Toso

Igår eftermiddag åkte jag till Göteborg och mötte upp Henrik. Vi åkte hem till en kollega till honom och fick god plockmat och bubbel. Vi fick även gosa med deras sju stycken dvärgschnauzervalpar. De var 6,5 veckor. 
Ett myller av sötnosar. 
Efter en stund med bus somnade hela gänget. En av valparna var för gullig med huvudkudde. 
Sååå mysigt! 

Senare tog vi taxi in till stan, tog en fördrink på Caleo innan vi hade bord beställt på Toso. 
Cool entré. 
Annorlunda inredning.  
Vacker dessert: chokladfondant och kokosglass. 

Toso var ett fräckt ställe får jag säga. Annorlunda inredning med stålkonstruktioner med historisk känsla och hög musik bjöd kvällen på. 
Eftersom jag har svårt för att äta väldigt sent på kvällen (svårt att ens hålla mig vaken) åt jag inte så mycket. Matkonceptet var smårätter som man delade och det passar ju bra då. Min favorit var friterad blomkål med tillbehör. Övriga åt massa icke-Maria-mat (typ råbiff) som de var väldigt nöjda med. 

Hyr gula huset

Ikväll har Henrik lagt upp en annons på Stugnet för uthyrningen av gula huset på Smögen. 
Skärmdump från Stugnet.se

Nu är det bara att vänta och se om vi får några badgäster i huset i sommar. 

Ikväll har jag äntligen gjort färdigt en segeldukstavla som beställdes för ett halvår sedan, minst! Bedrövligt men tid, ork och lite klantighet ställde till det. Jag målade själva segelduken, insåg att jag fattades en öljett. Åkte till Göken och köpte det. Sedan gick några veckor där all ledig tid lades på gula huset och när vi sedan inte var där, hade jag givetvis glömt borrmaskinen där så jag inte kunde fästa ögleskruvarna. Sen kom julen osv osv. Pinsamt men sant. 
Hoppas lilla Elsa blir nöjd trots den långa väntan. 

Nu ska jag försöka hålla ångan uppe och bli klar med ytterligare två som väntar på mig. 

Hemsedal

Dag 2 i Hemaedal är till ända. Min telefon lägger av i minusgraderna här så några bilder i skidbacken har det knappt blivit. 

Imorse åkte Ulrika och jag ut och åkte en stund innan barnen skulle ut. 
Högst upp på södra fjället. Otroligt vackert när dagen vaknar.
Så coolt när vind och kyla får snön att fastna på sidan av staketpinnen. 

Adam fick tyvärr feber igår så han har fått vara inne dag. Det hör ju till att vi får sjukdomar i fjällen så det är bara att gilla läget. Nu har han dock varit feberfri sedan lunch så vi får se om han håller sig bra. 

Fångade Oscar mitt i plogstoppet. 
Längs en av pisterna finns denna vackra isvägg. 
Ikväll hade vi extra vacker utsikt när månen lyste upp. 
Godnatt från Hemsedal! 

Pyjamasparty

I förmiddags kom SMS om halva reapriset på Lindex (allt) och Kappahl (dam) så jag tog en liten tur på lunchen. Blev väldigt nöjd när jag hittade skjortpyjamasar till killarna eftersom jag faktiskt letat runt på nätet efter det. Så för 62.50 kr/st fyndade jag dessa gosiga pyjamasar som killarna rockade loss i efter kvällsbadet.
 
Utöver dessa köpte jag bl.a ett ullunderställ till Oscar som kostat 199kr/del, nu 50kr/del.
 
Inte helt oväntat men det blev ett par fynd för mig också.
 
