Långhelg

Nu är en långhelg för oss i stort sett slut och Filur ligger i magen och hickar :-).
 
I fredags var det begravning för min morfar Olle i Grundsunds kyrka. Det var familjen och mammas kusiner som samlades och tog farväl. Jag sjöng Sailing och när kistan bars ut spelades morfars favoritlåt Till Havs med Jussi Björling, väldigt fint och pampigt!
 
Vila i frid älskade morfar!
 
Efter smörgåstårtor och söta tårtor var det dags för oss att åka till Smögen och förbereda för besök av Getskärsvänner. Igår eftermiddag kom tre goa familjer och hälsade på oss. Henrik lagade hummersoppa på fond som han kokat innan och i soppan hade vi de humrar som vi vann på hummergolfen. Sedan blev det älgkött och björnkött med klassiska tillbehör potatis, blomkål, broccoli, underbar gräddsås och gele. Älgstekarna tillagades i lergryta under hela dagen medan björnen (entrecote) stektes i skivor. Som avslutning gjorde jag chokladkolapajen som jag gjort ett par gånger tidigare.
 
Mörk och ljus chokladkola på kakbotten.
 
Idag blev det en promenad längs Smögenbryggan och i bergen innan våra gäster drog sig hemåt.
 
Adam tog en paus på Smögenbryggan.
Grabbarna grus; Charlie, Oscar, Noah, Vincent, Victor och Adam.
Havet slog på skären utanför "Hästen".
Paus i Badhusparken.
Oscar och Adam hittade en söt kompis utanför Hafvsbadet.
 
Jag fick inte tagit några kort under lördagskvällen, mer än på efterrätten, men vi fick några jättefina presenter av våra gäster. Vi fick ett förkläde från Lexington och en grythandske från Svenskt tenn men även detta:
 
En väldigt vacker ljuslykta.
Servetter från Svenskt tenn.
 
TUSEN TACK för de fina presenterna!!!
 
Fick aldrig fotat dukningen, men tog ändå ett kort idag för nu är äntligen åtta av de tio stolarna omklädda och klara. Det kändes så skönt att få ytterligare tre klara så vi kunde ha likadana stolar kring bordet.
 
Som synes på bilden ovan har jag även förberett för adventstider. Vi kommer med största sannolikhet inte åka upp lagom till advent, så jag hoppas få lite assistans av svärmor med att byta lamporna mot ljusstakar/stjärnor när det närmar sig. Vid varje fönster jag har ställt fram så det borde gå smidigt. Får se om du hinner läsa det här Ulla innan jag frågar :-)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0