Kom och köp

Idag har vår fina Mercedes ML 350 kommit ut på Kvarndammen (Kvd.se) för auktionering. Nu blir det en spännande vecka att se hur försäljningen kommer gå. Ni hittar den här:  

https://www.kvd.se/auktion/personbil/Mercedes/ML-350-CDI-Grand-Edition-Aut--Helläder--GPS--231hk/665203#tab-1

Skärmdump från Kvd.se. 

Håll tummarna! 





Tiger, tak och funderingar

I lördags när vi kom till gula huset (vi sov hos svärföräldrarna i helgen) låg en urgullig liten pisse i trädgården. Sedan hängde han där hela dagen.

Busiga pissekatten Tiger. 

Fram på eftermiddagen läste jag i halsbandet att han hette Tiger och skickade ett sms till ägaren att han var hos oss. Tiger var verkligen fin, snäll, supermjuk och sällskaplig. Ett mysigt besök helt enkelt. 

I söndags målade Henrik taket en tredje gång medan jag var med Tellus som var så sjuk. Vi kommer behöva måla taket ytterligare en gång, vilket jag ska försöka få till i helgen. 

Taket efter tre strykningar. 

När vi inte kan jobba i huset går tankarna varma på hur vi ska gå vidare i köket och då främst med bänkskiva/diskbänk. Tankarna är ett "virrvarr" kan jag väl säga :-)

Köket idag. Vad hände? Jag skulle ju bara tapetsera lite...

Farväl älskade Tellus

Ikväll har svärföräldrarnas vovve Tellus lämnat jordelivet och blivit en änglavovve. 

För 13 år sedan var jag med och hämtade världens sötaste lilla taxvalp. Han var en strävhårig tax men hans päls var mjuk och gosig och så fortsatte den vara hela hans liv. Jag glömmer aldrig de supersöta små ögonen. Aldrig sett så fina ögon på en tax, varken förr eller senare. Farväl älskade Tellus! 

Tellus 2002.06.20-2015.09.28. 




Hummerfiske

När takmålningen var klar igår mötte vi Lars-Eide (Henriks farbror) som skulle ut och dra hummertinor. Vi lånade flytvästar till barnen av vänner och hängde med ut i jullen. 

Adam, Oscar och Lars-Eide på väg ut ur Smögens hamn. 

Adam håller rodret. 

Oscar håller utkik

Vi drog fem tinor. De första tre var tomma (utom en hel del krabba, men de åkte tillbaka) men i fjärde och femte var det lovliga humrar. 

Första hummern uppe!

Det gick en del sjö utepå så Adam började känna sig sjösjuk. Vi satte oss på durken tillsammans och även jag började känna mig rätt dålig. Adam somnade lyckligtvis i min famn. 

Trött sjöbuse.

Oscar klarade sig nog bra men tyckte vågorna var lite läskiga tror jag. 

Glad när vi nådde lugnare vatten. 

Tack Lars-Eide för fisketuren. Roligt att det blev bra fångst till slut. 

Takmålning

Igår lämnade vi in mercan på Kvd och drog sedan direkt till Smögen. Efter middag hos svärmor och svärfar stack Henrik och jag ner till gula huset och påbörjade målningen av kökstaket. 
Här är lite härliga förebilder
Furutak fullt med kvistar... Och lysrör. 

Efter att ha tvättat taket målade vi första lagret med färg. (Färg som innehåller kvidtlack)

Första målningen igår kväll. 
Även i dagsljus. 

Idag har vi gjort en andra strykning och laddar för en tredje imorgon. 

Polis polis

Idag har jag städat Mercan eftersom vi ska lämna in den för försäljning på Kvd imorgon. När jag var där ute på infarten kom en polisbil åkande förbi. Adam hade sett den genom fönstret och kom ut till mig i väntan på att den skulle köra tillbaka. När den sedan körde förbi satte de på blåljusen, stannade vid vårt hus och vi fick kolla in bilen. 