 På Kappahl blev det denna korta kofta för 175kr ist. för 499kr.
och på Lindex härmade jag min granne genom köp av detta linne för 62.50 ist fr 249kr
 
 

Vacker vintervärld

Igår vaknade vi upp till en vit vacker vintervärld. Den ställde till det en del i trafiken men vackert var det och barnen blev jätteglada. Henrik fick vända i Kungälv på morgonen eftersom det var stopp söderut. In till Stenungsund var det inga större problem.
Tog några bilder innan jag gick ut och skottade den 28 cm djupa snön på garageuppfarten.
Vår svarta bil var väldigt vit.
Buskarna bredvid altanen brukar stå höga och täta. Nu hängde de ner över altanen tyngda av all snö.
Staketet fick en vit girlang.
 

Ny röd handväska

På vägen hem från Ulricehamn i lördags, stannade vi till i Borås och hämtade upp två små handväskor som min vän Aleksandra köpt för mig och mamma i USA. Så här fin är min!
En söt liten axelremsväska från Michael Kors. Visst är den fin? Tyvärr rymdes inte min nya plånbok så jag får behålla min gamla Rizzo när lilla röda ska användas.
TACK för hjälpen snälla Aleksandra!!!

Kalasandet fortsätter

Tredje dagen gillt för att fira vår stora kille. Idag fick vi besök av morbror Anders, moster Madde, kusinerna William och Olivia, Erik, Filip och Elin Lundin samt familjen Andersson; Cippe, Cathrine, Ebba och Maja. Henrik tände grillen när det var lunchdags så vi passade på att grilla lite kycklingfiléer som vi bjöd på med sallad och egengjord Mangorajasås.
 
Det blev tyvärr inga bilder tagna men jag har tagit bilder på de flesta av alla fantastiska presenter Oscar fått uner helgen. En del Lego hann byggas innan jag tog kort :-)
 
TUSEN TACK alla nära och kära, vänner och släktingar för all uppvaktning och alla superfina presenter! Oscar är så nöjd och glad och sa tidigare ikväll att han önskade han kunde fylla år varje dag. Det önskar nog alla barn men jag ser det ändå som att han är väldigt nöjd med sin helg.
 
Omplåstrad 6-åring bygger Lego i pyjamasen ikväll.
 
Tyvärr hände en olycka i lekens hetta tidigare idag och Oscar ramlade och slog i hakan i golvet. Det blev ett ca 2 cm långt jack i hakan som vi tejpade ihop efter bästa förmåga, men han lär väl få ett ärr eftersom det var så djupt. Han höll sig ganska lugn resten av kalaset men Tack o lov hade han inte så ont.
 
Återigen, TACK ALLA som gratulerat vår prins på 6-årsdagen!
 
 

Oscar 6 år

Idag fyller vår underbara älskade Oscar 6 år. Han väcktes som vanligt av sång och paket på sängen. 
Här klipps det snören. 
 
Efter att paketen på sängen öppnats väntade ett paket som han egentligen visste om eftersom han delvis betalat det själv. Men han visste inte att om det verkligen var sant att vi köpt det.  Legotåget är från serien Creator. Han har varit och tittat på det vid varenda besök på Torp i över ett halvår. 
Total lycka! Äntligen!!!
 
Oscars önskan inför födelsedagen var att åka skidor. Vi åkte därför till Ulricehamn och testade backarna. 
Vackert vinterlandskap längs vägen. 

Tigern och Leoparden redo för backen. 
Skulle åka knappliften med Adam men han råkade åka iväg själv. Men det gick fint och han kom av genom att slänga sig åt sidan när han kom upp. 
Lycklig 6-åring!
Liten liftåkare. 
Stor liftåkare. 
 
Sen bar det av hemåt och kalas med farmor, farfar, fastrar och farbröder, minsta kusin Svante, Magdalena och Edwin. 
Oscar valde finaste tårtan i affären :-)
Nu säger vi godnatt och laddar för mer kalas imorgon med kusiner och vänner. 
 

6-årskalas

Ikväll mellan 17-19 har Oscar haft sitt kalas för alla kompisar. Vi hade totalt 16 barn (inkl O och A) här hemma. Vi bjöd på hamburgare och glasstårta. 
Bordet dukades igår kväll och bestod av både köksbord och utebord för att få plats med alla barnen.
 
