Shoppingdag, koppor och SOL!

Ännu en underbar dag i solen. Fortsatt greja i trädgården och har nu en egen liten påskefyr i trädgården med avklippta grenar från alla våra träd och buskar. 

Adam har fått sina tre första vattenkoppor antar vi. En på skuldran, en på näsan och en bakom örat. Det är idag exakt två veckor sedan Oscar insjuknade och Adam har ju aldrig några plitor annars så nu håller vi tummarna att Adams omgång blir lika smidig som Oscars. 

Henrik och Oscar åkte iväg på kalas till farbror Philip som fyllt 30 år i veckan. Stort Grattis!!!
Innan de åkte tog jag en kort tur till torget och utnyttjade Lindexrabatten som gick ut idag. Har länge velat ha "boyfriend"-byxor men efter flera provningar av diverse olika märken (däribland de snygga Please-jeansen) så känns det inte riktigt jag. Idag sprang jag dock på ett mellanting. Ankelkorta byxor med flera sömmar över benen och alldeles tillräckligt rockiga för att jag ska känna mig bekväm. Matchar dessutom min nya topp. 

30 % fick jag på byxorna och 20% på alla barnkläder så killarna fick några bra lektröjor. 



Min rabattshopping fortsatte sedan på nätet. Cdon.se har haft ett bra erbjudande ett tag nu med köp skor för 1000 kr och få 500 kr i rabatt. Tänkte köpa Crocs till killarna men allt har varit slut i deras storlekar. Idag fanns helt plötsligt några enstaka igen så då blev det sandaler till mig och Crocs till killarna i de enda pojkfärgerna som fanns. 



Marinblå sandaler från Rieker till mig,
FlygplanCrocs till Oscar och vanliga blå Crocs till Adam. 

Underbara vår och Beppe

Vilken fantastisk dag vi haft idag. Vi har hängt i trädgården hela dagen. Fika i solen, lunch på altanen, glass till barnen och lite trädgårdsarbete har vi hunnit med. 




Vi har dessutom hissat upp skidboxen i taket på carporten. Vi hade turen att fyra öglor fanns sedan innan så det var bara att inhandla rep och hissa upp. 

I förrgår hämtade vi Henriks nya tjänstebil, Beppe. Den har 666 vilket sägs vara The number of the beast. Personligen har jag inte direkt lyssnat på Iron Maiden men jag tycker väl det är sådär att ha fått "djävulsbilen". Men fin är den ändå! Dessutom väldigt positivt överraskad hur bra plats det var i framsätet när Adams bakåtvända stol var monterad bakom. Inga som helst problem att sitta där. 




Bye bye BeBbeN!

Så har Henrik rullat iväg med "vår" Volvo V70 för sista gången. Blir nästan lite sentimental. Vilken fantastisk bil den har varit! Att det dessutom är bilen som vår älskade lilla Adam åkte i hem från BB gör den än mer speciell. 

För drygt tre år sedan när vi fick den kändes den lite av en traktor. Inte första Volvon i världshistorien som fått detta epitet. Men efter att ha kört en Saab 9-3 innan så kändes Bebben (som jag döpte  den till eftersom den har BBN på registreringsskylten) väldigt osmidig. Men man vänjer sig fort och vi har spenderat många timmar tillsammans. 
Jämfört med Mercan som vi nyligen köpt känns Volvon smidig som en racerbil. 

Men men, nu är BeBbens tid förbi hos oss och i eftermiddag flyttar lillebror in. Ska bli spännande. Typiskt att jag är kanonförkyld, jag som älskar nybilsdoft :-)


Hejdå Bebben! Tack för denna tiden!

Födelsedag och vab

Hipp hurra för mig idag. Just nu, för 33 år sedan, var lilla jag en timma gammal. 
Om jag inte minns helt fel kom jag till världen kl 21.37 och vägde 3890 gram. 

Idag har jag blivit uppvaktad av pojkarna på morgonen. Henrik kunde hela texten till Ja må hon leva och Oscar sjöng så fint så. Lillplutt Adam sov bredvid mig och undrade nog vad brorsan och pappa höll på med. 
Adam hade en hel del feber på morgonen men den har tack och lov minskat/försvunnit under dagen. 

