Pergola del 1

Idag har jag påbörjat arbetet med att bygga en pergola över bortre delen av altanen. 

Åkte upp till Harås och köpte två betongplintar. Ägnade sedan eftermiddagen åt att gräva två djupa gropar halvvägs under altanen. De yttre stolparna ska sitta på samma plats som de gamla staketstolparna men behöver förstärkas. Befintliga stolpar är endast fastsatta i altanen. 

(null)
Fick röja bort grus och stenläggning innan jag började gräva. Drygt 60 cm blev det till slut. 
(null)
När Henrik kom hem fick jag hjälp att bära ur plintarna ur bagaget och sen var det bara att testa. Här kommer hörnstolpen stå på samma plats som förut men förstärkt i marken. 
(null)
En gammal 70-stolpe kommer bytas mot en 90-stolpe. 

Imorgon ska det regna och jag får spendera dagen på att fundera på hur vi går vidare. Främst gäller det kanske om reglarna ska vara tryckta eller om det blir otryckta som ska målas. Jag vill verkligen ha målade men blir så osäker när mannen på Harås säger att "det kommer inte hålla". Varför inte? Det är ju inte att färg lossnar från husväggar bara sådär. Eller? 

Medalj

Strålande sol och själv har man suttit inne och jobbat hela dagen. Nu är det två arbetsdagar kvar för mig innan sex veckors föräldraledighet tar vid. 

Idag kom det trevlig post. Min fina medalj från Min Tjejvättern. 

(null)
Snyggt band i år. Riktigt coolt! 

Lär bli lite gravyr på baksidan imorgon, på 10-fikat kanske. Finns ju ingen tid att gravera men namn och år får det nog bli. 

Skogstur

Heldag framför datorn och jag börjar bli lite orolig att min pollenallergi har gått över i en vanlig förkylning för tätheten i näsan är kvar även när jag är inomhus nu. 

Idag fick Oscar hämta Victor själv för första gången. Min chef sitter i USA så möten med honom hamnar alltid på eftermiddagen. Men Oscar skötte det galant och brorsorna var lika glada båda två. 

Lite senare var Victor tydlig; jag vill cykla i skogen mamma!  
Bara att haka på då. Vi körde bort till Fontin, cyklade längs gärdsgården hela vägen ner till havet och sedan bort till bryggorna. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Har idag även fått mitt Diplom från Min Tjejvättern. Henrik får printa imorgon. 

(null)


Uthyrning

Idag ägnade vi förmiddagen åt att städa klart huset inför ankomsten av våra första hyresgäster. Oscar och Adam SUP:ade och åkte med farfar och L-E ut på havet för att lägga krabburar. 

(null)
(null)
(null)
Rent och bortplockat. Midsommarblomman fick såklart stå kvar på köksbordet. 
(null)
Henriks födelsedagspresent har kommit upp på väggen i TV-rummet. 

Dessa tre dagar i vårt gula hus gav verkligen en försmak på sommaren. Längtar tills vi kommer upp igen! Nu väntar en vecka jobb för mig innan sex lediga veckor. 

Midsommardagen

Dagen började på samma sätt som gårdagen ungefär. Ganska snabbt var SUP-brädorna i havet men idag fick även Victor en liten tur. 

(null)

Sedan var det dags för alla tre att åka med farmor och farfar ur och fiska. 

(null)
Tyvärr ingen fiskelycka idag. Adam fick en liten torsk som fick simma tillbaka och växa till sig. 

Imorgon kommer våra första hyresgäster för året så medan killarna var iväg och fiskade så passade vi på att 1) bada vid Flöjten och 2) påbörja städ och fix inför morgondagen. 

På eftermiddagen blev det ett par timmars krabbfiske också. Ca 40 krabbor blev det. Men eftersom jag inte haft min mobil på nästan hela dagen, har jag inga bilder. 
Riktigt roligt att fiska och nu har Victor börjat få koll också. Han krabbspanar, hämtar håven och ropar YES varje gång krabban är fångad. 

(null)
(null)
(null)
(null)
Selfies är kul! 

