Pepparkakspraliner

Snabbt inlägg med receptet på pepparkakspraliner. 

75 gr pepparkakor
200 gr mandelmassa
3 msk rumsvarmt smör
1 msk cognac. 

Mixa pepparkakorna, riv mandelmassan och blanda ihop med smör och cognac. 

Rulla smeten till bollar och ställ i frysen minst 45 minuter. (Mina fick stå över natten.)

Smält vit choklad och doppa de kalla bollarna. Strö över pepparkakskross och in i frysen en sväng till. 

Jag hällde den smälta vita chokladen i en kopp och slängde ner en boll i taget och lät rinna av på gaffeln. Då blev de släta och fina. Använde ICAs vita bakchoklad, 2x100gr. 


Här hittade jag receptet: http://arstidsboden.blogspot.se/2014_11_16_archive.html?m=1



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0