Granntjejerna kom dit i bara strumplästen och Henrik ringde hem Oscar och hans kompis som åkte inlines. Polisen visade alla grejer hon hade. Mycket fräckt!
Superspännande att kolla in polisbilen. 
Adam spexar med diskborsten (som jag förövrigt hade för att städa plastmattan i bagaget på mercan om någon undrar, haha!)

Så himla kul att poliserna stannade och pratade med barnen. De tyckte det var så häftigt. Vi föräldrar också för den delen. När de sedan körde iväg satte de även på sirenerna ett par sekunder. Såå uppskattat! 

Skor, skor, skor

Och de är till Oscar allihop. Han lever just nu i foppatofflor och ett par slitna gympaskor. Vi har idag hämtat ut Ellospaketet med hans vinterskor från Kavat och ett par fodrade stövlar. De såg jättefina ut! 

Dessutom har jag beställt två par höstskor från H&M.

En hög sneaker i brunt. 
Marinblå "gympasko"

När jag ändå beställde blev det en marinblå stickad tröja till Oscar också. Han har en liknande sedan tidigare men den flyttade in i Adams garderob idag. 

Stickad tröja i marinblått. 

Alla bilder skärmdumpade från H&Ms hemsida. 



Nytt litet skåp

Idag var Henrik och köpte ett litet vitrinskåp som jag beställde häromdagen. Det är ett litet skåp från Jysk som jag ser hela tiden på inredningsinspirerande Instagramkonton och bloggar. 

Före: fåtöljplats precis höger om öppna spisen. 
Efter: det lilla skåpet på plats.

Kommer nog byta knopparna framöver och kanske ställa någon fin liten lampa på. Imorgon lär jag börja fylla det med saker som tål att synas. 



Hörnskåp och kalas

I förmiddags fortsatte jobbet med väggen i köket och jag målade masoniten vit. Killarna lekte samtidigt hos Filip och Elin Lundin och Henrik fixade med älgköttet. Han och Dick var hemma vid tre inatt och imorse fick han denna teckning på hela familjen. 


Oscar har målat hela familjen, ett träd, gräs, sol och himmel.

Lite oväntat fick vi även ett hörnskåp idag. Grannarna på Bredabergsvägen hade ett gammalt skåp som de försökt sälja utan resultat och frågade nu istället runt om någon ville ha det eftersom det var synd att slänga. Och jag kan bara hålla med. Det var ett jättefint gammalt skåp som kommer göra sig utmärkt i gula huset. Henrik har redan utsett det till barskåp :-)

Vårt nya hörnskåp/barskåp. Får se vilket hörn det hamnar i så småningom. 

Efter lunch åkte vi till Göteborg för att fira Katarina som fyller år på torsdag. 
Vi bjöds på jättegod mat och smarrig "hemlig" chokladtårta. Receptet är tydligen Mauros mormors och hemligt tills Katarina blir ingift i familjen. Spännande! 

En chokladdröm! Tror t.o.m att den var relativt LCHF-vänlig då den var mjölfri. 

Tusen Tack för idag Katarina och Mauro! 

Hemma igen och nya lampan fick följa med. Känns som den matchar gardinerna riktigt bra.

Matchi Matchi, I like!

Gillar visserligen vår vita (nästan likadana) väldigt mycket men den svarta skärmen gör sig helt enkelt bättre här än på Smögen. 

Säger Godnatt med kvällens orange himmel. 




Lampfynd och tapetslit

I dag drog killarna och jag direkt ner till gula huset och började riva tapet på ena köksväggen. Det gick ganska bra men fick för mig att det blev lite ojämnt underlag så tog lite vatten på en svamp och då lossade ju givetvis allt och inte bara det ojämna. Jag slet med en kniv ett tag innan vi åkte på lampjakt. 

Vi åkte till Carlssons El och jakt i Kungshamn eftersom jag sett på Instagram att de haft randiga lampskärmar. De hade de också men 465kr för en vanlig liten skärm ger jag inte så det fick vara. Kollade däremot in i deras fyndhörna och hittade dessa till 70% rabatt. 