Oscar ville gärna ha en Dustytårta men av erfarenhet vet jag att glass går bättre hem hos barnen. Därför blev det en glasstårta som jag dekorerade som en vanlig tårta. Dusty blev något överdimensionerad men blev lite kul ändå. Dusty är fylld med chokladbollssmet. 
 
Det vad fullt ös på barnen i två timmar. Ett smärre kaos i vårt tighta hus men jag tror barnen hade roligt. Brukar bli tokig när våra två springer runt och gapar men nu var det bara att bita ihop. Och det gick ju faktiskt bra. :-)
Denna bilden talat för sig själv, haha!
Imorgon är den stora dagen. Oscar har önskat att få åka skidor på födelsedagen så vi drar till Ulricehamn. 

Hårtofs

Så har veckans första dag passerat och vardagsordningen är återställd. Jobb och dagis som vanligt och dessutom startade Oscars innebandyträning igen. 
Henrik har varit borta ikväll och spelat innegolf så jag fick kolla på Oscars träning med en sovande Adam i knäet. Han somnade i bilen nämligen. 

Hemma somnade han om efter vällingen och Oscar och jag hade lite roligt.  
Han börjar bli långhårig vår blivande 6-åring så vi testade tofs för första gången tror jag. Det var kul men nu får det nog bli övertalning att klippa kort och fint igen. 

Snögubbedag

Snö och plusgrader, perfekt dag för snögubbebygge. Henrik och barnen byggde en snögubbe på platå. En staty helt enkelt. 
Nöjd Oscar och sur Adam :-)

Tyvärr rasade den när vi åt lunch så det var bara ut och bygga upp. 
Min version av snögubbestatyn. 
. Det syns var Henrik rullade den stora bottenplatån iaf.

Efter lunch blev det snowracer och fika med brunbrända fam Lundgren. 
Varm choklad och hembakta småkakor. Mums! 



Disney on Ice

Imorse vaknade jag av att mamma och pappa kom hit. Jag körde sedan dem till Landvetter för vidare färd mot varmare breddgrader. Lyllos dem!
 
Hemkommen tog jag en tur till gymmet med min träningskompis Anna. Det blev 30 min på löpbandet och lite styrka. Sen hängde jag med henne till Eurosko där jag hittade skor till Oscar. 
Vattentåliga vardagsskor. 

På eftermiddagen åkte vi till Göteborg. Killarna släppte av mig på stan och åkte själva till Hällsvik. Jag skulle inte ha något men ville bara gå runt och kolla en stund. Gick på NK men hittade inget spännande. 30%, som många har, är ju dessutom inte mycket till REA. Oavsett var jag inte på jakt efter något och orkade inte leta heller. 
 
Gick in på Lindex på Fredsgatan och fick av en slump se en festlig jumpsuit som jag gillade direkt. Det fanns bara en och den tillhörde en kollektion som kallas Extended, vilket innebär en lite "finare" kollektion som bara sålts i begränsad upplaga i citybutiker. Jag fick hjälp att veta att de hade en 34 på Kungsgatan. Travade dit för att testa. Man vet ju aldrig om den är stor i storleken. 
Som ni ser fick den följa med hem. Tyget är glansigt, benen är vida och fladdriga och har en slits till över knäet. I ryggen är den öppen från nacke till svank ungefär.
 
Köpte även ett par marinblå stretchjeans samma som de röda som jag köpte i Barcelona. Byxorna var det 55% rabatt på. Tack för det!

SEN... blev det Disney on Ice i Scandinavium. Jag tyckte det var superbra!
 
Showen gick helt klart hem hos grabbarna. 
 
Vackert vitt i Götet. 


Lampkamp

Det går sådär för oss med kökslampor till Smögen. Efter att de lampor som vi hittat på Ilve i Skåne var slut på obestämd tid, så valde vi att köpa en liknande. 
Det blev denna. 

