Skarpe Nord

I lördags åkte vi ner till Skarpe Nord i Kungälv och åkte skridskor med barnen. Adam hade vuxit ur sina skridskor så vi fick börja med att köra ner till XXL och köpa nya. Adam tog över Oscars växa-skridskor och Oscar fick ett par nya. Han var dock inte intresserad av nya växa-skridskor utan skulle ha vanliga hockeyskridskor. Så så fick det bli. 

Adam fick en bandyklubba och båda var nöjda. 

Vi har ju inte åkt skridskor så många gånger med killarna men de kämpar på bra. Oscar har kunnat åka hyffsat bra sen tidigare men för Adam lossnade det en hel del. Kul! 


Nedräkning

Idag är det nio dagar kvar till Beräknad Förlossning (BF) och fyra arbetsdagar. Kan inte förstå att jag är så tjock som den spegelbild som möter mig varje dag. Puh! Eftersom Oscar och Adam var så pricksäkra med födelsedag så tror jag ändå inte att jag kommer gå över tiden så mycket, men man vet ju aldrig. Oavsett så hoppas jag inte Filur kommer imorgon och enda skälet till det är att det hade varit roligt om det blir i februari så alla familjemedlemmar får en egen månad.
 
Idag var Henrik hemma lite tidigare så han hann hämta killarna på frititds och förskolan så jag passade på att svänga in på torget. Orkade visserligen inte gå där så länge så jag var snart hemma ändå. Stannade till på Apoteksgruppen här i Stort Höga och hämtade ut en Babybox (sån där box med prover som gravida får gratis).
 
Paketet innehöll bland annat detta: Blöjor, nappflaska, våtservetter, haklapp och vitaminer.
 
När jag kom hem till grabbarna hade Oscar bakat sin livs första kaka helt själv. Henrik hade tydligen hjälpt honom knäcka äggen (för att slippa skal i smeten) men annars hade han gjort allt själv. Stora killen!
Den var jättegod!
Mycket nöjd Oscar med sin goda kladdkaka.
 
Blev även en suddig bild på magen som är så stor så jag tror jag spricker snart.
v 38+4 idag.
 

Bebiskläder

Som jag skrev häromdagen är de minsta bebiskläderna tvättade och vikta i väntan på at Filur ska komma. I lådan med minikläder hittade jag även en plyschdräkt som jag sprättat loss nederdelen av en fot på. Minns att Adam inte kunde ha den så länge för benen blev för korta (på dräkten alltså, inte Adams :-) ) så planen var att sy om den. Detta blev bevisligen aldrig av. Tills idag. Jag sprättade bort den andra foten och sydde fast muddar som haft liggande bland sysakerna en längre tid.
 
Här ska nya muddar sys fast.
Sprättade bort undersidan på foten.
Nya muddar på plats.
Inte 100% matchning men dräkten är så himla gosig så nu hoppas jag den kan bli använd och att Filur ska kunna sträcka ut benen.
 

Tvåhandsfattning

Vår lilla älskling Adam har sedan allra första början visat tendens till att bli vänsterhänt. Både farfar och morfars bror är vänsterhänta så det vore inte konstigt alls om han blev det. Vi var på väg att köpa vänsterklubbor i golf, men där har han bytt till höger så lyckligtvis kunde han ärva Oscars. Adam är högerfotad när han spelar fotboll men har fram till nu varit mest vänsterhänt. Nu vet vi dock inte alls för han skriver och ritar med båda händerna. Igår skulle han skriva ett Grattiskort inför ett kalas:
 
Skriver kortet mest med höger hand.
Fint textat av lilleman.
Skriver på kuvertet med vänster hand.
Nöjd Adam med sitt fina paket :-)
 

Lugn kväll

Idag är det 2 veckor kvar till beräknad ankomst av Filur och det bor inte mycket energi i min kropp efter jobbet. Även om jag inte är dödstrött så rör jag mig i ultrarapid när sammandragningarna kommer så fort jag reser mig :-)
 
Adam är just nu i en lite smågnällig fas och blir en riktigt surpuppa när något inte passar. (Lik sin mamma antar jag). Idag slängde han sig gnällig i fåtöljen och somnade så Oscar och jag fick en väldigt lugn eftermiddag. Oscar håller på att bygga allt sitt Lego han fick i present.
 
