Parasoll

Idag har vi blivit med parasoll här på Smögen. Det blev en vit frihängande modell. Vi får ta morgondagen och fundera ut bästa platsen för den. 

(null)

(null)


Gullungar

Vid lunchtid idag drog vi oss bort till Sandö. Jag har ju glömt allt vad badkläder heter i Getskär, så det blev bara landbacken för mig. Victor somnade lagom till när vi var framme så jag hade en lugn stund när jag bara kunde sitta och titta på Oscar och Adam. 

(null)
Badkrukan Adam på sköldpaddan och Oscar som motor. 
(null)
Adam Fillifjonken. 

Efter en stund kom Anna, Alice och Carl och senare hängde de även med hem på lek och middag. 

Och lite tv. 
(null)
Älskade Gullungar!

Tack för idag Anna och barnen!!!

(null)
Fullmånen sa godnatt på balkongen. 

Heja Sverige

Måste ju börja med den fantastiska utgången av matchen mot Mexiko; 3-0. Wow! Så grymt! 
Grabbarna och jag hade laddat med div huvudbonader. 10 min in i matchen stack de iväg med sina icke-fotbollsintresserade kompisar :-). Så Victor och jag hade egen hejaklack och bytte hatt efter varje mål. 

Tidigare under dagen tog vi en båt- och glasstur med farmor, farfar och kusin Svante (barnens alltså :-) )


(null)
TokAdam!
(null)
Trött Victor. 
(null)
Största älsklingen. 
(null)
Härligt med båttur! 
(null)
Glasspaus i Kungshamn
(null)
Trötter sover på durken. 

Jag hann även med lite shopping idag. Slank in på en utförsäljning och hittade två skjortor fr Ebbe till Oscar. 

(null)
Smalrandig i stl 146
(null)
Bredrandig i stl 152. Den lär han få växa i. 


Solcellslampor

Efter tips från en kär vän har vi nu ett gäng solcellslampor på Smögen och ikväll är första kvällen som jag själv fått se hur fint de lyser på kvällen. Så smart! 

(null)
En ensam liten ljuslykta på nya lilla bordet på balkongen. 
(null)
Två stycken på bordet nere på altanen. Sedan har vi ytterligare på övre altanen, under balkongtaket. 

Jag har förresten pratat med en konservator idag och fått besked att taket/takmålningen är möjligt att laga. Prislappen är enorm men jag är åtminstone glad att det faktiskt går. Så nu får vi se var vi hamnar med detta besked. 

Jag har även gjort klart en segeldukstavla/familjedukstavla idag. Den får jag visa till helgen när jag vet att den är levererad. 



Styling

Dagen (eller gårdagen, klockan är passerad midnatt) har jag spenderat med att fixa ett barnrum hemma hos mamma och pappa. 

Ut med dubbelsäng, lampa, leksaker (fula) i massor, sängbord, byrå etc och in med spjälsäng, tält, vimplar, postlåda, leksaker (fina) mm

(null)
(null)
(null)
Simpla mobilbilder men tycker det blev ganska gulligt. Victor sov iaf gott för första gången i eget rum. 

(null)
Lilla Bus verkade älska nya rummet. :-)

Ikväll har vi åkt hem till Getskär. Jag skulle på ett ledarmöte och påbörja en stor segeldukstavla som ska expresslevereras kan man säga. 

(null)
Fortsättning följer imorgon. Lade drygt tre timmar ikväll så det blir nog något liknande imorgon. 

Godnatt! 

Ledsen

Den där klumpen i magen som jag skrev om igår visade sig vara berättigad. Tyvärr! Vi gick
till Gula huset idag för att återfå nycklarna till huset. Längs vägen mötte vi grannar som berättade om välta stolar och bord (känns ju halvkul eftersom allt är sprillans nytt) högljuddhet hela dagarna, nerpissade elskåp på vägen utanför (10 steg från ytterdörren. