Ny hallstol

Igår gjorde Henrik ett litet stopp i Lammhult och passade då på att slinka in på Svenssons där. Vi har haft en köksstol i hallen sedan vi byggde ut och vi har funderat på vad vi vill ha. 
Stolabs Arka stod på önskelistan men igår sprang Henrik på en J64 från Fredricia Furniture. Den är väldigt lik och något billigare. Inte tittat på den innan så lite halvspontant fick den flytta hem till oss. 
Tomten kom tidigt i år! 

(null)

(null)


Jobb i Göteborg

Första veckan med jobb i Göteborg avklarad. I tisdags fick mina kollegor och jag entra det nya kontoret i Gamlestan. Att gå från 10 min till jobbet, eget kontor med magisk havsutsikt till 70 min pendling, öppet landskap och utsiktslöst i utkanten av Gamlestan, har inte varit inspirerande alls och jag har känt mig deppig över flytten. Efter denna veckan kan jag bara konstatera att jag lär överleva pendlingen även om det är stressande att jag måste lämna kontoret en viss tid för att hinna till förskolan. Känns ibland lite kul att vara i stan igen men önskar helt klart vi hade fått ett bättre läge på kontoret för det är lite off.  

Visst är kontoret nytt och fräscht, men det har ingenting extra som vi inte hade innan. Färglöst och ganska oinspirerad design för att vara helt nytt. Önskar man fått vara med och tycka till. Hade varit kul! Tyvärr är skrivbordsstolarna väldigt obekväma, men jag får försöka stå upp mer. 
(null)
Min nya utsikt ett tag framöver. 

Hejdå kontoret!

Sista dagen på kontoret i Stenungsund är gjord. Allt är tömt och nästa vecka är vi ett stort gäng som får styra kosan mot Gamlestan för att utföra våra jobb. Fredag brukar vara en härlig dag men idag var det nedstämt på kontoret. Vi lämnar en fantastisk byggnad där alla har haft egna kontor, magisk utsikt över Hakefjorden och 5 minuters promenad från Stenungstorg. 

(null)
(null)
Hej och Tack för 3 fina år! 

Det kommer säkert bli bra i Gamlestan också men jag har svårt att se glädjen i flytten just nu. Det finns tyvärr inte en enda sak som blir bättre för mig personligen. Så även om det inte blir dåligt, så kommer jag faktiskt välja att känna lite ledsamhet för allt det som mina kollegor och jag nu går miste om, speciellt när det gäller restiden. 

När jag kom till dåvarande AkzoNobel var det första gången jag fick eget kontor. Det kändes riktigt stort då. Nu ska bandet backas igen men till s.k aktivitetsbaserat kontor utan fasta platser. Det vänjer man sig nog fort vid. 



Golvrapport från Smögen

Idag har det börjat hända grejer i gula huset. Snickarna har påbörjat golvläggningen och det har varit så roligt att få både filmsnutt, live filmning och bilder från svärfar och pappa. 

(null)
Hallen och östra sovrummet. 
(null)
Östra sovrummet. 
(null)
Hallen. 

Antar att västra sovrummet blir klart imorgon. Sen ska dörrar inhandlas och sättas in, liksom lister. I östra rummet ska vi tapetsera och fixa, så där får listerna vänta. Det ska bli väldigt kul att se golvet i det tapetserade rummet. Får vara hålla tummarna att det harmonierar. 



Spån på plats

Nu är spånskivorna med golvvärmespåren på plats i Gula huset. Bildrapport från pappa idag. 

(null)

(null)

(null)

(null)
Det är så roligt att få se framstegen. Helst hade man ju velat vara där själv, men vi får åka upp någon dag längre fram. 

Igår passade jag på att springa Rosa Bandetloppet medan Oscar och hans kompisar tränade innebandy. Sprang delvis längs vägar jag aldrig varit på, så då är det alltid lite roligare. 

Trots ganska kuperad väg, blev det faktiskt min snabbaste mil. 

(null)

(null)


Golv golv golv

Under veckan har vi fått lite rapporter från golvarbetet på Smögen av våra föräldrar, som är de bästa i världen för de har kört allt skräp och gamla golvet till tippen. Tack!! 

Igår kom ett samtal från golvbutiken och jag tänkte att nu är det klart för avhämtning, men icke. De där 50 kvm som fanns i Malmö och skulle skickas till oss, fanns inte längre. Och eftersom det är träbrist är leveranstiderna jättelånga och nytt beräknat datum är i januari. Inte så kul! 

Golvet vi till slut bestämde oss för är slut överallt (utom på K-Rauta men där är det ca 35% dyrare). Men efter ett par timmars jakt på nätet, hittade jag ett lagersaldo på XL-bygg i Kungsbacka. Satte klockan och ringde dem för 7 imorse och det stämde, tjoho! 

Flexade ut ett par timmar tidigare, hämtade Victor och sen drog vi två med släpkärra till Kungsbacka. Sjuklingen Henrik fick stanna hemma. 

(null)
Glass får man när man lassat kärran full. 
(null)
15 paket med 240 cm långa bräder. 

Från Kungsbacka körde vi direkt till Smögen och brorsan och Dick hjälpte mig bära in golvet. 

(null)
Högen på plats i köket. Öppnade en kartong för att kolla in golvet. Blir fint! 

Status på övervåningen just nu:
(null)
(null)

(null)

(null)


Regn och rusk!

Heldagsregn och rusk är inte så kul men samtidigt passar det bra med inomhusarbete. Jag har fortsatt jobba med golvet på Smögen genom att bryta loss fler golvbrädor samt fylla svarta säckar med isoleringen som bestod av mestadels hyvelspån. Ca 20 fulla svarta säckar med spån har vi fyllt idag. Helt galet! Men samtidigt besparar vi snickarna som kommer imorgon detta arbete och de kan göra "riktigt" jobb. 

(null)
Nulägesbild västra rummet. 
(null)
Samma rum någon gång under eftermiddagen. 
(null)
Östra rummet just nu. Lyckligtvis inte lika mycket lös isolering här. Tydligen har isoleringen gjorts om underifrån när kökstaket byttes någon gång. 

Bland allt löst spån hittade jag ett större tidningsurklipp från 1905 men även ett mindre från 1904. Tänk att det legat där i 116 år och är helt intakt. Hittade även en gammal sko. Antagligen en barnsko, ungefär som en träsko. 



Inget Stockholm


Jag var så besviken igår när hoppet om en mysig familjeresa till huvudstaden brann inne. 
Henriks förkylning blev sämre och Oscar kände sig snorig efter fotbollsmatchen i regnet. Eftersom det kom så nyss, har vi inte hunnit testa honom och därmed ska han ju inte sätta sig på ett tåg. Plan B om Henrik var sjuk var nämligen att jag skulle åka själv med Oscar och Adam så vi tre kunde springa våra lopp på Lidingö på söndag, men det gick ju inte nu. 

Jag har bokat om mitt lopp till hemmavarianten och otågresan är omboka till december. 

Istället drog vi till Smögen nu när alla aktiviteter ändå är avbokade.  Där drog vi igång att slita ut de gamla golven i sovrummen uppe. 

(null)

(null)

(null)

(null)
(null)
(null)


(null)



RSS 2.0