Plock och fix

Idag fick vi en extra timma och det tycker jag känns varje år. Det är som att dagen helt enkelt går långsammare. Skönt! 

Vi vaknade till ett vackert vinterlandskap som tyvärr ställde till det lite. Henrik skulle köra Oscar till Munkedal för innebandymatch men har ju inte vinterdäck på bilen. Lyckligtvis kunde gårdagens handbollschaufför ställa upp även idag. 

(null)
Vitt och fint. 
(null)
Sol och snö på vår vassbuske. 

Adam har varit på dubbelkalas med Halloweentema. 

(null)
Snyggingen! 
(null)
Skitsvårt att få den vita färgen jämn men jaja, det fick bli lite ojämnt helt enkelt. 

Hemkommen från kalaset blev det provning av vinterkläder. Oscars passade bra från förra året så jag har grubblat vad sjutton Adam kan ha/haft och insett att han behöver nytt helt enkelt. Men jag blev superglad när jag hittade mitt superfynd från i våras i vinterklädlådan. Så himla bra!!!

(null)
Fina duvblå jackan och marinblå byxor låg och väntade på Adam. 

När brorsorna provade imorse gjorde Mini detsamma. Hittade honom liggande i sin åkpåse som även den legat bland vinterkläderna. 

(null)
<3


Mera cykel

Idag tog givetvis Oscar sin nya cykel till skolan. Stolt som en tupp hade han tydligen visat den för vännerna på skolan. 

Efter skolan blev det mera cykling på gatan. 

(null)
Knappt jag kunde få honom att stanna, men till slut så :-)

Miniklubben var också ute och cyklade såklart. 

(null)
Lycklig minicyklist. Inte fått ordning på tramporna än men det går ju att springcykla. 

Jag har varit hemma med Victor idag. Han var ju väldigt gnällig och ledsen igår men inatt och idag har han varit sitt glada jag igen (glad nattetid= sover). Pigg som vanligt har han också varit, så han tyckte det var härligt att komma ut en stund. Bortsett från onda tänder tror vi att det är höstblåsor han fått. Han har nämligen några i händerna och vid blöjkanten.

Imorgon är det fredag igen och den gemensamma frukosten på jobbet. Det är min grupp som arrangerar så mitt bidrag blir fröknäcke mm. 

(null)
Mums!!!  
 

Gråt och cykel

Igår fick jag hämta Victor någon timme tidigare på förskolan. Han var varm och ledsen. På kvällen hade han drygt 38 så Henrik har varit hemma med honom idag. Victor höll oss tyvärr vakna en del inatt. Långa gråtperioder (drygt en timma konstant gråt) både kring midnatt och fram på småtimmarna. Sjukt trött idag! 
Ikväll har vi förberett med Alvedon så vi hoppas han kommer sova bättre. 
Victors ens hörntand har plötsligt blivit mycket större och den andra är på G så förstår att han har ont. 

Idag var det inga problem att hämta Oscar på skolan iaf. Tokladdad för att åka och titta på en ev ny cykel. Den var fin och Oscar var jättelycklig så jag fick inte ens chans att fotografera honom när vi kom hem. 

(null)
Off he goes! 

Ikväll kom det mail om att det är 25% på allt på Stadium så jag klickade hem ett par Goretex-handskar till Adam. Får fundera på om det är något annat vi behöver. 

(null)
Dessa blev det. Får hoppas de passar bra. 

Fotboll

Idag hade vi sista utomhusträningen med P10- grabbarna. Vi körde då bland annat match mot föräldrarna. 

(null)

(null)

(null)
Fin kväll på Stora Höga IP. 

Sen gick vi in en stund och bjöd barnen på fika och delade ut Diplom. 

Ikväll har jag även haft fotbollspremiär med Stora Höga Newbies, vilket är ett gäng tjejer som spelar tillsammans. Riktigt kul! Tyvärr märker man att kroppen inte är van vid dessa snabba vändningar så just nu ligger jag med värk i vänster fot. En nerv på ovansidan av foten som hamnat tokigt vid ett felsteg. Sånt händer. 

