Fredag och namnsdag

Skrev ju överskriften Gräsänka igår men ingenting om var Henrik är. Han är i Hemsedal och åker skidor så barnen och jag är själva till på söndag. 

Efter heldag på jobbet idag blev det pannkakor (säkert kort) till barnen. 
Hann inte svänga förbi Kappahl idag så tar nog en tur med killarna imorgon och kollar in dessa coola shorts. 

Den marina stilen är verkligen min smak och det är kul när det kommer något lite "roligare" till små killar. 

Efter pannkakor och välling somnade Adam och eftersom det är fredag får Oscar vara uppe och mysa en liten stund framför Let's dance. Han tyckte det var kul i ungefär 5 minuter. 


Inte nog med att det är fredag idag. Det är den 28/2 vilket är Maria-dagen. Så Grattis till mig själv och alla andra Maria.  Nybakade prinsessan Leonore är ju faktiskt en av dem fick vi ju veta vid konseljen i onsdags. Kul! 




Gräsänka

Efter dagishämtningen idag åkte killarna och jag och hämtade ut Pomp de Lux-kläderna som jag beställde häromdagen. Oscar blev glad för sina kläder. 



Hans favoritfärg är rött så jag tänkte att han skulle uppskatta den. Han fick även ett par blå byxor och när han tog av dem, för att ta på pyjamas, frågade han om han fick ha dem på dagis imorgon för de var så mjuka och sköna. Senaste sko- och klädinköpen till Oscar har verkligen varit lyckosamma. Så här somnade Oscar igår:


Adams kläder blev också bra även om han ser lite rund ut med instoppad piké. Han har en tröja under :-)
Jeansen var väldigt mjuka och goa och snygga med stjärnor på knäna. Det är mudd i midjan och vid fötterna så de känns väldigt lekvänliga. 

Själv fick jag ett jättefint linne av Anna,  Mattias och Alice i lördags. Tusen Tack! Som alltid vet Anna vad jag gillar!




Vaniljpannacotta

Här kommer receptet på lördagens vaniljpannacotta. 


Originalreceptet från Arla.se:

2 gelatinblad
5 dl mellangrädde
1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker. 

Mitt lite ändrade recept:
2 gelatinblad
5 dl riktig grädde
1/2 dl socker 
1/2 tsk vaniljpulver


Blötlägg gelatinbladen ca 5 min. Koka upp grädde och socker. Tag av från plattan och rör ned gelatinbladen och vaniljsockret och fördela i portionsskålar. Låt stå kallt minst tre timmar. 

Detta receptet skulle vara till 6 portioner och räckte då till de fyra små glasen på bilden samt tre ännu mindre till barnen. I fortsättningen kommer jag räkna att det räcker till 4 portioner. 
I originalreceptet ska de vara mellangrädde men det köper inte vi och det blev väldigt bra med riktig grädde. 

Efter tips från min vän Camilla så köpte jag en burk med vaniljpulver, alltså finmald vaniljstång. Hur praktiskt som helst! Så mycket lättare än att joxa med vaniljstången. Ekologisk var den också!
1 tsk vaniljsocker = 1/2 tsk vaniljpulver
1 vaniljstång = 1 tsk vaniljpulver

Bebis, lördag och shopping

I lördags förmiddag fick vi äntligen det fantastiska beskedet att våra kära vänner fått sin lilla flicka. Välkommen till världen Ellie och Stort Grattis till storebror, mamma och pappa. Nu längtar vi efter att få träffa det lilla miraklet. 

I lördagskväll fick vi besök av Anna, Mattias och lilla Alice. Henrik lagade någon köttgryta och sedan åt vi pannacotta. Gör ett eget inlägg om receptet. 

Kollade även med ett halvt öga på melodifestivalen. Barnen dansade till första låten och sedan satt Alice och Adam och tittade tillsammans. Så söta!


Tidigare på dagen tog jag en tur till "torget". Oscar skulle följa med sin kompis på tennis men har inga bra inneskor. Dessutom hade jag tidigare spanat in en kavaj på Lindex som fick följa med hem då jag hade turen att det fanns en kvar på skyltdockan i min storlek. 
Denna kavajen kommer jag "bo i". Det vet jag. 

Oscars supersnabba skor blev oväntat poppis. Han är inte alltid så sugen på att prova skor men dessa åkte på direkt. Sen hade han dem hela kvällen och t.o.m. vid frukostbordet i morse fick jag se att de var på. Ett bra betyg antar jag. 