Mamma och pappa har kommit hem från sin fyraveckors resa till Mexiko. Barnen fick kläder och godis i present. 

Febrig Adam har överösts med presenter och ligger kvar i fåtöljen och gottar sig efter sin tupplur. 

För övrigt har jag tyvärr inte tagit så många fler bilder idag. Mina fina presenter får jag visa upp imorgon eller senare. Fick ju bl.a en plansch som ska ramas in. 

Tusen tusen tack för alla Grattishälsningar, skönsånger, flagghissningar och presenter! 

Goa grannarna har hissat flaggan för mig och jag har njutit av utsikten från köksfönstret. Tack!!!

Kanske kan önska mig en flaggstång i 35-årspresent.?.

32 år ung

Sista dagen som ung 32-åring. Imorgon är det våffelstekning och min födelsedag. Jag älskar att fylla år! Även om jag inte längtar efter att bli äldre så gillar jag själva födelsedagen, att få bli uppmärksammad lite extra. Imorgon kommer det dock bli väldigt lugnt eftersom jag måste vabba. Adam är inte helt återhämtad efter helgens feber och snorar en del. 

Avslutar mitt 32:a år med lite bilder på familjen i Hemsedal. 








Tårta, sjukdomar och blommor

Det har varit dåligt med inlägg senaste veckan. Tiden har gått åt till att åka skidor och ha semester :-)
Oscars vattenkoppor är helt torra nu sedan ett par dagar och vi kan bara tacka för att han fått en väldigt lindrig variant. 

Idag fyller lille Edwin 3 år men tyvärr missade vi kalaset. Edwin har ju en lillasyster på 1 månad så att gå på kalas med halvsjuka barn är inte aktuellt. 
Däremot fick jag äran att leverera tårtan som även denna gång ser ut som ett par dunderhonungsburkar. Bamsefiguren blev tyvärr inte lik Bamse (och dessutom alltför solbränd) men hoppas födelsedagsbarnet blev nöjd ändå. 

Idag har vi inhandlat lite nya blommor. 
Till insidan blev det en vit hortensia och små blommor till killarna. På utsidan blev det blåvit plantering på pappa och Oscars önskan. 



Nu hoppas vi att febern Adam dragit på sig är begynnande vattenkoppor så vi kan bocka av denna sjukdom på båda barnen. 

Vattenkoppor i Hemsedal

Bara några timmar efter vi ankom Hemsedal insjuknade Oscar i feber. Lite ironiskt eftersom vi förra året drogs med magsjuka som drabbade nästan hela gänget. Igår morse fick vi förklaringen till Oscars höga feber. Vattenkoppor. Vi bokade därför av den skidskola han skulle gått mån-tors. 
Igår fick han ca fem koppor och till idag kom ytterligare 10 ungefär. Febern är dock försvunnen och han är lika pigg och glad som vanligt. Därför har han fått åka lite skidor idag och haft jättekul. 
Bara att hoppas han fortsätter hålla sig pigg och kry trots kopporna som blir fler och fler. 

Idag har vi haft soligt och fint, precis som vi brukar ha det i Hemsedal :-)








Utflykt med Oscar

Idag har Oscar och jag tagit en liten utflykt till Göteborg. Vi parkerade vid Avenyn och åkte spårvagn ända till Brunnsparken. Trots att det bara blev två hållplatser var Oscar jättenöjd ned resan. 
Vi gick sedan in i två butiker, åkte rulltrappor på NK och promenerade till H&M vid kungsportsplatsen där Oscar fick ett par solglasögon. Han satt nämligen med Henriks solglasögon i bilen på vägen dit eftersom solskyddet inte täckte honom. Han blev väldigt nöjd med sina brillor och hade på dem hela tiden. Sen tog vi vagnen tillbaka till Valand och åkte till Kungälv och bunkrade inför fjällresan. 

Framme i Götet och väntar på vagnen. 
Nya solglasögon på. Vår lilla cooling!