Tyvärr fanns den bara i en storlek så jag försökte hitta något som matchade och som ska hänga över diskbänken. 
Hittade denna och kände mig väldigt nöjd då den ger mer ljus åt hela rummet men samtidigt lik den vi har både i själva plåten och upphängningen. 
Bild från leverantörens hemsida. 

Beställde den i början av december. Fick besked på 10 dagars leveranstid. I tisdags hade den fortfarande ej dykt upp så jag mailar och frågar. "Tyvärr är den slut". Så! Himla! Typiskt! 
Inte nog med irritationen över att den inte fanns och att de inte hörde av sig, jag hade ju beställt direkt av företaget som gör dem så chansen att få tag på nu känns minimal. Nåväl, det är väl snyggt med en elsladd som hänger i taket också...

Skarpe Nord

Vi funderade länge och väl vad vi skulle hitta på idag och till slut kom Henrik på att vi skulle åka skridskor. Kallt och soligt ute, perfekt för skridskor. 

Visserligen hade Adam på sig skridskor en gång förra året men vägrade då försöka att åka. Det började ungefär så idag också. Han var taggad att få på sig skridskorna och att få åka. Väl på isen var det svårare än ha trott så han var inte nöjd. 
Lite tiger ville inte vara på isen till en början. 

Men så småningom gjorde han lite tappra försök och vips så hade han jätteroligt. 

Glad Adam på isen som INTE ville ha hjälp. Här fick han låna Oscars klubba en kort stund. 

Oscar var också taggad inför skridskoåkningen och han hade inte tappat någonting sedan förra vintern. Inlinesåkningen har säkert hjälpt till för han susade fram, vurpade en del men kämpade på och hade jätteroligt. 
Hej vad det går! Lika nöjd varken han stod på benen eller inte. 

Två skridskokillar i solen. 

Givetvis blev det fikapaus på läktaren. 


Och så jag...

Min telefon tyckte kylan var lite jobbig så den lade ner efter en stund. Därav kunde jag inte ta lika många bilder på Oscar :-)

Lager 157

Fick via Instagram tips på Rea-shopping och beställde i mellandagarna lite kläder till killarna från Lager 157
Det var i huvudsak denna skogshuggarjacka som jag tyckte var tuff. Oscar och Adam fick varsin. 
Oscar fick en tunn somrig farfarströja. Den är nog förstor ett tag till. 
Inför overallsäsongen behövs mysbyxor. Det blev två par till Oscar. Adams garderob är full av nya och ärvda kläder. 

Två skogshuggarjackor, en farfarströja och två mysbyxor. Allt för 300kr inkl 50kr i fraktkostnad. Det är jag nöjd med. 


Julklappar

Tänkte jag skulle visa några av mina fina julklappar jag fick.
Denna fina bricka fick jag av min vän Viktoria. Kommer göras sig utomordentligt på Smögen, speciellt med tanke på att Henrik köpte några elefantkompisar (grytlapp och grytvante) i precis samma färg. Tusen Tack för den fina brickan!
Denna fina plånbok fick jag av Henrik.
Jag fick en liten bricka med "Ernst"-citat. Denna fick jag av Secret Santa (Philip). Av honom fick jag också Stora Löparboken för kvinnor och två bilder på Henrik och Oscar som deras bröllopsfotograf tog i maj.
Det blev även en skön morgonrock, årskort på Nordens Ark och 4 temuggar. 

Tack för alla fina paket!!!

 
 
 

Annandagspromenad

På annandagen tog vi en promenad i kylan med Ulla och Dick. Jag har för en gångs skull med mig kameran. Här kommer några bilder från promenaden längs bryggan, Vallevik, badhusparken och hem.
Oscar och farmor Ulla.
Den lilla pricken i havet ungefär mitt i bilden är en säl.
 

Hipp Hurra!