Bamsetårta

Så var jag äntligen klar med kvällens tårtprojekt klart. Lilla Vincent ska få äta bamsetårta på sitt 2-årskalas. Eller snarare dunderhonungstårta. 




Pomp de Lux

Idag har vårens kläder av Pomp de Lux släppts och jag har gjort en liten beställning på ett par plagg till killarna. 

Oscar får korallröd piké och chinoslikande byxor med mudd.  



Adam får en ljusgul piké och tuffa ljusa jeans. 


Premiärdag

Idag efter jobbet var det äntligen dags för Oscar att få premiärcykla sin nya 16" cykel som han fick i 4-årspresent i januari. Han lärde ju sig cykla utan stödhjul förra våren så det var inga problem att dra iväg på nya cykeln. 
Det gick såklart så fort att några skarpa mobilbilder var uteslutet. 

Cykeln heter Crescent Gorm och införskaffades på Team Sportia i Stenungsund i höstas. Jag fastnade för de glada pojkfärgerna direkt när jag googlade cyklar och bäst pris hittade jag på hemmaplan, grymt bra!
Hans gamla cykel är just nu utlånad och kommer sedan gömmas undan tills Adam fyller 3 skulle jag tro. 

Idag har min jacka kommit och den passade perfekt! Det är ingen skaljacka, utan den är lite fodrad, vilket passar mig bra som alltid är lite frusen. 


Blir jag för varm kan jag ju alltid öppna vädringshålen på sidorna :-)
Det är några veckor tills vi åker till fjällen men jackan får nog hänga på till jobbet redan imorgon. 


Volvotårta

Igår och idag har jag ägnat kvällarna åt att baka en tårta för min vän Anna som slutat på Volvo och ska bjuda sina gamla arbetskamrater på fika. Har därför gjort min andra Volvotårta. Den första såg i stort sett likadan ut när jag gjorde den åt en fd kollega som firade 40 år på Volvo. Men den har jag nog redan bloggat om. 
Innehållet i denna tårta är klassisk prinsesstårta. Imorgon är det dags att påbörja nästa tårta som ska vara klar till ett 2-årskalas på lördag. 





Spjälsäng

Vi tror att Adam, inom en snar framtid, klättrar ur sin spjälsäng och därmed tvingas sluta använda den. Skulle han göra ett seriöst försök så skulle han nog fixa det, så därför ligger det numera kuddar nedanför sängen på natten. För säkerhets skull. 

Så idag slog det mig, snart är bebistiden förbi på riktigt. Våra små pluttisar har blivit stora killar (fast ändå så små såklart). Blev så sentimental att jag gick in i Adams rum, bäddade sängen och fotograferade. Imorgon kanske den är utbytt, vem vet. 



Ovanför sängen hänger hans fjärilstavla, precis som på Oscars rum. Där kommer den få hänga länge! 

Ny skidjacka

Nu när det inte blev någon ny handväska inför födelsedagen så måste man ju önska sig något annat. Inte lika roligt som en handväska men ack så användbart och välbehövligt är en ny skidjacka. Vi åker ju till fjällen veckan innan min födelsedag så det blir nog snarare en tidig present till mig själv. Igår beställde jag nämligen denna snygging från xxl.se. 


Nu gäller det bara att storleken passar. Gör den inte det så är det bara att hålla tummarna att sista exemplaret av M på XXL i Bäckebol finns kvar. Annars får gammeljackan hänga med ett år till. 

Naturhistoriska museet

Vilket regn och rusk dagen började med. Men oj vad bra det blev framåt lunch när tjejerna tog OS-guld i stafetten. Oscar och Adam undrade vad mamma höll på med när jag hoppade och skrek. Men de var inte sena att hänga på :-)

Drog sedan ner till Göteborg och gick på Naturhistoriska. Har nog varit där någon gång som barn men det var riktigt kul och spännande att se alla djur. Grabbarna verkade också uppskatta det. 

Adam kollar in och klappar den uppstoppade blåvalen. 



Tre unika djur återfanns också i utställningen. 

Nya macarons

Efter veckans mycket lyckade bak av macarons av halvfabrikat var jag tvungen att testa även chokladsmak. De blev lika fina de så bevisligen är det lätt att lyckas med macaronsen från Kungsörnen. 


Ikväll har vi haft besök av familjen Andersson och vi bjöd på lasagne efter recept av Jamie Oliver. Det blev riktigt gott. 