Hemma packade pappa skidboxen. 

Gardinerna på plats

Då har då äntligen de nya gardinerna kommit på plats. Inför vår och sommar blir det ljusare. Ev är de för lantliga för resten av rummet men jag får känna efter ett tag. Färgerna är dock perfekt och matchar med våra färger i vardagsrummet; vitt, grått, beige och ljust turkos. 


Gamla gardinerna i mörkare färger. 

Nya gardinerna i ljusa färger. 
och i dagsljus (som ändå blev lite mörk). 

Vad tycker ni? Är de för lantliga? 


Lycklig igen

Kände mig rejält nedstämd när jag gick och lade mig igår efter att min klocka fortfarande var försvunnen. Vaknade med en klump i magen som höll i nästan hela dagen. Så fort jag kom hem från jobbet fortsatte jag leta. Efter en rejäl genomgång i sovrummet för elfte gången tog jag ficklampan och stack ut i bilen. Letade där två gånger igår men utan ficklampa. Och plötsligt händer det! Klockan glimmar till nere vid golvskenan, mellan förarstolen och armstödet. 

Herregud vad glad jag blev!!!
Min älskade fina klocka, min morgongåva från Henrik är återfunnen! Känslan av att hitta den är obeskrivlig, sådan lättnad, sådan lycka!


En tokig selfie, jag vet, men så här glad blev jag. 

Blev inga vårgardiner idag heller, men strunt samma. Solen skiner i alla fall! 

Ledsen

Hade så storslagna planer idag med att byta till vårgardiner och mysa i solen. Det blev inte så. Har istället ägnat hela eftermiddagen åt att leta efter min klocka som jag inte sett sen i söndags morse när jag åkte till Ullared. Har en sån tydlig bild av hur jag tog klockan på morgonen men att den inte fanns på armen när jag skulle kolla vad klockan var. Detta var före kl 11. Tänkte då att det var konstigt men då har jag trots allt glömt den. Men tyvärr hänger den inte på ditt smyckesträd eller ligger någon annanstans. Har letat överallt!!!

Hittade en bild från Rom i somras på mig med min älskade klocka som jag fick i morgongåva av Henrik. 



Vårkänsla och påskpynt

Vad härligt att gå hem från jobbet när solen skiner. Har suttit och lyssnat på regnet som smattrat på rutan under dagen så det var väldigt förvånande när det var blå himmel vid hemgång. Underbart! 

Direkt efter dagis stack Oscar till sin kompis och Adam hittade Oscars sparkcykel. Han är för liten för att sparka men tyckte det var jättekul att promenera med den i solen. 
Adam och sparkcykeln. 

Under kvällen har jag fortsatt plocka Ullaredgrejer. Det är lång tid kvar till påsk men tänkte ändå visa de två tuppar som fick följa med hem igår. De är nu placerade i vardagsrumsfönstret och där lär de få stå tills påsk är förbi. 
Charmiga väl?

Imorgon hoppas jag kunna byta gardiner i vardagsrummet. Visar bild då. 
Natti natti!

Ullared!!!

Idag har min kära granne och jag gjort Ullared. 08.10 dundrade vi in i varuhuset och vid 15-tiden checkade vi ut nöjda, belåtna och en del fattigare. 

Här är lite av det som fick följa med hem. 
Lampa till pianot

Tyvärr var alla färgglada byxor som jag spanat in till killarna slut, men jeans, T-shirtar och tenniskläder fick Oscar. 

Adam fick T-shirtar och pyjamas. 

Själv blev det bland annat rosa byxor och vit blus. Brukar inte köpa kläder på Ullared men denna gång tog vi oss lite tid att kolla även på den avdelningen. 

Henrik gick givetvis inte helt lottlös. 
Lite vårfint till mig också. 
Å så lite köksprylar såklart. 

Handlade även lite för Anna och Adam var väldigt bekymrad över att dammsugaren inte var till honom. 

