har hängt upp vimplar och elefanter på Victors rum. Men då var han snabb och skulle plocka ner...
(null)
Spjälsängen som numera är gosedjurssoffa är redo att flytta ut. 

Persisk afton

(null)

Igår bjöd min arbetskamrat, som numera är pensionär, in mig och några kollegor på persisk afton. Som ni förstår gick vi inte hungriga därifrån. Tack Abol och Farnaz för en fantastisk kväll! 

Ikväll har vi nåtts av underbara nyheter att barnen har fått en ny kusin. Vi fick precis nu se en bild på Svantes lillasyster och man blir ju alldeles tårögd. Så fin! Välkommen till världen du lilla mirakel och Grattis Kattis, Philip och Svante!!!

Island of light Smögen

I helgen så är det massa ljusinstallationer på Smögen och det är verkligen folkvandring dit för att titta. Igår, när barnen och jag kom upp, blev det fredagstacos och sedan en promenad ut och titta. 

(null)
Adam gjorde en alternativ gloriabild. 
(null)
Oscar var lite kall. 
(null)
En liten extra sjöbod. 
(null)
Det blå ljusskenet från Kleven. Tyvärr kom vi inte dit för att se nära. 
(null)
Små spöken ser det ur som
(null)
Den tydligaste och mäktigaste regnbågen. Strålkastarna står på Hållö och sägs nå 4 mil. 
(null)
Några sjöbodar har gått extra pynt. 
(null)
Utanför Göstas/fiskhallen var det dans. 
(null)
I Vallevik kunde man beskåda henne på berget. 

Hall

Idag när jag kom från jobbet möttes jag av en färdig entresida. Plåtslagaren har varit här idag och satt sista bitarna runt dörren. 

(null)
Över dörren kommer det nog bli ett glastak så småningom också. Skönt att det inte regnar rakt in. 
(null)
Plåtslagaren har även gjort en special under luckan där golvvärmegrejerna är. Den hamnar ju så småningom bakom skjutdörrarna. 

(null)
Vårt fina granitgolv. 
(null)
Ser ni? Det får plats mer än en person! 
(null)
Fortfarande en hel del ljus trots att fönsterstorlekarna minskat mycket. Tror överfönstret hjälper till mycket. (Det var så vi tänkte iaf) 
(null)
Spotarna i taket har också kommit på plats i veckan, liksom i fönstren. 

Nu återstår att fylla garderobsutrymmet med inredning och beställa skjutdörrarna. Stafesten

Idag var det dags för Stafesten i Göteborg. Det är en 5-mannastafett som UNICEF arrangerar. Man springer 5 km var i Slottskogen. 

Tyvärr har jag blivit snuvig sista dagarna så kände mig inte så pigg på att springa och lyckades nästan få en kollega att ta min plats. Men när sedan en annan hoppade av, behövdes jag igen. 

Det regnade hela loppet och jag sprang som 4:e person. 
(null)
Min tunna vattentäta cykeljacka passade så bra idag. 

Matta?

Beställde en matta häromdagen. Skulle vilja ha en ljusgrå men så gick Henrik förbi Åhléns häromdagen och konstaterade att den såg mer beige än grå ut. Eftersom vi har helt neutral grå färg på väggarna så passar inte beigegrå. Chansade därför och beställde den grå. Hoppades och hoppades men nej, det blev inte bra. 

(null)
Spännande att se färgen! 
(null)
(null)
Nix pix. Det blev inget lyft. Jättefin matta men då får vi byta soffa och det orkar vi inte just nu. 

Får helt enkelt leta vidare. 

Kemimästerskapen

Efter lunch idag lämnade jag jobbet för att spela kemimästerskapen i golf. Det är en tävling mellan anställda i kemiföretag i Stenungsund. Vi var tre tjejer som var med och presterade ungefär lika illa alla tre, så det var trevligt ändå. :-)
Vid "normalt" spel hade jag kunnat vinna men det gäller ju även övriga. Nu blev jag tvåa av oss tre. 

(null)
Hål 9 på Tjörns GK. 
(null)
Blåsigt idag men skönt att slippa regnet. 

Paxad helg

Så är det. Pax-garderoben på Victors rum har stått överst på to-do-listan här hemma i helgen. Men vi har även hunnit med en fantastiskt rolig 40-årsfest, fotbollssammandrag, golfträning mm. 

Fredagsmyset för mig och Victor bestod i att bygga stommar. Var riktigt roligt att bygga tillsammans. Han hjälpte mig så bra. 

(null)
Satte plugg. 
(null)
Sorterade alla skruvar och grejer i de små burkarna. (Som jag lekte med hos min gammelfaster Gunnel när jag var liten) 
(null)
Här ska garderoberna stå. 
(null)
En på plats. 
(null)
Dags för nästa. 
(null)
Banka mera plugg. 

Vi har även monterat 8 lådor. (Henrik gjorde några :-)). Idag monterade vi dem i stommarna och flyttade Victors kläder från tvättstugeskåpet till egna rummet. För första gången ska jag nu testa Konmarimetoden och förvara kläderna stående i lådorna. Victor tyckte dock annorlunda...

(null)
Jag bar in en överfull tvättkorg med kläder och började vika in i garderoben. Då blev det en liten telefonpaus men när jag kom tillbaka hade Victor fixat resten av kläderna enligt Victormetoden. 
(null)
Nu ser det iaf hyffsat bra ut. Ska bli spännande att se om vi lyckas hålla denna ordning. 

Håller på att somna nu så får bli en bild från gårdagens fest. Sååå himla trevlig!!!
(null)


RSS 2.0