Mys på hög nivå; Legobygge i pyjamas
 
I veckan har jag plockat fram killarnas gamla minikläder och de är nu tvättade, vikta och inlagda i skåpet ovanför tvättstugebänken där skötbädden kommer ligga. Filur får helt enkelt ha sin garderob där till att börja med.
 

Gravidfotografering

I lördags besökte hela familjen min vän Nina, som fotograferade oss med fokus på magen. Vi började med att försöka få med hela familjen på bild men det gick sådär eftersom Adam var pottsur och vägrade vara med och vandrade till slut därifrån. Så kan det gå :-). Oscar var däremot på väldigt bra humör och skrattade gott framför kameran. Som jag redan visat på Instagram så skickade Nina några smakprover direkt. Så kul att se! 

Tack BÄSTA Nina!!!


Oscars 7-årskalas

Efter en förmiddag full med sportaktiviteter var det i eftermiddag dags för Oscars 7-årskalas. I år gjorde vi det enkelt för oss och hade kalaset på Lekstaden i Kungälv. Det var bara grabbar och de lekte sig ordentligt svettiga hela gänget.
 
Laddad Oscar i bilen på väg mot Kungälv.
Bus med brorsan.
Spexar i Kungatronen i discorummet.
Svettig kille, väldigt nöjd med kalaset.
De flesta av alla fina paket han fick idag. Lycka för en Legoälskare som Oscar.
 
Tack alla goa barn och föräldrar för idag! Oscar var väldigt nöjd med sin dag och Tacksam för alla fina presenter.
 

Reashopping

Idag kom ett sånt där engagerande SMS som innebär en liten lunchutflykt för min kollega Caroline och mig, nämligen halva reapriset på Lindex. Nu väntar vi på att något liknande kommer från Kappahl, haha :-)
 
Men, jag hittade tyvärr nästan ingenting. Det var väldigt utplockat bland pojkkläderna och damkläderna kommer jag ju ändå inte i. Med 20 dagar kvar till BF känns det lite lönlöst att köpa mammakläder.
 
Jag kollade lite på nätet innan och fick se att det fanns en babyoverall på rean där, men när jag kom till butiken var det ordinarie pris. Tänkte den hade varit bra nästa vinter, så det var lite synd, för knappa 160 kr hade ju varit ett fynd.
 
Detta är vad jag fick med mig hem idag:
Bebisstrumpor för det höga priset av 12,50 kr för två par.
Badbrallor till Oscar för 32,50kr
Å en sån där Maria-topp som jag inte kunde låta bli. Kommer inte kunna ha den på länge men kan ju försöka ha som mål att kunna ha den i slutet av sommaren kanske. Eller när jag nu är mig själv igen. Det löser sig.
 
Eftersom jag börjar se ljuset i tunneln när det gäller mig själv så köpte jag faktiskt en ny kofta häromdagen. Kappahl har gjort en av mina favoritkoftor från Hampton Republic i en Maria-färg deluxe. Kunde helt enkelt inte motstå. Behöver inte skriva hur många sådana koftor det hänger i min garderob redan, men någon rosa har jag inte, förrän nu. Visst är den fin?
 
Min nya fina rosa kofta.
 
I och med dagens inköp har jag alltså två plagg att "växa i". Med Oscar tog det 4 månader att återgå till normalvikt, med Adam 7 månader. Blir spännande att se om det löser sig av sig självt även denna gång eller om man får kämpa mer nu när man är 5 år äldre. Hoppas på det första :-)
 
 

Oscar 7 år

Idag fyller vår älskade Oscar 7 år. Helt ofattbart att det gått 7 år sedan vi blev föräldrar för första gången. 

Som vanligt väcktes födelsedagsbarnet med sång och paket på sängen. Efter paketöppningen fick Adam äran att hämta ett "litet" paket till och han rullade då fram Oscars nya cykel. 
 
Saft i bubbelglas, flagga ocg ljus på födelsedagsbrickan.
 
 
 
Efter skola och fritids blev det en ganska lugn eftermiddag. Vi köpte pizza och thaimat och sedan kom killarnas bästisar och åt kladdkaka. 
Oscar och hans presenter

Jag orkar inte lägga över bilder från kameran ikväll så hoppas få till en uppdatering av detta inlägg imorgon. 

 

Oscar avslutade kvällen med lite Legobygge av nya presenten samt besök av farmor och farfar. 


Babyshower

Idag har jag blivit så där totalt grundlurad att jag inte visste vad jag skulle säga eller göra. På ett fantastiskt underbart sätt har mina fina vänner ställt till med en babyshower för mig och jag kan fortfarande inte fatta vad som hände idag :-)
 
Det började med att jag för några dagar sedan blev inbjuden på fika till vår fina granne Sofia vid tolv idag. Passade perfekt eftersom jag ändå varit ensam hemma hela helgen och lite tjejsnack med Sofia, Linda och Anna är ju alltid mysigt.
 
Så idag väcktes jag av telefonen vid 10 när Henrik ringde från Hemsedal. Efter lite frulle och en långdusch bakade jag en kladdkaka (Oscar fyller ju imorgon) som var klar i ugnen två minuter i tolv.  Jag hann inte riktigt städa undan allt men tänkte (som vanligt) "det tar jag sen". Så medan jag satt och mumsade fruksallad hos Sofia visade det sig att Kattis, Anna, Viktoria och Camilla röjde bort disk och symaskin (som stod kvar på bordet sen igår). Stackare! De dukade även fram ett härligt kalasbord som vi möttes av när jag vid 13-tiden blev hemlurad av Sofia och tjejerna. Strax efter kom även mina bröllopstjejer Veronica, Anne-Britt och Nina.
 
Bubbel, frukfat, hembakt bröd, nötter, choklad, tårta och andra godsaker mötte mig i köket.
Var givetvis tvungen att föreviga mina fina vänner. (Nina kom srax efter)
Sofia tog bild på oss
Kattis hade tagit med vagnen och de hade lagt i det nysydda babynestet. Det känns speciellt att ha vagnen här nu och mysigt att Filur ska få åka kusin Svantes vagn.
Ballonger och vimpel hade tjejerna dekorerat med i vardagsrummet. Så fint
 
 Sofia tog en bild när vi satt och fikade :-)
 
Lilla Fiur och jag fick även massa fina presenter. Tusen Tack alihop!!!
Finaste blöjtårtan med nalle, nappar, en fin sparkdräkt och tydligen även en flaska bubbel längst in.
Jättefin body och ofattbart små strumpor
En söt mys- och bitelefant kommer säkerligen bli mycket omtyckt.
Newbiebody, en ursöt ask och presentkort på massage eller liknande
Härligt krämkit till mig och mjukaste kaninen till Filur
Massor av datumkort där vi ska samla Filurs alla framsteg.
 
Nästa helg kommer Nina även att föreviga min stora mage, vilket kommer bli ett fint minne. Jag har inga fina bilder på magen från tidigare graviditeter så denna sista gång ska det bli roligt att få den förevigad.
 
TUSEN TACK alla fina vänner för mat, presenter, att ni kom och den totala överraskningen idag. Tack Kattis för att du kommer på sådana här idéer och roddar ihop det så att jag fick uppleva denna dagen! Tack!
 
Som grädde på moset fick jag hem min älskade familj i eftermiddag och ikväll har vi nattat en laddad 6-åring. Imorgon är det dags att fira vår 7-åring.
Ovanligt lätt nattning av vår älskade Oscar som blir 7 år imorgon.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sy babynest

Idag har jag färdigställt det babynest som jag påbörjade i torsdagskväll. 