Stativgolvlampa med svart skärm. Den kommer nog få flytta till Getskär så kommer den vita vi har där få flytta till gula huset. 
Silvrig lampfot för 240kr istället för 800kr. Skärmen hittade jag för 50kr och kommer få bo på en annan lampfot framöver eftersom den är för liten för denna foten. (Finns viss risk att även denna får flytta till Getskär) 

Mina kollegor lyckades få tag på lamporna på Gekås för mig så till nästa helg hoppas jag att de lyser fint i fönstren. 
Dessa lampfötter kommer bli perfekt i fönstren på Smögen. 

Imorgon blir det upp relativt tidigt för att fortsätta med köksväggen. Här är dagens arbete:
1. Före 2. Oscar och Adam hjälper till att dra tapet. 3. Delvis bortskrapad tapet. 4. Smal spackelskrapa inköpt och allt gick plötsligt så mycket lättare. 

Imorgon blir det till att slipa där jag spacklade förut och sedan måla väggen. Tapetseringen kommer tyvärr få vänta eftersom jag insett att bänkskivan måste bytas innan vi kan tapetsera. Ska försöka fixa en ny i veckan. 

Det bästa med imorgon är iaf att när vi vaknar så är pappa Henrik hemma hos oss igen. Det har vi längtat efter!

Vinterskor till Oscar

Jag har beställt nya vinterskor till Oscar. Hittade en rabattkod på 25% hos Ellos på barnrumsinspo.se som gällde skor, även märkesskor. Koden är 325410 om någon vill ha den. 

Jag beställde ett par klassiska Kavat, sådana som han haft vintrarna 2011, 2012, 2013. De två senaste åren har han  haft Viking och ett annat märke som jag glömt vad det heter. Trodde inte dessa Kavat fanns i så stora storlekar men det gjorde de visst. De har varit toppenbra förut, hoppas det gäller fortfarande. 

Kavat Yxhult. 

Blev även ett par fodrade stövlar från Ellos eget märke. Vad jag kunde utläsa är de lätta som Crocs ungefär. Vi testar! 

Fodrad stövel från Ellos. 

Bilderna från Ellos hemsida. 






BVC och prinsessan

Efter lunch idag hämtade jag Oscar för hans sista besök på BVC, 5,5-årskontrollen. Han fick göra syntest, mättes och vägdes. Han är 119,5 cm lång och väger 20,5 kg och synen var det inget fel på. Oscar fick även sin sista spruta mot difteri, stelkramp, polio och kikhosta. Det gick jättebra! 

När jag hämtade Adam på dagis idag fick jag träffa en ursöt liten prinsessa. 

Hur söt får man vara? 

Under den fina klänningen hade han sin spindelmannentröja och det passade ju bra eftersom han fick en egen spindelman idag när Oscar fick en Legobil (som uppmuntran efter sprutan). 

4 spindelmän. 

Renoveringsplanering

Imorgon drar killarna och jag till Smögen igen och fortsätter pyssla i gula huset. 

Imorgon ryker spetsgardinerna i uterummet. 

Tänkte fixa kökstapeter på vägen upp men glömt beställa idag så vi får hoppas jag får tag på dem ändå. 
Det blir även ett besök på Lampan i Herrestad för att kolla in lite lampskärmar. Har jag tur så fixar nämligen två kollegor lampfötterna som jag tänkt köpa, när de åker till Ullared imorgon. Såg dem på Gekås blogg en vecka efter vi var där. Så typiskt. 

Imorgon väntar jobb och BVC-besök för Oscar. 5,5-årskontroll med vaccinationsspruta. Inte roligt men ack så viktigt! 



Jägaren

Idag har Henrik skjutit en älgko uppe i Jämtland. Vet inte riktigt hur många älgar laget fällt hittills men lite kött blir det förhoppningsvis. Det är ju några dagar kvar på jakten men killarna och jag önskar att den var slut så Henrik kommer hem igen.
Vi längtar efter vår skäggiga jägare! 

Idag har jag hämtat ut en ny plattång på posten. Fick låna Malins tång när vi var i Barcelona och den kändes jättebra så medan hon lockade mitt hår beställde jag en likadan.

