Pepparkakspraliner
Snabbt inlägg med receptet på pepparkakspraliner.

Här hittade jag receptet: http://arstidsboden.blogspot.se/2014_11_16_archive.html?m=1
75 gr pepparkakor
200 gr mandelmassa
3 msk rumsvarmt smör
1 msk cognac.
Mixa pepparkakorna, riv mandelmassan och blanda ihop med smör och cognac.
Rulla smeten till bollar och ställ i frysen minst 45 minuter. (Mina fick stå över natten.)
Smält vit choklad och doppa de kalla bollarna. Strö över pepparkakskross och in i frysen en sväng till.
Jag hällde den smälta vita chokladen i en kopp och slängde ner en boll i taget och lät rinna av på gaffeln. Då blev de släta och fina. Använde ICAs vita bakchoklad, 2x100gr.

Här hittade jag receptet: http://arstidsboden.blogspot.se/2014_11_16_archive.html?m=1
Kommentarer
Trackback