(null)
Dessa skor var jag och investerade i på lunchen idag. Bättre sent än aldrig. 

Tand nr 5

Veckorna går och det syns i kamerarullen att man inte är mammaledig längre. Blir knappt några bilder alls tagna på dagarna och inte så mycket kul att skriva här i min lilla "dagbok" heller. 

Adam tappade iaf sin femte tand i måndags. 
(null)
Ännu en glugg till den redan befintliga i överkäken. Stora killen! 

Idag åkte Oscar och jag in till Nösnäsvallen och packade tacokit. Oscar har sålt för friidrottsklubben och idag var det dags att packa och hämta. 

(null)
Här är en del av de påsar som packats. Vi packade de 11 påsar som Oscar sålt och ungefär lika många till innan vi åkte igen. 

Rätt bra grej att sälja ändå. Kitet kostar 100 kr och Oscar och jag kollade vad samma varor kostar på Hemköp och de kostade 112kr. 

Imorgon kommer nya chefen för Nouryon hit till Sverige och Stenungsund. Ska därför en tur till fabriken. Ska bli kul att träffa alla arbetskamrater där. 

Natti natti! 

Förkyld helg

Så var denna helg till ända. Härligt väder har den bjudit på och min förkylning har i vanlig ordning vandrat ner i halsen och närmare bestämt stämbanden. Så dagens träning och morgondagens körsång är bara att glömma. 

Igår fick vi iaf pysslat lite innan våra grannar kom på middag. Oscars nya skrivbord (som vi köpte av hans klasskompis), nya anslagstavlor och hyllor har kommit på plats under loftsängen. 

(null)
Nytt och fint. Snart fullt med grejer antar jag. 

Idag var det ungdomsavslutning för Vallens IF på Stenungsbaden. 14 ungdomslag fick komma upp på scenen och få medaljer. 

(null)
Hela stora saken full med Vallenbarn. 

Nu återstår för mig att skriva Diplom till alla våra P10-barn. Fast vi fortsätter träna som vanligt. 

Nouryon

Konstigt namn men det är namnet på min arbetsplats fr.o.m idag. AkzoNobel Specialty Chemicals är nu sålt och idag tillkännagavs företagets nya namn. Det var tydligen en mjölnare som startade något av våra förhistoriska företag och han hette Nourij, vilket är bakgrunden till namnet. 

(null)
Så här ser loggan ut. 

Det var givetvis spännande att få veta namnet och det bjöds på lite onyttigheter på kontoret. Sen fick hela kontoret ett shuffle board. Det var lite kul! Aldrig testat innan men det lär nog bli lite spel framöver. 

Men allra roligast idag var att blodproverna Oscar tog i morse var helt bra. Läkaren ringde mig precis innan jag hämtade Victor och det var så skönt. Alla värden var bra igen. Underbart! 

En bra dag alltså, trots att jag vaknade med halsont och tungt huvud, vilket inte direkt förbättrats under dagen. På kvällen fick jag plocka fram sista energin för att sätta på staketet på Oscars loftsäng så just nu sover han där för första gången. 
(null)
Före
(null)
Efter

(null)
Och en nöjd frisk Oscar :-)


Brandövning

Idag har jag varit på brandövning genom jobbet. Det är egentligen mycket mer eftersom vi börjar med kurs i HLR. Alltid bra att friska upp minnet. Sedan gick vi ut i full brandmundering och släkte bränder med pulver- och kolsyresläckare och övade med brandfilt på en brinnande docka. Så nyttigt!!! 

(null)
Brandkittad!

Sen blev det fortsatt jobb hemma eftersom vi haft Victor hemma idag. Hans öga har lyckligtvis inte varat idag så imorgon blir det förskola igen. 

Måste även lägga ut två bilder från i tisdags morse resp kväll. 

(null)
(null)
Ett grannhus ploppade upp som en svamp ur jorden. 