Tack för ikväll våra goa vänner! Oscar hade somnat i soffan innan ni lämnat garageuppfarten 😊

Silverstjärna till mig

Efter dagishämtningen idag åkte grabbarna och jag till StenungsTorg en sväng. Tänkte jag skulle köpa ett par små presenter till min hjärtan inför imorgon. Fick tidigare under dagen sms från Lindex om 25% på valfri vara och var ju bara tvungen att kolla om jag hittade något kul. De två plagg som jag spanat in på nätet fanns inte men sprang på en tunn myskofta med silverstjärna på ryggen. Den fick följa med hem. Trot eller ej, men mina killar skötte sig jättebra, vilket jag är väldigt glad för. Så imorgon blir det en liten present till dem. 




Såååå besviken

För några veckor sedan beställde jag denna väska från Campadre. 


Det var meningen jag skulle få den i födelsedagspresent. Hela förra veckan gick jag och och väntade på en avi att den kommit. Idag fick jag detta. 
Jag förstår att saker som detta kan hända, men känner mig ändå grymt besviken. Så som jag kämpade för att få tag på den, beställde fel färg, rätt färg tog slut, rätt färg kom in igen, beställde rätt, avbokade fel, beslutsångest maximum, puh! Å så blir det så här. Jättetråkigt!

Igår lovade jag Oscar att baka "de där rosa kakorna". När jag var på Maxi igår köpte jag nämligen ett paket halvfabrikatsmacarons. 
Såg att "Starwoman" bakat och blev lite sugen att testa. Är inte mycket för halvfabrikat, men vet ju vilken rymdforskning som krävs för att få till dessa små bakverk och den energin finns inte just nu. 
Hur som haver, så blev macaronsen både fina och goda. 



Hemma igen

Idag har det varit stängt på dagis så barnen fick stanna hos farmor och farfar på Smögen igår. Henrik och jag fick en ovanligt lugn kväll och lagade kyckling i hemmagjord teriyakisås till middag. Det var väldigt gott. 

Efter jobbet idag åkte jag till Torp och hämtade bustrollen igen. Efter kvällsmaten blev det bad och sedan lite mys i morgonrockarna innan läggdags. 
Skulle fotografera killarna i sina morgonrockar men Oscar ville ta kort så han norpade mobilen och knäppte av ett 50-tal bilder på mor och lillebror. :-)




Packline takbox

Igår när Henrik åkte till Uddevalla passade han på att köpa en takbox hos Volvo Brandt, där hans nya tjänstebil beställdes förra veckan. 

Idag har vi ägnat en stund på förmiddagen åt att montera den på bilen. 



För en stund sedan såg vi Markus Hellner greja vårt andra OS-silver. Kul!

Besök hos Gammor

Idag har Oscar, Adam och jag besökt gammelfarmor Gärd i Kungshamn medan Henrik hälsade på sin morfar, som tyvärr idag firar sin 93-årsdag med lunginflammation. 

Hos gammor åt vi köttbullar och jag passade på att baka en Silviakaka för henne som hon kan bjuda grannfruarna på. 

Oscar, min farmor Gärd och Adam. 

Under eftermiddagen besökte vi våra vänner Andreas, Hanna, Tage och Astrid i deras nya hus på Smögen. Tack för god fika och för att vi fick komma och se ert jättefina hus!

Under kvällen har vi ätit en god middag som bestod av löjromstoast, Boeuf Bourguignon och denna vackra moussetårta. Tack!
Moussetårta med passionsfrukt och choklad. Precis som vår bröllopstårta innehöll :-)


Hockeyspel

Farfar har vunnit ett hockeyspel som givetvis måste testas tyckte grabbarna när vi anlände Smögen. Vet inte om det blev så mycket till spel, men det var tydligen roligt att kasta omkring pucken i vardagsrummet. 


Igår när jag var på StenungsTorg tog jag en tur in på Kappahl där det var 25% på allt. Bjussar därför på en selfie med den vita tröjan jag slog till på. 
Trevlig helg!!!


The boys are back...

Oscar och Adam har varit hos mormor och morfar i Grundsund ett par dagar och Henrik har varit i Stockholm men nu är hela familjen äntligen återsamlad. Tänk vad man längtar efter sina trollungar när de inte är hemma. För att inte tala om glädjen att återse dem, underbart! Själv har jag jobbat lite längre och tagit igen en del jobb efter förra veckans vabbande. Måtte Februari inte bli Vabruari för oss. 


Finaste Oscar i nya kläder som pappa Rea-shoppade för ett par veckor sedan.  Härlig kombo med ylletröja och badshorts. 


Finaste Adam i full fart. Förr förra veckan lärde han sig säga Pippi (som är favoritprogrammet just nu), katt och bil. 
Idag sa han även "däng" när jag skulle stänga dörren. Sakta sakta börjar vi förstå vår icke så talföra kille. 

