Alla helgons dag och Halloween

Idag är det Alla helgons dag och den sammanfaller i år med Halloween och jag känner ingen direkt sorg över att "firandet" är lite mindre i år. Av Halloween alltså. 

Men pumpan är ju karvad och klar och givetvis tänd på utsidan. Nio läskiga barn har knackat på så det har varit betydligt lugnare än normalt. 

Ingen av våra killar har klätt ut sig idag, men Victor dök upp kl 06.50 i full utklädnad när jag stod i duschen en morgon förra veckan. 

(null)
Sötaste pumpan! 

Dagen har bjudit på underbart höstväder och vi har idag fått hjälp att fixa båtmotorn för vintern. Vi har lärt oss byta motorolja, drevolja, packningar, oljefilter, kolla tändstift mm. Vi har även plockat av propellern. 
Sååå fantastiskt bra att ha en vän som kan och älskar sånt här. Nu har vi fått se hur det går till, vad vi ska köpa och förbereda (blir ju lite kladd och spill som ska tas omhand...). Riktigt roligt att lära sig! Tack bästa Per!!!

Vi har även satt på främre delen av kapellet igen eftersom det nya måste mallas på plats. Så någon dag framöver får vi besök av Rössy kapell. Blir bra att ha ett nytt fint kapell till våren. 

Efter allt båtfix var ork och värme slut. Då blev det att slappa inomhus och precis som igår bestod middagen av en sådan här: 

(null)
Tack för maten Ulla och Dick! De har ni fiskat bra. 



Höstlov på Smögen

Denna vecka är det höstlov för barnen och jag har tagit ledigt hela veckan för att pausa vardagen och bara hänga med barnen på Smögen. Åkte upp i lördags och som vanligt när vi är här, känns det som om vi inte gjort någonting. 

Fast det har vi nog. 

(null)
Vi besökte Rössy kapell och fick en rundtur som grabbarna uppskattade skarpt!  Vi hade inte förväntat oss en musikstudio! Tack Martin för rundtur och trummandet! 
(null)
En av alla fina promenader bjöd på en fin himmel bortom molnen. 
(null)
Spanat in humrarna som bl.a farfar fiskat. Just denna hade tappat gummibandet runt ena klon så vi fick göra en insats och sätta på ett nytt. 
(null)
Lite spännande att hålla den. 
(null)
Kul att se alla humrar. 
(null)
Har även slagit in ett gäng julklappar. Löste några förra veckan i Ullared. 
(null)
Vi har karvat årets halloweenpumpa. 
(null)
Varje dag har det varit Pokémonpromenader. Dessa bilder är från i lördags när det var stilla och fint.  
(null)
(null)
Barnen har fångat Pokémon och jag har nått ca 10000 steg om dagen. 
(null)
Igår gick promenaden bort till Hasselösund. 

Idag har tyvärr vädret satt stopp för en längre promenad. Vi var och badade på Tumlaren i förmiddags. Jag passade på att ta ett dopp utomhus då också så nu har det blivit ett Oktoberdopp. 

Sen fick vi besök av kusinerna William och Olivia, så det var mysigt. 

Efter det fick det bli en kort promenad i stormen. Killarna tyckte inte det var kul i mörkret så idag får jag nöja mig med drygt 6500 steg. 



Gultomte

Minimänniskan här hemma är för rolig ibland. 
Igår köpte jag 3 par nya tights till honom. Ett par blå, ett par gula och ett par gröna. Han hade redan somnat när jag kom hem men vaknade till frampå kvällen och jag visade honom då byxorna. Han skulle genast ha på sig ett par och tog de andra med sig till soffan i "sitt" tv- rum. 

(null)
Vem behöver snuttis när man har nya byxor att krama? 

Idag hade han de blå på sig på förskolan och när vi kom hem bytte vi till de gula. 

Han hade sedan tidigare sin gula t-shirt så när han passerar spegeln uttrycker han; jag är gultomten! 

Såklart! 

När jag sa det till honom senare så dög det dock inte alls. Då fick jag samma svar som alltid när man kallar honom något. 
- Nej! Jag är Victor! 

(null)
Gultomten Victor somnade återigen i sin soffa. Precis som alla andra dagar. 

Rosa bandet-loppet 2020

Igår tog jag tillfället i akt att springa (läs jogga)  årets upplaga av Rosa bandet-loppet. I år gavs möjlighet att springa det antingen på hemmaplan eller på plats på Lidingö.  Jag valde givetvis hemma. 

Det var perfekt väder igår så lunchjoggen omvandlades därför till loppet på 10 km. 
Ytterst sällan jag springer så långt (krävs ett lopp i stort sett) så kroppen är inte riktigt van. Fick lite ont i knäna efter 9 km men det gick bra ändå. 58:24 minuter blev sluttiden så det är jag mycket nöjd med! 

