Soffan

Här kommer även en bild på utställningssoffan i affären. Vi har även beställt fåtölj och fotpall. Färgen är den ljusgrå som syns på tygprovet.

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/1143195/images/2012/pic_50911b639606ee09eee4dd00.jpg" class="image">


Matgruppen

Här kommer en bild på den matgrupp vi beställt. Den fanns tydligen på lager så förhoppningsvis kan jag hämta det imorgon innan Adam och jag åker på mitt livs första Tupperwareparty hemma hos Nina.


Härlig höstdag

Liksom hela eftermiddagen igår har vi idag hängt hos våra goa grannar. Idag åt vi god lunch, lekte och spelade Wii. Adam sov gott på altanen under tiden. Sen tog vi en promenad i det kalla soliga vädret.

När Henrik slutade jobbet möttes vi i stan och kollade in möbler. Det slutade med att vi beställde bord, soffa, fåtölj och fotpall. Dock inte i affären jag tidigare bloggat om eftersom de inte kunde leverera matgruppen innan jul.


Fam Andersson

I eftermiddag har vi haft besök av familjen Andersson. Oscar och söta lilla Ebba har lekt så bra tillsammans. De har sprungit runt, lekt båt på övervåningen, ätit korv och slutade med att leka mamma-pappa-barn. Hur gulligt som helst! Oscar har inte lekt så mycket rollekar tidigare så det är roligt att han börjar förstå dem bättre.
Henrik lagade älgstek till middag och det var mycket gott. Till efterrätt åt vi smarrig glass från Alvesta glass som jag skrev om häromdagen. Idag provade vi blåbär och den var riktigt bra.


Frukost på sängen

Vår stora älskling har varit så duktig nu på morgonen. Efter lite barnprogram och morgonmys i mammas och pappas säng sa vi att det var dags för frukost. Då sticker Oscar till köket, drar fram en stol till kylskåpet och plockar fram ost, smör, leverpastej och bröd som han sedan levererar till sängen. Hur duktig får man vara egentligen?


Möbler och bio

Idag har Henrik och jag haft en barnfri halvdag. Mamma och pappa kom och passade pojkarna medan vi drog till Göteborg för att kolla in nya Bond-filmen Skyfall. Jag är ingen Bond-fantast (tror inte ens jag sett den förra filmen) men när jag väl ser dem så är de helt OK. Skulle dock ge denna bättre betyg än helt OK då jag tyckte att den var spännande från början till slut. Väldigt bra och väldigt trevligt att komma iväg på bio. Tack mamma och pappa för hjälpen!
 
Innan vi gick på bio tog vi en tur till Backaplan för att kolla in en, för mig, ny möbelaffär som heter Trademax. De har sin huvudsakliga butik online och jag hittade den när jag googlade bäddsoffor. Vi har äntligen fått sålt vårt matsalsbord som stått på övervåningen till i stort sett ingen nytta. Det var ju för stort för att ha i köket och väldigt opraktiskt att ha där uppe, så vi kommer istället satsa på ett bord med iläggsskiva. 
Men, det var inte det vi skulle kolla på denna gången utan tänkte nu försöka fixa kombinerat TV-rum/gästrum på övervåningen och det genom en bäddsoffa. Vi hittade den där bäddsoffan vi sett på nätet men ännu mer hittade vi andra saker. Vi hittade precis ett sådant vitt bord med iläggsskiva som vi tänkt oss till ett jättebra pris. Vi hittade även ursnygga Howard-möbler som fick oss att börja fundera på om vi ändå inte ska satsa på sådana där uppe (vilket vi tänkt från början)...
Igår testade vi dessutom att bära in loppis-bordet som jag håller på att måla och det kändes så klumpigt i jämförelse med det ovala vita bord som vi har idag. Så när vi dessutom sprang på detta fina soffbord, se nedan,  som matchar den matgrupp vi hittade (hittar den tyvärr inte på nätet) och inte är helt olikt det vi har, så blev vi sugna på det också. När jag sen kommer hem och hittar ett reklamerbjudande om att få presentkort om jag bloggar om dem så är jag ju bara tvungen. Hoppas nu de godkänner mitt inlägg så jag kan börja shoppa!!!
bild lånad från Trademax hemsida.