Här är lådan. Får nog packa upp och testa den imorgon. Den blev varm på bara 10 sekunder, grymt bra! Tack för lån och tips Malin! 

Köksinspiration

Efter att vi fått låna gula huset i tre somrar känns det konstigt, men väldigt roligt, att faktiskt få titta på inredning och renoveringsprojekt på riktigt. Av en slump hittade jag en bild på Pinterest som fick mig att fastna i köket. 
Köket är helt Ok som det är men lite ny färg på de gamla luckorna och ny tapet så tror jag det kommer bli hur bra som helst. 

Så här ser köket ut idag:
Gamla charmiga träluckor med plasthandtag. En del av luckorna är ganska slitna i lacken. 

Här är inspirationsbilden från Pinterest:
Lucktypen är nästan identisk. Samma stil på handtagen fast i krom/rostfritt. Gissar att tapeten är Sandbergs Rut i ljusgrått. 

Jag är dock sugen på lite blått i köket men älskar de grå luckorna. Så nu går tankarna mot denna tapet: 
Falsterbo II (4006 Tartan) från Boråstapeter. 
Borde funka med NCS S 1002-B, men det får kollas bättre i dagsljus. 

Vad tror ni? Kan det vara något? 

 

Lördag i Barcelona

Så kommer här ett sista inlägg från Barcelonaresan. Efter en sen frukost (som vanligt där nere) tog vi taxi till Barceloneta-stranden och hyrde solstolar på Salt beachclub utanför hotel W. 
Häftiga Hotel W alldeles vid stranden. 
Smarrig jordgubbssmoothie. 
Veronica och jag på stranden. 

Temperaturen i havet var kanske 23 grader, som när svensk sommar är som bäst. Det blev ett antal dopp i det väldigt salta vattnet. Härligt! 

Lunch åt vi på en cool restaurang precis vid stranden. 
En kanna Sangria Cava blev det också. Jättegott! 

Lördagskvällen blev väldigt lugn och efter den sena middagen blev det hemgång och packning för hemresan. 

Vid lunchtid igår flög vi hemåt. Henrik och jag hann ses någon timma på flygplatsen innan jag flög hem till Landvetter och han till Östersund för en veckas älgjakt i trakterna kring Strömsund. Nu längtar vi till nästa söndag när han kommer hem. 

Fredagen i Barcelona

I fredags tog vi en lång promenad ner mot La Rambla. De allra flesta affärerna var stänga idag (tyvärr) eftersom det var Cataloniens nationaldag. 

Tjejerna på promenad. 

Selfie vid Casa Mia (Gaudí). 

Vi tog en promenad i de gotiska kvarteren, åt lunch vid hamnen och gick ut på en pir där shoppingcentret faktiskt vag öppet(!). Jag köpte en jacka som jag får visa i senare inlägg. 

Veronica och jag utanför katedralen. 
Liten bit av hamnen. 

Efter en lång dag på stan invigde vi poolen hemma vid lägenheten. 
Kärringdopp med plask. 
Tjoho!!!

På kvällen åt vi på det lilla stället som vi fördrinkade på igår. 
Tjejerna, Trångt och Tapas. Grymt bra och lite galen personal. 

Efter vår sittning på La Bodegueta gick vi lite planlöst längs gatan utanför och efter ett tag bestämde vi oss för att ta taxi hem. Jag var dock så kissnödig så vi smet in på en restaurang/uteställe längs vägen. Vid toaletterna möter vi två killar som visar sig vara svenskar, som visar sig vara där med sitt jobb, som visar sig vara Henriks jobb!  Av alla ställen i hela Barcelona lyckas vi alltså gå in på samma ställe som Henrik och hans kollegor är på. Vad är oddsen för det???




Torsdag i Barca

Igår var det ju som sagt regn och åska på förmiddagen. Dock var det inget regn när vi gav oss av hemifrån. När vi var nästan framme i Park Guell kom regnet. Ett gäng paraplyer inhandlades och visiten där blev kortvarig när åskan dånade. 

Jag framför den låååånga bänken i Park Guell. 

