Flygplan och hjälm

I helgen som gick var mamma och pappa här och passade killarna när Henrik och jag var på kräftskiva. Mormor invigde då lillplutt i "flygplansåkning" :-) Det är liksom hennes grej att åka dessa "bilar" med killarna och Victor tyckte det var precis lika kul som brorsorna.
 
Superkul att åka flygplan med mormor.
 
Och precis som för brorsorna har nu även hjälmen kommit fram och används dagligen :-)
En hjälm och lite ludd på kinden hindrar inte mig att vara en riktig sötnos.

Stående sötnöt

Det är så häftigt när barn lär sig något nytt. Då är det helt plötsligt det som gäller helt och hållet. Lilleman har ägnat en stor del av dagen åt att stå upp och han har bara kunnat resa sig några få dagar. Vår lilla glada sötnöt.
Hur gullig får man vara egentligen?
 

Nu går det undan...

Victor har nu gasat ordentligt i rörligheten. Han kryper fram i en farlig fart och tar sig runt i huset, ställer sig mot saker, river ner det lilla han kommer åt och han tycker nog att denna nya värld är väldigt spännande. 

Som synes hann han med en ordentlig utforskarrunda redan innan pyjamasen åkte av :-)


70 %

I helgen blev det ett par promenader i solen på Smögenbryggan. En hel del folk var ute och gick och en hel del butiker var öppna. Jag shoppade lite saker som var på 70%. Det är ok rea :-)Utökade samlingen av småbrickor med två stycken med signalflaggor.
Det blev även söta grytunderlägg.
Liksom ett par blågråglittriga Superga.

Byter kanske till ljusare skosnören till våren men annars är jag helnöjd. Lite glittriga fötter borde ju piffa till vilken tråkig outfit som helst. 


Ikväll har jag även klickat hem nya vinterkängor till Oscar och Adam. Hade spanat in ett par Ecco men när jag väl bestämt mig saknades storlekarna så det blev istället kängor fr Superfit, vilka fått bäst i test av Testfakta både 2015 och 2016. Får hoppas de blir bra. 


Matsalen

Imorse vaknade lillskrutt glad i hågen och ville krypa runt i sängen. Själv orkade jag knappt öppna ögonen, då strax efter sju, så Mini fick återplaceras i spjälsängen där han fick leka själv en stund tills Henrik gick upp. Vet inte när det var, men jag fick skön sovmorgon och gå till dukat frukostbord. Tack älskling! Han hade dessutom hunnit med den andra strykningen på listerna som återstod. Underbart! För mig. 
Jag är väldigt nöjd med resultatet av tapetseringen. Det blev ljust och fint men livfullt. Det gamla hörnskåpet ser dock inte längre vitt ut, vilket det ju gjorde när väggarna var gula, men det får vi åtgärda någon gång i framtiden. Likaså behöver bordsskivan målas eftersom den fått massa märken/fuktskador. 

Jag älskar vår skänk som är den enda "nya" möbeln i rummet. Den blev precis sådär perfekt som jag hoppats. Lite piff

Sent igår kväll kom vi upp hit till Smögen och jag har varit väldigt sugen att få återställa matsalen nu när nya tapeten är på plats. Henrik fixade ju det mesta sist, men lite saker och piff återstod. 


Jag har inte blivit helt klar idag pga målning av en sista golvlist, som gör att bokhyllorna fortfarande står utdragna från väggen. 

Ena väggen (den finaste) har vi återställt med möbel och klocka.

Eftersom det var så härligt väder idag trots allt, blev det en bryggpromenad. Slog till på ett par glittriga Supergaskor på 70% rea. I like! 

Barnen och jag åkte över till min farmor och lämnade blått och vitt garn så hon kan sticka IFK-vantar till Oscar och Adam. Ska även köpa grått garn som hon ska få sticka en slipover till Victor av. Det är kul att hon har stickningen att sysselsätta sig med. 

Hon blir verkligen lycklig när barnen kommer. Härligt!

Medan vi besökte farmor lagade Henrik en fiskgratäng på hälleflundra och till efterrätt hade Ulla bakat en mumsig kladdkaka. 

Några små fingrar har petat i florsockret...:-)

Mera skidor och fotbollscup

När jag köpte längdskidorna förra helgen köpte ju Henrik telemarkspjäxor och nu har även hans nya skidor kommit och bindningarna blivit monterade. 


Självklart blev det test i vardagsrummet. Det hör liksom till.
Vicke-bus inspekterar även pappas skidor.

Nu är vi med andra ord kittade inför vintern och har vi riktig tur så kanske vi får till tre fjällresor. Vi får se. Två är inbokade iaf. Julen kommer vi fira i fjällen och på sportlovet i februari har vi bokat resa till Schweiz med besök hos Kattis och Mauro i Zürich och sedan skidåkning i Laax. Det blir kul det! 


Här hemma händer inte så mycket annars. Vardagarna med skola och träningar rullar på. I söndags var det visserligen en stor dag för Oscar när han spelade sina första fotbollsmatcher i Zenithcupen. Det var riktigt kul att se hur bra killarna kämpade. Efter en förlust med 2-1 i första matchen tände de till ordentligt och vann resterande matcher med 9-1, 5-2 och 2-1. Oscar lyckades göra mål i alla matcher och gjorde totalt 9 mål. Självklart jättekul att han gjorde massa mål men jag var än mer imponerad över hans kämpainsats, speciellt i sista matchen. 

Nöjd kille efter sin första cup.
Medaljer till alla barn, även de dabande :-)

RSS 2.0