Köksbord

Nu när vi närmar oss det där ljusa harmoniska köket som jag tänkt på Smögen, så passar inte riktigt det befintliga furubordet in så bra. Jag tänker mig ett runt mindre bord där familjen kan sitta och äta frukost tillsammans. Jag vet ju att matsalsbordet kommer användas så fort vi har gäster i huset och då kan vi gott minska ner antalet platser i köket, speciellt nu när vi flyttat matsalen till rummet bredvid köket. 

Kollade därför av Blocket och hittade precis den stil på bord som jag tänkt mig. Vi slog till och köpte Ikeas numera utgångna modell Liatorp. 
Bordet Liatorp skärmdumpad från Google. 

På bilden har bordet i iläggsskivan men det är helt runt när iläggsskivan inte används. Iläggsskivan var tyvärr lite skadad på bordet vi köpte men den kommer ju ändå bara användas som reserv. 

Familjen som sålde bordet, sålde det tillsammans med fyra stolar så nu har vi även dessa stolar: 
Inte helt tokiga, Ikeas Ingolf. Bilden kommer från Ikeas hemsida. 

Vi får se om stolarna får stanna kvar men det lutar nog åt det och att vi hellre säljer våra gamla skinnstolar. I källaren på huset står några gamla pinnstolar som jag gillar. De är dock träfärgade så tills de ev får ny färg kommer nog Ingolf få flytta in i köket med det runda bordet. Vi kommer ju behöva stolar även till källarköket så på ett eller annat sätt lär de nya få stanna kvar. 

Idag har jag beställt en lampa till köket. 
Eftersom lamporna på Ilva var slut på obestämd tid beställde jag istället denna av märket Malmbergs och det var faktiskt Byggmax webshop som hade bästa pris. Bilden är från Byggmax hemsida. 

Hoppas den kommer matcha skåpens kromade handtag. 

Denna vecka väntar vi leverans av bänkskiva och diskho. Kommer bli väldigt spännande att se den. 
Om den kommer som planerat kommer vi kunna lägga på den lilla snutten vid spisen redan till helgen och därmed också börja kakla vid spisen. Det ska bli så roligt! Känns så grymt att börja se ljuset i tunneln. Fast det är himla roligt nu också. Men vi har många (och dyra) tunnlar framför oss så vi får köra på försiktigt. 

Med denna sista metafor säger jag godnatt för idag. 










Kommentarer
Postat av: Maria

Har Ingolf-stolar, träfärgade, i lägenheten och tycker att de är både bekväma och stabila.

2015-11-03 @ 21:30:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0