Gaudís "pepparkakshus". 
Alla pelarna i parken. Ovanpå är den låååånga bänken. 

I'm singing in the rain! (AnneBritt)

Sen letade vi upp taxi och drog till Diagonal Mar och shoppade i ett par timmar. 

Efter vi lämnat våra shoppingkassar, fixar naglar och slappat lite tog vi taxi till tapasrestaurang Catalana. Där var lång kö så vi tog lite Cava och Manchego på ett urmysigt litet ställe i närheten medan vi väntade. 

Notera söta serveringstanten i bakgrunden. 
Trångt och spanskt. Precis som det ska vara. 
På Catalana var det mer modern stil och goda tapas. 

Efteråt drog vi ner mot La Rambla och mötte upp Henrik. Vi tjejer testade Sangria Cava. 

Tänk att det är extra härligt att ses när man är så långt hemifrån. 

Eftersom vi var hemma vid tre inatt har vi sovit länge idag. Det regnar ute ich vi ska snart ge oss ut mot La Rambla och turistkvarteren där.i närheten. 


Shopping

Idag har det varit ösregn och åska här i Barcelona. Vi gjorde en liten utflykt i regnet men ägnade eftermiddagen åt shopping. 
Tjejerna och alla kassar. 

Jag som inte skulle ha något hittade mest av alla. Men det var roligt och jag känner mig nöjd med min shopping. 

Röda stretchjeans och svart volangtopp från Zara. 

Marinblå tunn kofta med guldknappar. En sådan har jag letat efter. 
Marinblå och svart poncho från Massimo Dutti. 
Grå mjuk kavaj med marinblå detaljer från Zara. 
Beige kofta med svarta detaljer från Sfera. 

Jag köpte även ett grått och ett svart baslinne på Zara. 

Presenter till killarna blev det också. 

Sen höll jag för grupptrycket när tre av tjejerna köpt likadana väskor. Den lilla väskan ingick och det finns även långt axelband. Det är den vita som är min. 

Barcelona

Precis vaknat här i Barcelona. Igår flög jag hit med mina BT-vänner. 
Veronica och bubblet på Landvetter
Molnen låg i rader över Europa

Barcelona sett från flygplanet. Snart framme!

Vi bor i en lägenhet med egen terrass och delar pool med några lägenheter till. Aleksandra kollar in poolen. 

När även Malin anslutit från Arlanda var det dags för den obligatoriska bubbelskålen. 

Sen ägnade vi kvällen åt att sitta på terrassen och äta, dricka och prata. När det var dags för tandborstningen strax efter midnatt lyckades Anne-Britt och Veronica bli inlåsta på toa. Handtaget var trasigt så när man tryckte ner så åkte inte själva stängningsgrejen med. Det blev samtal och chatt med hyresförmedlingen, som inte visste vad de skulle göra. Efter kanske 20 min lyckades de iaf ta sig ut själva efter slit med kniv och lite våld :-). Huja! 

Gula huset på Smögen

I lördags fick vi äntligen möjlighet att besöka VÅRT gula hus på Smögen. Helt galet men så är faktiskt fallet och vi är hur glada som helst. 
Hade givetvis planerat att fotografera alla rum före vi börjar med någonting men det blev så bråttom att få in soffan innan regnet kom så det blev aldrig av. 

Första förändringen blev iaf TV-rummet som fram tills i somras var matsalen. 

Nya soffan, soffbordet, vår gamla clubfåtölj, min gamla matta från Chalmerstiden och lite filtar och kuddar var det första som flyttade in. 

Här har jag även bytt gardiner, tagit fram Smögenkudden och planterat Henrik :-)
Från en annan vinkel. 

Nu säger jag godnatt eftersom det bär av mot Barcelona tidigt imorgon bitti. 

Cykeltur

Idag har barnen haft studiedag på förskolan så mormor har varit här och passat dem. Jag har elcyklat till jobbet för första gången. Det gick fint och även om det tog 30 minuter så var det skönt att inte bli trött och svettig när jag kommer till jobbet. 