(null)
Min nummerlapp och jag. Bilden är faktiskt en efterkonstruktion från idag för att vara med och tävla om en startplats till nästa år. Det blöta håret kommer från regnskuren precis innan :-)
(null)
Om ett par månader beräknas årets medalj dyka upp i brevlådan. Så får nöja mig med en virtuell sålänge. 
(null)
Här är dock en riktig bild efter gårdagens genomförda lopp tagen i omklädningsrummet på jobbet. Glömde helt av att ta en bild ute. 

När jag ändå skriver om Rosa Bandet så tycker jag det är katastrof att Bröstcancerförbundet år efter år tillåter bullar och annat skit att ingå i kampanjen. 
Det krävs inte alltför mycket googling för att lära sig att övervikt ger ökad risk för vissa typer av cancer och att just bröstcancer är en av dessa. 
För ca 5 år sedan lyssnade jag på en bok som heter Ett sötare blod. Där och då ändrades hela min syn på kolhydrater och socker i synnerhet. Det vet mina närmaste. Jag äter numera sött ibland, men mina vardagskolhydrater försöker jag avstå i möjligaste mån. Jag äter på kalas men inte en vanlig lördag. Mitt val är grundat på att jag vill minska risken att bli sjuk senare i livet. 

Tack vare Ann Fernholms (författaren av Ett sötare blod) öppna brev till Cancerfonden och Bröstcancerförbundet blev jag lite mer påläst om sambanden socker-insulin-sjukdomar. Det är väldigt intressant faktiskt. Delade det på min Facebooksida. Idag hade tydligen båda svarat och Cancerfonden står tydligen inte bakom Bcf’s bullkampanj och Bcf själva verkar inte tänka själva utan tycker att en maxgräns på 15% socker är en rimlig nivå på nyttig mat.  Sjukt! 

Trots detta kommer jag köpa det Rosa bandet även i år, för det gör jag alltid. Jag gör det för alla som drabbas.  Å jag vet att alla kan drabbas, även den starkaste och friskaste. 
Just därför tycker jag Ann Fernholms förslag med att avsätta pengar till preventiv forskning är ett utmärkt förslag. 






Årets första julklapp...

... är inhandlad. Å den är till minimänniskan som redan tvingat mig göra två samtal till tomten för att berätta att han inte varit snäll. 

Första gången vägrade han kalsonger men med tomten i andra ändan av telefonen så åkte de på utan problem. 
Det gick inte hem riktigt lika smidigt idag när vi besökte skoaffären. Victor älskar skor! Han gick länge bland hyllorna, pekade och berättade hur snabba, coola eller fina alla skor var. Lite sött ändå. 

(null)
Medan han provgår tofflorna fortsätter han spana in hyllorna. 
(null)
Givetvis poppis! 

Men, till slut hittade han ett par neongula inomhusträningsskor som han givetvis ville ha. Å innan jag lyckades 1) fånga in honom  2) få av honom skorna 3) stoppa honom från att hämta dem på hyllan igen så var tålamodet slut och energinivån i botten och jag fick bära en skrikande sprattlande 3-åring ut till bilen. 

Note to self: Ta inte med Victor till en skoaffär på läääääääänge. 

Nämnas bör kanske att han sedan tidigare har just inomhusträningsskor likt de han slogs för idag, men de råkar vara neonröda. De lyckades han övertyga mig om en annan gång för att pappa och Oscar hade sådana. De var lyckligtvis på rea för någon inomhusaktivitet går han inte på ännu. 

Så vad kommer tomten med? 

(null)
Henrik var i Halmstad i helgen och i Varberg hittade jag äntligen Victors drömklapp via Marketplace. 

Produktiv dag

Idag har jag haft en ovanligt produktiv dag faktiskt. Känns som det var väldigt längesen nu. Våra långa reglar till pergolan ligger fortfarande i garaget och är inte ens nära klara så jag såg till att såga av de fyra hörn som inte var gjorda och grundmålade snittytan. Sen har jag målat några reglar med första grå strykningen och några fick sista. 

(null)
Reglarna kommer smalna av längst ut. De ligger upp-och-nedpå på bilden kan man säga. 
(null)
Gråmålning pågår. 

Under tiden jag fixade med dessa så hjälpte jag Adam att såga ut en skiva med hål som han kan ha att öva hockeyskott på/mot. 

Jag satte även på Oscars bakdäck som haft punka. Jag lagase slangen och bytte själva däcket för ett par dagar sedan. Skulle även skruva fast hans stöd som glappar men slutade med att grannen fick hjälpa mig ta loss det helt istället.  Skruven hade ärjat fast totalt. Men det fick till slut. 

(null)

(null)
Idag har jag varit mitt absolut sunkigaste jag. Men samtidigt är det så skönt att få greja och fixa och inte ens tänka tanken att vara rädd om kläder (eller hur jag ser ut :-) )

Ska verkligen försöka få till resten av målningen snart så vi lägga resten av reglarna på utsidan och därigenom frigöra maaaaassa yta i garaget. 


RSS 2.0