Designklassiker

Inredningsbloggarna kryllar av mer eller mindre snygga designklassiker just nu. Min spontana känsla är att många prylar blivit väldigt hypade och att man "ska ha" dem, varken de är snygga eller inte. 
Eller så har jag inte samma smak helt enkelt :-)

Häromdagen fick jag en kul bok av min kollega. Även om långt ifrån allt i den är snyggt, är det roligt att läsa om dessa designklassiker, vem som skapat dem osv. 

Efter att ha bläddrat igenom den kan jag konstatera att det råder stor brist på designklassiker hemma hos oss. Det är faktiskt bara en enda pryl i boken som återfinns här, dock i flera olika exemplar. 

Alvar Aaltos vas Savoy är uppkallad efter restaurangen Savoy i Helsingfors, för vilken Aalto och hans fru Aino Marsio designade inredning och inventarier 1937. Så vet vi det!

Flattered

Jag har väl inte visat upp mina fina inneskor som jag fick i julklapp. De är rosa ballerinaskor med mjuk lädersula och ull på innersulan. Väldigt sköna och mjuka. Hade aldrig hört talas om dem men blev snabbt upplyst av en vän att det är Blondinbellas märke. Har aldrig läst hennes blogg tidigare men började efter jul. Hur som haver så är det roligt med en driftig tjej som i detta fall skapat en jättefin produkt. 


Jag går fortfarande en del omkring i mina gamla ulltofflor också men i mina Flattered känner jag mig mycket piffigare. 

Paket har kommit

Idag knackade det på dörren och det var vår snälla brevbärare som lämnade en stor kartong så jag slapp åka till Tempo och hämta ut. Väldigt gulligt!
Paketet innehöll prenumerationspremierna som jag skrev om häromdagen. De var riktigt söta även om brickan var lite klenare än jag hoppats. Den var i stål och inte i trä som jag trodde. Men men, ljuset doftade gott och fina kuddar kan man ju aldrig få för många av :-)

Brickan ser svart ut på bilden men den är grå, precis som kudden i bakgrunden. Tror att kuddarna kommer hamna i sovrummet då de inte riktigt matchar soffan. 

Nu väntar jag på två ytterligare paket. 
Dagens klädköp på Pomp de Lux och ett paket från Campadre som inte får öppnas förrän 25 mars. 

Kvälls- och morgonshopping Pomp de Lux

Har ett bra tag funderat om jag skulle beställa lite barnkläder från Pomp de Lux nu när de har rea. Väntat, väntat och väntat att det ska bli 70% men icke. Så igår kväll lade jag in en beställning på några saker på 50% trots allt. Fanns inte jättemycket fint kvar till killarna men blev ett par koftor var, lite flickkläder till kusin Olivia och även till lilla Alice. 

Vaknade imorse av att min vän Catrin undrade om någon ville samköpa på Pomp de Lux nu när det är 70% (!!!). Rusade ur sängen med minnet att man har 24 timmar på sig att redigera sin order. In i ordern, uppdatera varje orderrad, lägga till Catrins varor samt två skjortor ytterligare till killarna. Tror det slutade på 17 plagg för 1300 kr ink frakt. Totalsumman blev ändå 100 kronor lägre än igår. Snacka om tur!!!




Dessa plagg blev det till slut till grabbarna. Oscar får ingen piké för de var slut i hans storlek men fleecetröja, randig kofta och Emil-skjorta med stjärnor fick de båda. 

Den 20 februari släpps vårens kollektion. Ska bli kul att se!

Härlig promenad

Magsjukan vägrade lämna oss och Oscar åkte dit i torsdags kväll. Nu har hela familjen haft det sedan förra helgen. Tyvärr blev det utdraget under lång tid så både Henrik eller jag har knappt sett våra kollegor på en vecka men på tisdag hoppas vi att hela familjen är fit for fight igen. 

I eftermiddag har jag kommit ut på en promenad med min goa granne och det var riktigt härligt. Dagsljus, blå himmel och frisk luft gjorde gott för energin. 

Vackert nere vid havet idag. 



Ny färg på naglarna

Som jag skrivit tidigare, har mina naglar inte varit utan nagellack sedan jag upptäckte gellack från Depend. Anledningen är givetvis att det sitter kvar i 2-3 veckor utan att flagna. Fantastiskt! För mig som är en nagel/nagelbandsbitare i perioder, är det ännu mer fantastiskt för så länge jag har färg på naglarna biter jag inte. 

Idag har jag testat att måla dem franskt för första gången. Inte så dumt



RSS 2.0