Cykelfest

I lördags var det dags för cykelfesten här i Stora Höga och vi hade glädjen att få deltaga. Efter samling och välkomstdrink fick vi våra kuvert med hemliga destinationer och vi gav oss iväg på våra cyklar. Till förrätt blev vi bjudna på en "chèvretoast". Jag som trodde att jag inte tyckte om chèvre insåg att det gör jag tydligen visst. Mycket gott med honungen, valnötterna och det förstekta brödet. Sedan var det dags att få upp flåset och cykla upp på berget. Där blev vi bjudna på en jättegod fisksoppa med aioli, bröd, ost mm. Sen var det dags att skynda hem och förbereda desserten som blev Ninas baileyscreme brulee med hallonsorbet och färska bär.

Efter desserten återsamlades alla och festligheterna slutade för oss kl 2 då vi mycket nöjda med kvällen cyklade hemåt.

På söndag eftermiddag kom mor och far med våra små älsklingar igen.


Leksaksskänk

Rummet på övervåningen har sedan matbordet såldes blivit ett lekrum för Oscar och Adam. Skinnsoffan flyttade upp när nya soffan kom och så småningom ska vi även ställa dit en Tv. På senare tid har det mest varit totalt kaos med bilbanor, bilar, flygplan etc etc och ingen förvaring. Nu har vi dock fått ner farmors gamla teakskänk som stått hemma i sjöboden i många år. Perfekt leksaksskänk!! Där farmor och farfar hade sina finbestick har Oscar nu parkerat sina små bilar. Klockrent!
Skänken behöver ytterligare några strykningar med teakolja men vi tar lite varje dag så snart ska nog träet vara mättat.

Här är ett par dåliga kvällsmobilbilder.


Två E-tavlor

I helgen var vi hos våra vänner Cippe och Cathrine och bjöds på en mycket god middag. Oscar och Adam lekte med deras sötnos Ebba och vi hade en riktigt mysig kväll i deras fina hus i Kungshamn. Tusen tack för de jättefina kläderna som Adam fick.

Lilla Ebba fick även en egen segeltavla och innan helgen blev ytterligare en liten E-tavla klar. Denna gången med Emil.


Mat överallt

Ibland är det skönt att vara på jobbet. Men jag inser att jag har ett litet hår att klippa...

 

 


Adams tårta

I lördags testade jag att göra miniskor i sockerpasta för första gången. De blev ganska söta och fick pryda Adams 1-årstårta. Tårtan bestod av en ljus botten med "daimfluff" och hallonmousse. Det var första gången jag gjorde daimfluff och det var inte alls dumt. (Eftersom jag mobilbloggar så får jag länka senare)

Har idag känt mig riktigt deppig över att Angel Cabrera förlorade US Masters på särspelets andra hål. Hade han istället vunnit hade vi inkasserat 2500 kr då vi satsat 25 kr med 100 i odds. Såååå trist!


Heja Cabrera!

Så har helgen passerat i väldig fart och jag har inte hunnit lägga in några bilder från firandet av Adams 1-årsdag. Men det kommer.

Henrik är just nu bänkad i soffan för att följa finalrundan av US Masters. Väldigt spännande! Tro det eller ej men just idag är jag inte ironisk. Hade det inte varit för att klockan ringer 5.30 imorgon så hade jag nog också kollat eftersom killen som JAG tippat på leder med två slag. Heja Cabrera!!!

Visar en bild från idag när våra busungar lekte i farmors gamla teakskänk som ska stå på övervåningen.


Adam 1 år

Idag fyller vår älskade lilla Adam 1 år. Om knappt 20 minuter är det exakt 1 år sedan lilleman kom till världen, närmare bestämt kl 19.38. Idag har han firats hela dagen lång. 
Återkommer med bilder från dagen. 

Ny turdag

Idag har jag fått mail från Cervera att jag vunnit en tävling där vinsten var 12 champagneglas. Så på väg hem från jobbet kunde jag hämta upp dem på Backaplan. Det är jättefina glas från Great och det bästa av allt är att de går att diska i maskin.


Adam går

Förra helgen började Adam ta lite fler steg och under veckan har det så sakteliga blivit fler. Han har fortfarande inte gått över till att gå istället för att krypa men stundtals så tar han små korta promenader. Kanske han övergår till att gå lagom till 1-årsdagen på fredag.
 
Vår goding Adam. Lika go och glad som alltid! (Bilder:Maria)

Cykeln igen

Kan inte låta bli att visa lite fler bilder på min finfina cykel. Fick ju en liten provtur i Grundsund förra helgen och den är verkligen jättefin och en riktig "tantcykel". Hur bra som helst! Vad jag kan se på nätet, så går den inte att köpa i denna fina färg i vanliga butiker, utan är antagligen specialbeställd (?) för Nivea. Gillart!
 

Nääs

Idag på förmiddagen tog hela familjen en liten biltur till Nääs bomullsfabriken. När vi kom dit satte de på Kalle Anka till Oscar som sjönk ner i en Fatboy och tyckte det var toppen att mamma och pappa kollade runt i butiken. Sedan åkte vi hem till Henriks lillasyster Kattis och kollade in hennes fina lägenhet. Sedan var det dags för Henrik och Philip att gå på match och Oscar ville så gärna följa med. Men med biljetter i klacken passade det inte bra denna gången. Oscar blev dock glad när han fick komma hem och busa med sin kära kompis Filip i Hällsvik. Tack hela fam Lundin för att vi fick komma och hänga hos er och för god fika.
När vi hämtade upp Henrik efter matchen fick Oscar en alldeles egen blåvittflagga som han blev väldigt glad för.
 
På Nääs blev det en Odd Molly-kofta till mig och en somrig rosa-vit (finrandig, syns dåligt) Stenströmsskjorta till Henrik. Fina modeller jag har va?

Utedag

Idag har det varit trädgårdshäng nästan hela dagen. Vi har grillat korv med grannarna och slängt kvistar. Oscar och grannbarnen har skyfflat grus hos ena grannen och hoppat studsmatta hos en annan och gungat hos oss. Vi har ju två fantastiskt fina nybyggda hus bakom vårt och vi ser fram emot en vår och sommar med mycket lek och bus med våra goa grannar.


Back to reality

Så var påsken förbi och vi har haft ett byte i föräldraledigheten. I tisdags inställde jag mig på kontoret och på måndag åker jag ut på uppdrag. Ska bli kul att se mina gamla kollegor igen. Henrik har hittills haft en bra vecka i solen med pojkarna. De har hunnit med både ett kalas, tandläkarbesök, driving rangen och imorgon ska Oscar till frisören.
Här kommer bilder från i söndags när vi premiärgick den fina bryggan ut till Skäddhåla i Grundsund. Inte färdigt ännu men det kommer bli så bra!


RSS 2.0