Hittade någon blogg där det stod hur man skulle gå tillväga och det var tack och lov inte alltför krångligt. 

Nu valde jag att sätta spets på sidenbandet som snöret löper innnanför och det gjorde ju såklart att det tog lite längre tid. Hoppar man över det momentet så går det lite snabbare förstås. 

Klippte ut tyget och nålade med rätsidan inåt.
Sydde ihop längs kanten men lämnade öppet nertill.
Här är det som ska sys ihop för att bli snörgömma.
Ena sidan klar. Nästa på G
Bandet klart.
Syr fast det längs hela kanten över sömmen för över- och understycke.
Bandet på plats.
Hade ett gammalt vaddtäcke som jag klippte till i ett antal lager som sedan blev bottendelen. Denna syddes sedan fast och därmed skapades även den kanal som jag sedan fyllde med vadd och blev den bulliga kanten. Innan dess trädde jag i snöret som håller ihop babynestet nertill. Missade ta bilder här men sydde sedan igen botten med kantband.
Babynestet färdigt.

V 37

Ännu en torsdag är här och Filur i magen går in i vecka 37. Tidigt imorse åkte mina tre älsklingar till Hemsedal för en långhelg med skidåkning. Känns jättekonstigt att inte följa med på semestern men jag får vara hemma och längta och vila. De sista dagarna har jag kännt mig betydligt tyngre och att röra sig går i ultrarapid. 

Tog en lite tur till Göksäter efter jobbet för att köpa en hylla till Adams rum men det blev ingen hylla köpt. Jag köpte däremot lite tyg för att sy ett babynest till Filur. Aldrig haft det till Oscar och Adam men det har ju blivit väldigt poppis och verkar rätt praktiskt. Idag hann jag bara klippa till tyget. 

Avigsidorna utåt, nålat och klart. Ägnade sedan en bra stund åt att leta efter min sylåda med trådrullar. HUR kan den bara försvinna??? 

Får nog bli att köpa ny tråd imorgon om jag ska bli klar någon gång...

Fortsättning följer med andra ord...


Bilder från nyår

Även detta nyår firade vi med familjerna Gunnarsson och Malmqvist och vi var hos oss på Smögen. Vi hade knytkalas och fixade varsin rätt till nyårsmiddagen.
 
Till välkomstdrink blev det sabrerad champagne (Henrik fick sabeln i julklapp av mig) med ostron som Anna och Mattias fixat. (Inget som jag åt dock :-)) Sabeln blev ett lite roligt inslag som givetvis även användes vid tolvslaget.
 
Bordet var dukat
Alla goa barn; Alice och grabbarna
Förrätten fixade Anna och Mattias och det blev hummer (som pappa Bengt fångat)
Till varmrätt fixade Henrik oxfile, potatistårta, sparris och pepparsås. Oxfilén tillagades med hjälp av en annan av hans julklappar från mig; en sous vide.
Anna
Johan och Tina
Mattias
Henrik och jag
Tina och Johan hade fixat supergod desset; honungs- och mjölkchokladparfait med hallon- och blåbärssås. Mums!
Tjockisen fram på nattkröken.
 
 
 
 

Tidigt firande

I helgen har vi startat firandet av vår blivande 7-åring med våra familjer på Smögen. Igår blev det kakor och tårta i gula huset.
 
Kusinerna Oscar, Svante och Adam.
Ja må han leva... blev det såklart för vår stora kille.
 