Idag har gympan dragit igång för killarna och de gillar det verkligen. Idag var det t.ex lek och balansövningar med ärtpåsar och sen hinderbana som vanligt sista halvtimmen. 

Under eftermiddagen och kvällen har jag målat på en segeldukstavla. Jag får visa den efter helgen då den ska överlämnas som present på lördag (tror jag det var). De som har beställt den har en själva hemma på väggen. Jättekul! 

Jag har även hunnit med att googla lampor idag. Jag hittar det jag söker ibland men på svenska sidor går jag helt bet. Så finns det någon av er läsare som vet var jag hittar denna typ av lampa?
Jag söker en stor, maffig lampfot. Någon som vet???

Oscar ville väldigt gärna ut och cykla så jag tog en joggingtur så han kunde cykla med. 
Fin kvällsrunda med bästa sällskapet. 

Klädfärgning

Dagen började väldigt ledsamt när jag som alltid kollade Facebook och Instagram lite snabbt inne på toaletten. Jag förstod att en bild på en död pojke hade publicerats och efter lite letande fick även jag se den. Det blev nattsvart! Jag, liksom många andra, blev oerhört påverkad av det jag såg. Jag satt i badrummet och tårarna bara rann. Jag ville inte se. Samtidigt kunde jag inte blunda...

Efter en stund var det dags att väcka Oscar och Adam och jag tackar Gud för att de har haft turen att födas här i Sverige. I morse fick de extra långa morgonkramar. Det kommer de få imorgon också. 

Nu tänkte jag återgå till mitt vanliga ytliga bloggande. Igår färgade jag kläder i tvättmaskinen. Jag har en vit bomullströja från Gant som fått några fläckar som inte gått bort och Henrik har en ny vit T-shirt som fick fläckar i tvättmaskinen (antagligen). Henrik har dessutom en piké från Morris som jag köpte i våras och den har tappat färgen totalt. Med tanke på att vi aldrig torktumlar kläder eller torkar i solen måste jag säga att det är sjukt dåligt för en sån dyr tröja. Men men, det är en annan historia. 

Fyra av de fem plagg som färgades. 

Morris-piké. Dassig som få. 

Här kommer efterresultatet:
Morris-piké i nyskick. 

Ett gäng snygga marinblå kläder. Lite skillnad! 

Tänkte avsluta med en vacker bild från ikväll när jag körde in till Stenungsund för lite matinköp. 
Tjörnbron och molnen. 

Gastroskopi och Lill-Adam

Vilken tråkig titel på inlägg med en så läskig sak och en så fantastisk sak, men detta har dagen bland annat bestått av. I förrgår ringde de mig från Kungälvs sjukhus att de fått en avbokning så jag fick möjlighet att komma redan idag. Inget jag sett fram emot men trots allt väntat på eftersom jag haft magkatarrsymptom från och till över ett halvår nu. Laddad för att ta massa lugnande inför detta körde Henrik mig dit imorse. Väl där tog jag inget lugnande och hade ju då egentligen kunnat köra hem, men bussen funkar bra den också. Undersökningen var allt annat än fantastisk och det var väldigt skönt när den var över. Summa summarum, det var inte kul men det gick bra. Allt såg fint ut. 

Så till den roliga nyheten. Det har kommit en liten bebis i vårt goa bröllopsgäng och efter frågan hur vi kände om bebisen får samma namn som en av våra killar, blev vi givetvis glada. Det är ju den största namnkomplimangen man kan få. Idag fick vi veta att Adam fått en namne i vårt fina gäng. Vår lilla Adam har helt plötsligt blivit stor-Adam. Fast det är nog rätt, han börjar faktiskt bli en stor kille nu. 

Stort Grattis kära Catrin, Ola och storasyster Elsa till Er son, lillebror och familjemedlem. Välkommen till världen lilla Adam!

Idag har jag hämtat ut beställningen från Pomp de Lux-partyt i torsdags. Killarna fick varsitt set med tubhalsduk och mössa. Så här fin blev Oscar. 
Marinblå mössa och blågrå halsduk. 

Imorgon ska jag visa resultatet av dagens klädfärgningar. 

Natti natti


RSS 2.0