Idag säger vi GRATTIS till Oscar och Adams kompis som fyller år!  Hipp Hurra och Tack för att vi fick komma förbi och fira dig idag! 

Tidigare idag besökte vi Tumlaren på Väjern och badade. Sedan fortsatte jag tapetsera badrumsväggen på Smögen. 
Nu är tapeten på plats. 

Sen återstår lite fix som golvlister samt målning av dörrfoder. Golvlisterna väntar vi nog med tills vi lägger in nytt golv på övervåningen och det får vi se när det blir. 

Imorse väcktes vi förresten av plattsättaren som satte de sista kakelbitarna i fönstret. Imorgon ska han foga och silikona. Känns fantastiskt att badrummet snart är klart. 

Tapetsering påbörjad

Vilken lugn och härlig dag vi haft. Sov länge och sedan satt hela familjen och såg Happy Feet 2. Vi har plockat bort julen här på Smögen, tagit en bryggpromenad i kylan och hängt en stund hos Ulla och Dick. 

Ikväll har jag påbörjat tapetseringen av den nya badrumsväggen på övervåningen. Planen var ju att få gjort det i mellandagarna men då gjorde vi annat/slappade. 
Gipsväggar med skruvhål, skarvar och hörn spacklade. 
Nu tapetserad med segelbåtar från kollektionen Marstrand från Boråstapeter. 

Tyvärr tog tapetklistret slut så jag har väggen vid dörren kvar. Förhoppningsvis har Nordens öppet imorgon så jag blir klar. 
Väggen till vänster saknar fortfarande tapet. 


Gott Nytt År

Så var 2016 här och årets sista dag firade vi med familjerna Gunnarsson och Malmqvist i gula huset på Smögen. 
Det blev en trevlig kväll med dramatik och eftertanke. 

Medan varmrätten förbereddes gick nämligen brandlarmet i källaren och på väg ner tog vi för givet att det var öppna spisen som rykt in. Istället möttes vi av en bolmande rök från köket där något barn dragit igång spisen på full värme på alla plattor. På spisen brann bl.a. en mjuk kylväska och några små pappkartonger. 

Det märkliga och fantastiska var att jag tidigare på dagen noterat att brandfilten låg i översta lådan i vardagsrummet (nej, den ska inte ligga där men vi har helt enkelt inte fått upp den på väggen än) så den gick snabbt att hämta och lägga på branden. 
Samma dag hade vi även bytt batteri i brandvarnaren i källaren. Brandvarnaren pep att batteriet var dåligt och lyckligtvis hade vi 9V-batteri hemma. Hade vi inte haft det hade vi med största sannolikhet tagit ur det gamla och köpt ett nytt nästa gång vi handlar. OM det hänt, är det inte säkert vi haft gula huset kvar idag. 

Vi hade källardörren och ytterdörren öppen nästan hela kvällen så vi fick vädrat ur det mesta av röken. 

Som ni förstår flyttade det in nya känslor i kroppen resten av kvällen. Tacksamhet för att allt gick bra, att brandvarnaren fungerade, att vi hade en brandfilt, att Mattias var snabb med att stänga av spisen och släcka branden med filten. Men givetvis fylldes vi även av rädsla och tankar av vad som kunde hänt om inte brandvarnaren fungerat. Vi funderade alla på hur vi kan förbättra brandsäkerheten i våra hus och lägenheter. Jag köpte t.ex en brandstege för ett par månader sedan men har än så länge ingen brandsläckare här på Smögen. Det har vi inom kort. Liksom nya brandfiltar. 
Vi kommer även sluta lägga saker på spisen, trots att vi inte använder köket i källaren. 

Så mitt tips för årets första dag: tänk över brandsäkerheten i era hem! 
Vackra nyårsblommor! Tack Gunnarsson och Malmqvist. 

Gott Nytt År! 
Nyårsfyrverkerierna i Kungshamn. 


RSS 2.0