Lite senare kom även kusinerna William och Olivia men då fick jag tyvärr inte tagit några bilder.
Oscar fick massa fina presenter bl.a fotboll, pennfack, lastbil, mössa, fleecetröja, pysselbok mm. Eller som han själv uttryckte det: "Allt jag önskat mig" :-)
 
Idag var det dags för Oscar och Adam att börja på simskola på Tumlaren. Adam gick i grupp 2, vilket han egentligen inte behövde eftersom han "klarade" den gruppen i somras, men vi tänkte det var bra att få lite repetition. Det gick jättebra för honom så vi bokar nog grupp 3 nästa gång.
Oscar gick i grupp 4 (klarade grupp 3 i somras) och efter hans simframgångar detta jullov så är han redo för grupp 5 eller grupp 6 nästa gång. Han var extremt stolt när han lämnade simhallen med fem nya märken i handen.
 
Rejäl skörd med nya märken. Fokusmärkena idag var röda krabban och silverfisken men indirekt fixade Oscar även de andra tre märkena så efteråt stannade vi kvar så han fick göra det som krävdes för att ta märkena på riktigt. Roligast idag var att han fick till ryggsimmet.
 
Efter simskolan idag köpte vi Thaimat och plockade bort julen så nu är den borta både här i Getskär och på Smögen. Skönt att ha det gjort även om granen fortfarande var väldigt fin på Smögen.
Nu är alla stjärnor, ljusstakar och tomtar borta för denna gång.

Julklappar 2016

Ända sedan jag fick en kamera när jag gick på mellanstadiet har jag fotograferat mina julklappar och presenter. Brukar lägga dem i en liten hög för att minnas vad jag fått. Detta året var det ingen skillnad.
 
Samlingsbild. Oscar hade gjort massa fina juliga pärlplattor på fritids som han gav hela familjen. Likaså hade han gjort ett eget ljus som jag fick.
Den vita koftan stod på önskelistan. Har den redan i andra färger och tycker den är så användbar.
Nya dricksglas hem till Getskär stod på önskelistan till Secret Santa. Av hemliga tomten fick jag även presentkort till Skönhetsfabriken på Hotell Post, Härligt!
Blev väldigt glad för linnekaraffen med guldhandtag som jag önskat mig ett tag. Tycker den är så fin!
 

Julafton

Snart är jullovet förbi och jag tog mig äntligen tid att lägga över bilderna från jul och nyår på datorn. Jag har fortsatt rejält ont i revbenen men det har gått OK att jobba igår och idag med två långtidsverkande Alvedon i kroppen och lyckligtvis är hostan nästan borta.
 
Här kommer äntligen lite bilder från julafton 2016 som vi firade i gula huset på Smögen.
Tokladdade grabbar finklädda för julfirande.
Vi besökte "gammor" en stund vid lunchtid.
Några av familjemedlemmarna samlade framför tomten.
William, Madde och Olivia är nyfikna på tomten.
Adam fick paket...
och William...
och Oscar. Lilla Olivia var så snabb att hämta paketen så jag hann inte få någon bra bild med tomten tyvärr.
Pappa Henrik är artig mot "farbror" tomten.
Fotodags med tomten när paketen var utdelade. Tror bestämt att grabbarna tyckte om honom och uppskattade såklart besöket massor.
Farfar fick stort paket.
Lite senare dök det upp söta små Minioner i huset.
 
 
 

Badpojkar

Nu var det längesedan jag bloggade och det har helt enkelt varit så att ledigheten har gått åt till ledighet. Jag har lite bilder från jul och nyår på kameran så det får komma i senare inlägg. Tyvärr har jag haft en envis hosta som på nyårsafton orsakade något galet på vänster sida av revbenen. Under eftermiddagen har det blivit mycket värre och jag ligger nu i stort sett orörlig i sängen med fortsatt hosta och hoppas jag ska få sovit något inatt.   


Innan vi lämnade Smögen idag passade killarna på att bada på Tumlaren. Häromdagen när vi var där lossnade simningen en hel del för Oscar och han lyckades simma 100 meter. Idag blev det 200 meter, han hoppade på djupt vatten utan problem och hämtade ringar på botten. Fantastiskt när det lossnar!!!


Roligt var också att Henrik tog ett dopp i havet. Skulle tro att det var nytt rekord med flera månader :-)


RSS 2.0