Oscar Hoppare

Igår besökte vi några vänner i området och Oscar fick hoppa studsmatta hos dem. Han tycker det är så roligt och det är ju inte så förvånande med tanke på hur mycket han hoppar i sängen, från stolar eller bara på golvet. Så det får bli att spara inför kommande födelsedag :-)

Tappade ju över 1400 bilder i den gamla telefonen och idag fick jag igen ett par som "faster" Kattis hade i mobilen. Bl.a. en bild på en väldigt liten Adam.


Välling

Så har man då två stora vällingkillar. Kändes lite konstigt att blanda till två flaskor samtidigt ikväll. Oscar mumsade i sig allt som vanligt och Adam drack en halv deciliter och ville sen amma sig till söms. Det är fortfarande absoluta favoriten


Rättning

Har nu läst i bloggen från juli 2010 och bevisligen minns jag helt fel. Oscar var inte 6 mån och 10 dagar när han kröp, han var 6 mån och 12(!) dagar. Hur kan jag minnas så fel? Därmed är matchen fortfarande inte helt avgjord :-)


Besök i Lilleby

Idag har grabbarna och jag varit på besök i Lilleby hos Nina och barnen. Catrin, lilla Elsa och Julia var också där. Nina bjöd på smarrig soppa till lunch. Oscar lekte med Adrian och tyckte han hade massa kul och spännande leksaker och Adam gillade sällskapet av sina söta flickkompisar.

Idag är Adam 6 mån och 10 dagar och trots att det gått rasande fort i kryputvecklingen så har han inte krupit helt än, så den matchen vann storebror. Satt beredd med kameran under kvällen men icke. Han har varit sååå nära flera gånger eftersom han flyttar benen, men händerna har han inte börjat "gå" med än. Kanske imorgon???


Soffbord

Nu är loppisbordet slipat och målningen påbörjad. Först lite vit grundfärg innan jag går på med den grå färg som bordet ska få. Idag har jag dessutom tagit det allra första spadtaget där lekstugan ska byggas.


Vällingpremiär

Idag har Adam smakat välling för första gången. Precis som för storebror var det inga konstigheter och mumsade i sig alltihop. Som professionell vällingdrickare hjälpte Oscar lillebror med sin första flaska och visade hur man ska göra. :-)


Å Chokladbollar

Oscar är lite småtrött och gnällig när vi går hem från dagis så ibland får jag locka med godsaker (mutor) för att ha en glad kille här hemma. Idag tyckte jag det passade bra att göra chokladbollar för då fick han vara med att mäta ingredienser till matberedaren och rulla i kokos. Med andra ord, han höll sig både vaken och glad :-) Han var dessutom riktigt duktig.

Här är receptet:
75 gram smör
4 dl havregryn
1,5 dl socker
1 msk vaniljsocker
2 msk kakao
3 msk kallt kaffe


Cupcakes

I flera dagar har jag haft lust att baka cupcakes så idag fick det bli sådana. Jag använde mammas muffinsrecept och Leilas frostingrecept. Har testat hennes recept tidigare och älskade frostingen men själva kakan var sådär. Sen blev det fika och lek med våra härliga grannar.

Återkommer med recept och länk.


Sitter

Så länge lilleplutt har sina armar som stöd så sitter han hyfsat bra men när han sätter sig upprätt så vurpar han ganska fort. Men precis som vanligt är han lika lycklig för det!


Örebro

I helgen har vi besökt familjen Gillberg i Örebro. De har ett nytt fint hus som vi äntligen fick se. Oscar och Svante har riktigt kul ihop och lille Filip tyckte det var väldigt mysigt att Adam låg på golvet och sprattlade. Det blev många kramar som övergick i lite brottning. Dessutom var Adams fötter skojiga att leka med. På lördagskvällen bjöds vi på en smarrig middag bestående av toast skagen, sparrisrisotto och chokladmousse med bär. På söndag fick Oscar följa med Svante på gympa och där sprang vi på vännerna Albin, Theo och Mattias Jönsson. Tyvärr var mamma Malin (från bröllopsgänget) iväg på annat.
 
Tusen Tack hela familjen Gillberg för en jättemysig helg!
 