Midsommar

Vilken värme midsommarafton bjöd på idag. Underbart! Henrik och jag tog ett morgondopp på Flöjten och Oscar och Adam paddlade SUP-bräda hela förmiddagen medan vi själva grejade här i huset. Vi röjde i källaren och fick ut en del som pappa ska få äran att ta till tippen nästa vecka. 

Vi blev bjudna på härlig lunch hos Ulla och Dick. 
(null)
(null)
(null)
Tusen Tack för allt gott vi fick!!! 

Oscar och Adam SUP:ade hemåt för att leka med kusinerna William och Olivia som kommit. 

Sen på eftermiddagen, som på beställning en midsommarafton, kom regnet. Såklart! 
När det lugnat sig tog vi en promenad på bryggan. 

(null)
Småblött och ovanligt lite båtar vid Smögenbryggan idag. 

Vi har även hunnit med både lite schackspel och kubb. 

En ovanlig men ändå fin dag med mina fyra älsklingar. Allt som behövs! 

Grundsund

Idag har vi gjort ett kort besök i Grundsund. Oscar spelade match på Bottnavallen. Åkte dit  lite tidigare och tog en promenad. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Matchen gick bra men inte riktigt som vanligt för Oscar. I söndags fick han ett jättesår på ovansidan foten efter att ha skurit sig på en badstege. Han kunde därför inte skjuta med högerfoten och var rädd för att gå in i närkamp med risk för att bli stämplad. 
Lyckligtvis är han duktig även med vänsterfoten så han kämpade på med den. 

Det var kul och lite nostalgiskt att komma tillbaka till Bottnavallen igen. Där har man sprungit några meter genom åren. 

Makrillfiske

I lördags, efter cykeletapp 2, åkte vi med Dick ut på havet en stund. Adam har tjatat om att få fiska. Det var riktigt sommarhärligt att komma ut på det glittrande havet. 

(null)
Ny telefon, nya finare bilder :-)
(null)
Adam och hans fångst. 
(null)
En vilopaus i vindskyddet på durken. 
(null)
Farfar styrman och Oscar kapten. 
(null)
Givetvis en tur i hamnen. 
(null)
Vi har det bra i fören. 
(null)
En liten glimt av toppen av Hållö fyr syns när man åker söderut förbi marmorbassängen. 
(null)
Dessa tre fick Dick på ett och samma drag. 
(null)
Vi blev populära när makrillarna skulle rensas. 
Sex stycken blev det totalt. Makrillar alltså :-)
Oscar 1, Dick 3, jag 1 och Adam 1. 

Avslutar med några goa bilder på minsta sjöbusen. 
(null)
(null)
(null)
(null)
Lycklig på havet! 


Min Tjejvättern

Idag skulle Ulrika och jag varit i Motala och kört Tjejvättern 100 km. Men Corona satte stopp även för detta lopp. Därför fick vi chansen att köra loppet på hemmaplan. 

Vi kom fram till att en transportcykling från Stora Höga till Smögen var passande längd så igår efter jobbet startade vi färden norrut. 

Tyvärr kom vi iväg senare än tänkt men regnet hade hunnit undan och vädret blev perfekt, till en början i alla fall. 
(null)
Klara för start i Getskär.

Vi cyklade min "jobbsträcka" till en början och sedan över Tjörnbron. Där satte sig en sten i mitt framhjul och punkan var ett faktum. 

(null)
Verkstad mitt på Tjörnbron. Lyckligtvis hade jag ny slang med mig så det var bara att byta, pumpa och köra vidare. 

Resan över Tjörn och Orust kändes riktigt bra. Vädret var perfekt och det rullade på. Bortsett från däckbytet tog vi vår första paus strax efter Henån. 

(null)
Bild i farten. Strax på Orust. 
(null)
Lite Instagram vid pausen efter Henån. 

När vi närmade oss Vindön fick vi några sega uppförsbackar. Väl uppe och med bra fart neråt första bron ser vi skylten; cykeltrafik förbjuden. Jaha? Bara att vända om någon kilometer och ta småvägar runt Vindön för att sedan komma upp till Nötesundsbron där vi fick cykelbana en stund. 
(null)
Vackert vid Nötesundsbron. 