Givetvis blev det även en del leksaker. Vi har ju en stundande tvåårsdag och andra små vänner som fyller år snart. Men dessa paket fick snabbt gömmas undan :-)


Vab vab vab

Så var tredje dagen med vab gjord. Adams feber blev ännu högre igår och vid 21-tiden var den uppe i 40,6 grader. Då fick det bli Ipren som komplement till Alvedonen han fått tre timmar tidigare men som inte hjälpte så mycket. Tog även av pyjamasen för att minska värmen. 
I två dagar har han vara velat vara i famnen eller alldeles nära, men nu ikväll har han äntligen piggat på sig och är nu t.o.m. uppe och dansar till Sean Banan. 

Lilleman igår med 40,6 grader i feber. 

Igår efter jobbet var det dags för ett mycket välbehövligt besök hos frisören. Håret var väldigt slitet så det rök en bra bit på längden. 

Ännu en morgonrocksbild, nu på mitt korta hår. 

Vab och semlor

Idag hann jag till parkeringen på jobbet när Henrik ringde och sa att Adam hade 38,7 i feber. Bara att vända hemåt och vabba. Oscar stannade också hemma men mår bra *peppar peppar*. Vid lunchtid hade febern stigit till 39,8 och nu ikväll hade han 40,3 så han är inte kry vår lilla prins. Tack och lov har han ätit och druckit bra. 

Henrik var iväg på besiktning idag så han kom hem redan strax efter 17. Det är ju fettisdagen idag så han köpte med ett par semlor. Oscar klagade att han inte fick en hel men efter att ha ätit locket och grädden på en halv, så var han nöjd. 


Oscar och jag gick ut och spelade lite tennis på gatan när Henrik kom hem. Härligt när det inte är kolsvart ute på eftermiddagen. Våren är på väg! I grannens rabatt blommar snödropparna och krokusen är på väg. Inomhus har det fått bli en liten pärlhyacint. 




Daimcheescake

Tänkte jag skulle visa upp när jag gjorde daimcheescake med kolasås i helgen. 
Började så bra... 
Med perfekt botten på Digestiv och smält smör. 
Den kondenserade mjölken kokades i nästan två timmar. 

Äggvitor vispades hårt i bunken uppe till vänster. Nere till vänster är äggulor, Philadelphiaost, socker och vaniljsocker. I Kitchen Aidskålen är vispad grädde som rördes ihop med mixad daim. 
Sen blandades allt och breddes på kexbotten och in i frysen. So far so good. 

Cheescaken blev jättebra. Bortsett från ett litet misstag. Jag har nämligen aldrig kokat kondenserad mjölk förut så hade ingen direkt koll på hur den betedde sig när den var klar. Läste att man kunde späda den med en tsk grädde om den var alltför seg. Antar att jag tog 1,5 tsk eller något (trots att jag tog pyttelite i taget) för hux flux så blev den för lös och rann av cheesecaken. Gaaahhhh!
Vill egentligen inte visa min misslyckade cheesecake men jag får väl bjuda på det. Tur att smaken var bra iaf. 

Bättre lycka nästa gång :-)

Receptet kommer från Jennys matblogg. Får länka från datorn senare. Där ser man även hur fin den var planerad att bli. 

Tennis och mamma-barn-fest

Idag har Oscar varit på sin första tennisträning. Han och kompisen Lova tränade med gruppen och Adam jagade efter bollarna som kom farande överallt. 
Oscar tyckte att det var roligt så efter träningen stannade vi på StenungsTorg och köpte ett tennisracket så han slipper låna av Lova nästa vecka också. 


Suddiga bilder men så blir det när man spelar tennis. 

Efter shoppingen kollade vi in båtarna vid torget. Oscar bär stolt sitt racket på ryggen. 
Hemma skulle det givetvis invigas med de nya mjuka tennisbollarna. På bilden ser racket gigantiskt ut men det är det inte :-)

Ikväll har barnen och jag varit inne hos grannarna och myst. Alla vi skidåkarfruar och barn har kalasat tillsammans. 6 mammor och 11 barn var vi. Tack för en jättetrevlig kväll!!!
Barnen mumsade köttbullar och makaroner. Mammorna mumsade italienskt. 



RSS 2.0