Ullared

För drygt två veckor sedan åkte mamma, Anna, Bettan och jag till Ullared. Det var lönelördag på höstkanten, mao vi var inte ensamma där. Jag har nog aldrig varit där när det varit så mycket folk men några köer, mer än till kassan, var det inte. Det blev nytt shoppingrekord men å andra sida är julklappar och födelsedagspresenter till Oscar inhandlade. Dessutom fick han en hel del kläder och massa ytterkläder för vintern, se en del av dem på bilderna nedan.

Pappas pojk?

Adam fick syn på en boll förut och hasade sig fram till den. Han tappade den och hasade efter igen. Kanske han ärvt pappas stora kärlek till bollar?


Adam 6 mån

Idag är vår lille Adam 6 månader. Han är fortfarande världens gladaste bebis och otroligt snäll och nöjd. Han gapskrattar så fort Oscar ägnar honom lite uppmärksamhet även om den är väl hårdhänt ibland. Han står på alla fyra och "juckar" sen några dagar tillbaka och i förrgår började han hasa sig fram. Han har inte kommit så långt med maten utan får smaka lite av varje. Dock äter han en portion gröt varje em/kväll, vilket han älskar.


Besök

Igår kväll kom Mommo och Offarn på besök. De busade med pojkarna som vanligt och sen åt vi rostade mackor till kvällsmat. Då utbrister vår stora lilla älskling: vilket kalas! Å det klart det var :-)


Rapport från sandlådan

Vilket strålande väder! Efter att Oscar kom från dagis hängde vi i trädgården en stund. Först kollade vi in det nya huset som håller på att byggas bakom vårt, sen gungades det och slutligen bus i sandlådan. Hej från oss i solen!


10 okt

Den 10/10 har alltid varit en speciell dag för mig, mina föräldrar och bror. Då fyllde nämligen vår älskade vovve Millan och trots att hon varit borta i 16 år och att det är orealistiskt att en hund skulle fylla 27 år, så tänker jag ändå lite extra på henne idag.

Jag kommer av den anledningen också alltid minnas dagen då Adam slutade ligga still på en och samma plats. Han har idag hasat sig runt på köksgolvet och pillat på det mesta som kom i hans väg.


Syhjälp

Oscar är så duktig på att hjälpa mig att sy. Han sitter i mitt knä och plockar bort nålarna och berättar vilken färg de har. Idag har vi sytt färdigt de nya gardinerna i Tv-rummet. Köpte dem färdiga men tyvärr fattades en decimeter så det har vi fått lösa med svart sammet. Tycker det blev riktigt bra.


Bröderna leker

Adam är inte ens ett halvår och redan har de kul tillsammans. Det är fantastiskt att se dem ha så roligt av varandra. Adam satt och grät i gåstolen och det löste Oscar genom att köra honom fram och tillbaka, fram och tillbaka och båda är jättenöjda.


Skit skit skit

Alla mina bilder i telefonen sen två år tillbaka är borta för alltid. Så länge varade den glädjen över en ny telefon. Eller ja, jag hade inte ens startat den nya när jag tappade allt i den gamla. Jaja, livet går vidare och som tur är har ju en del av bilderna hamnat här på bloggen, mailats eller messats så har ni kvar någon gammal bild från mig så tar jag gärna tillbaka den :-)

Här kommer min allra första bild med min nya telefon. Tråkigt nog blev den på mina appar som jag lyckades föra över, till vilken nytta då.?.


Iphone 5

Länge har jag varit sist med den första. Nu är jag för första gången någonsin först med den sista :-) :-) :-)


"Gårvagn" i Göteborg

Igår eftermiddag tog grabbarna och jag en tur till Göteborg. Vi gick till polisen och fixade pass till Adam. Oscar tjatade hela promenaden dit om att han ville åka spårvagn, eller Gårvagn som han säger. Så till hans stora lycka kom regnet och vi åkte spårvagn tillbaka till Brunnsparken. Där blev det minishopping i form av en mössa och ett rosa band. Sen ytterligare en tur med vagnen ända till grönsakstorget :-)

Kvällen spenderade vi hemma hos familjen Lundin. De bjöd på tacos, storkillarna busade järnet som vanligt och de små myste tillsammans i babygymmet


RSS 2.0