Ögoninflammation

Idag var det tydligen dags för Victor att åka på sin första ögoninflammation. Hämtade honom på förskolan medan han sov och när han sedan vaknade var ögat rejält kladdigt. Men sen under eftermiddagen har det varit minimalt med var. Så vi får hoppas det fortsätter så, men risken är väl att det klibbar inatt. 

Det blev jobb hemifrån i eftermiddag och Greta Gris och Babblarna blandat med innebandy och Briotåg för Victor. Fick en promenad i solen när vi hämtade brorsorna iaf. 

(null)
Mot skolan! 



Rosa Bandetloppet

I helgen var jag iväg till Stockholm, vilket inte händer så ofta. Jag är inte alls känd i stan så det är lite roligt att få komma dit. På agendan stod att springa Rosa Bandetloppet, vilket tidigare hette Lidingö tjejlopp. 

Ulrika och jag tog tåget i söndags kväll och bodde hos hennes mamma, som också skulle springa. På lördagen åkte vi ut till Lidingö och kollade in loppområdet, mässan mm. 
Eftersom vi varit sena i starten på morgonen var vi inte tillbaka i stan förrän framåt 16. Då blev det pastalunch innan en shoppingtur på Åhléns. Men det får nog bli ett eget inlägg. 

På söndag var det äntligen dags för loppet. 

(null)
Taggade innan loppet! 
(null)
Lååång startlinje, så vi fick plats på första parkett. 
(null)
Nöjda medaljörer! 
(null)
Första medaljen mot tjejklassikern säkrad. 
(null)
Nyduschad och klar att lämna området. Bye bye Lidingöloppet. 

Jag kom i mål på tiden 1:00:18, vilket jag är väldigt nöjd med. Hade ju ingen aning om vad som var görbart i så kuperad terräng. Mitt mål var 1:05 och det kändes bra i stort sett hela loppet. Det bästa med att det finns uppförsbackar är att det även kommer nedförsbackar :-). 

Barncancerfonden

Skulle sova tidigt idag men fastnade framför Humorgalan och insamlingen till barncancerfonden. Men nu klarar jag inte mer.  Nu har jag gråtit ögonen rödsprängda två gånger på en kort stund. Det är så omänskligt, så djävulskt hemskt att barn ska drabbas av detta. Och vuxna också för den delen. Orkar inte mer ikväll. 

Kanske för att jag själv bär på en oro. Oscar har i snart ett år haft en förstorad lymfkörtel i ljumsken som vi sökte för i november. Men alla blodprover var bra och det kändes bra. 
Nu i augusti syntes den så himla tydligt och vi var återigen på vårdcentralen. Nya blodprover togs och vi fick remiss till barnläkare eftersom den varit förstorad så länge nu. Fick brev om att blodprovet var bra. 
I fredags fm var vi hos barnläkaren. Hon tyckte inte den kändes farlig och att Oscar skulle visat andra tecken på sjukdom om den varit farlig. Hon tyckte dock, med tanke på min oro, att han skulle lämna ett blodprov till eftersom vita blodkropparna legat något lågt på sista provet. Så det blev det. Denna gång tog de dock stick i fingret och pressade ut små små droppar från två olika fingrar för att få ihop tillräckligt med blod. Skulle få svar om två veckor. Men samma eftermiddag ringer läkaren. Värdet på blodplättar är lite lågt och hon vill ta om provet om någon vecka. 

Så nu har vi en dryg veckas väntan tills blodprovet ska tas och en snabb sökning på Google och låga blodplättar gav mig sämsta möjliga start på denna helgen... Leukemi. Man ska inte googla, jag vet. 

Nu har jag bara två fokus; distrahera mina tankar och tänka positivt. Oscar mår bra, han äter som en häst, är pigg, växer som han ska, har inte ont, inga konstiga blåmärken etc. 
Kan provmetoden påverka? Spontant känns det som att blod som pressas fram är tunnare än fritt rinnande? Jag måste tro det. Jag måste tro att vår friska pojke faktiskt är frisk. Han måste vara det! 

(null)
Bild fr augusti. Så här väl syns den inte alltid. 

RSS 2.0