Design i all ära...

...men ibland får funktion gå före. Köpte för något år sedan 2 Mama krokar som vi satte i hallen för att hänga barnens ytterkläder på. Kroken som symboliserar ett barn med armarna uppsträckta tyckte jag passade bra till våra små liv. 
Men, de hala korta krokarna gör att kläderna ramlar ner om man hänger flera plagg på dem. De har därför bytts ut idag mot klassiska längre krokar från Åhléns. Förhoppningsvis kan ordningen i hallen bli bättre framöver. Mama-krokarna ska få flytta in på killarnas rum för att hänga morgonrockarna på. Det blir bra det. 
Härliga minnen

Satt igår och kollade igenom bilderna i mobilen och fastnade för alla härliga sommarbilder och badbilder i synnerhet. Vilken underbar sommar vi hade! Men nu är det Snart dags att ställa fram ljusstakar och annat julpynt och mysa av ljuset på ett annat sätt än sommarens solljus. 
Kappahl

 
Vilka butiker jag shoppar i brukar variera i tiden och just nu blir det en hel del på Kappahl. När Lindex presenterade sin kollektion Holly & Whyte blev det en hel del där eftersom jag verkligen gillar de marina, stilrena och prisvärda kläderna. Kappahl har ju en motsvarande kollektion i Hampton republic och även om det inte blivit så mycket därifrån ännu så gillar jag verkligen stilen. Köpte mig bland annat denna pyjamasen häromdagen. 

Över lag tycker jag att Kappahl kommit upp sig ordentligt och har mycket fint. Här är lite annat som jag shoppat där på senare tid. Idag fyndade jag t.ex den marinblå quiltade jackan till Oscar inför våren för 100 kr. 
 
 

Och på tal om barnkläder har de denna veckan släppt barnkläder i Hampton republic-kollektionen och det var verkligen söta/tuffa kläder. Här är några smakprov på de fina kläderna som våra små grabbar hade gjort sig i. 
 
Alla bilder lånade från Kappahl.se
 

Kavring

Ikväll väntas vänner på middag och till förrätt tänkte vi bjuda på en av de rätter som mina nya kollegor och jag fick tillaga och avnjuta på restaurang Vatten förrförra fredagen. Det blir en kavring med laxröra och skottsallad. 
Jag har nu bakat min allra första kavring. Receptet kommer från Vatten så jag vet inte om det får läggas ut här men vill ni ha det är det bara att höra av så får ni det. 
Lykta inför julen

Igår var jag en snabb sväng in på Rusta på Torp. De har en del små guldkorn ändå. Får ta en längre tur en annan dag. Dock fick en ny ljuslykta följa med hem. Vår gamla utomhuslykta åkte med grovsoporna häromdagen och denna kommer få vara inomhus för det mesta. Annars lär den inte bara snygg längre. 
Tyckte ändå det var en jättefin lykta för 249kr. 
Olivias dop

Idag har Oscar och jag varit på dop till brorsdottern Olivia. Jag hade äran att få vara fadder även till henne, precis som jag var till storebror William. 

Igår åkte vi nio st tjejer till Varbergs kurort och spaade. Det var härligt men upp tidigt för att hinna till dopet idag. 

Innan jag åkte gjorde jag iordning lite tårtdekorationer till den tårta som mamma bakade till dopet. Det blev ett par skor, lite fjärilar och OLIVIA såklart. 


Dagen till ära hade Oscar fått nya kläder av mormor och morfar och det blev en överraskning för mig när jag kom till kyrkan. Henrik och Adam var hemma eftersom Adam var sjuk innan helgen. Nytt jobb

Förra fredagen slutade jag jobba på Semcon och min konsulttjänst på Volvo. Efter 6 år på Semcon är det dags att gå vidare och jag har idag gjort min första spännande dag på AkzoNobel i Stenungsund. Jag är säker på att jag har en kul och lärorik tid framför mig. 
När jag lämnade Volvo och Semcon bjöd jag givetvis på tårtor som var följande:
En Schwarzwaldtårta
En Barbietårta med hallon och vanilj och
En Tack-tårta med fyllningarna After Eight och päron. 
 Adang

Denna helgen har vi hunnit med en hel del aktiviteter. I fredags fick jag träffa mina nya kollegor på AkzoNobel när vi var och lagade mat tillsammans på restaurang Vatten i Skärhamn. 
Igår åkte vi allihop till Smögen och åt en god middag med Henriks morfar och hela familjen. 
Idag har Henrik och Oscar varit på Gamla Ullevi och sett Änglarnas sista match. Åtminstone 60 minuter av den. Sen var tydligen både popcorn och Ahlgrens bilar slut. 
Adam och jag har hängt här hemma och tränat på att säga hans namn. Å efter en liten kort stund så säger han nu sitt namn. Visserligen låter det mer som Adang än Adam men fullt godkänt tycker mamman. 
 
 

RSS 2.0