När vi kom fram till Rotviksbro och vidare bort mot Bokenäs envisades molnen täcka den låga solen och kylan började kännas på armar och fingertoppar. När vi långsamt klättrat den långa backen i Stenbackedal fick jag Sms från pappa; färjan går 21.15 och 21.45. Klockan var då 21. Efter en kort avstämning med Ulrika bestämde vi oss för att köra för att hinna. Det skulle bli på håret men vi chansade. Och misslyckades. Men jäklar vad vi körde! Snittade drygt 30 km/h de 5 kilometrarna.  Framme vid färjeläget och 30 min väntan. Lyckligtvis visade sig solen men vi hann börja frysa tyvärr. 

(null)
Äntligen kommer färjan och solens sista strålar på väg bort. 
(null)
10 minuter inomhus och energipåfyllnad. Vindjackorna har kommit på. 

Strax efter vi kom av färjan fick vi stanna och tända våra lysen på cyklarna. 
Kylan blev mer och mer påtaglig men det gick ändå Ok. Drog buffen över näsan så utandningsluften åkte ner i tröjan istället. Det värmde faktiskt lite. Efter Brastad blev dimman tjockare och tjockare men bort mot Hallinden kändes det ok för där är så breda vägrener. Dock kändes det inte lika kul efter Hallinden. Vi hade då cyklat 85 km så vi hade ändå en bit kvar. 

Den marklåga dimman i kombination med kylan fick oss att ta beslut om att bryta. Det kändes helt enkelt inte säkert att cykla längs smala och dimmiga vägar i mörkret. Ulla var gullig och hämtade oss vid Nordens Ark. Energimässigt och kroppsligt hade jag klarat köra de sista 7,5 km för att nå 100 km, det vet jag. Hur gärna jag än ville fullfölja så fick säkerheten gå först. Surt men sant. 

(null)
En lucka i dimman vid Stranderängs bro och en lysande måne. 

När vi bröt "loppet" igår så visste vi att spelreglerna är lite annorlunda i år än när man kör Tjejvättern eller någon annan av Vätternrundorna. Distansen behöver nämligen inte köras på en och samma dag för att få räknas. Så trots att vi hade planerat för 100 km på samma dag men bara nådde 92,5 km så fick vi idag fullfölja loppet med de resterande kilometrarna. Så det gjorde vi! 

(null)
Dags för start av etapp 2. 

Dagens etapp gick över Smögenbron, förbi Väjern, bort till Solviks camping och tillbaka. 
(null)
Pappa fotades oss i Väjern. 

Med den distansen hade vi passerat drygt 100 km när vi nådde Smögenbron på tillbakavägen. En perfekt målgång i solen! 

(null)
Vita pärlan och jag. 
(null)
(null)
Helt rätt ställe för målgång! 

Nästa år hoppas jag nog ändå på att få gå i mål i Motala som vanligt.  Bansträckningen där är trots allt väldigt flack och fin (bortsett från Omberg). Men nu har jag gjort det, "Min tjejvättern 2020" och del 3 i andra varvet av Tjejklassikern avklarat! 




Mors dag

Igår var det Mors dag och vi tog en biltur till Smögen för att utomhusträffa våra mödrar. 
Började med lunch på altanen i gula huset. 
(null)
Brorsan och kusinerna kom också. Mysigt att se Olivia och William! 
(null)
Vi hann även montera två nya stolar till balkongen. Vi gjorde oss bra där, mamma och jag. 

Efter en titt i mammas och pappas blivande lägenhet på Väjern träffade vi de andra kusinerna hos Ulla och Dick. 

(null)
Stor och liten kusin. 
(null)
Vår mini är inte så liten längre. 
(null)
(null)
Sötnosarna!

Innan vi styrde kosan hemåt svängde vi förbi Kvarnbergshemmet. Där gick vi runt huset och träffade äntligen gammor Gärd som satt i solen på balkongen. 

(null)
Ett annorlunda besök hos gammor. Oscar och Adam övade att stå på händer och Victor slog kullerbyttor. En liten show nedanför balkongen helt enkelt. 

RSS 2.0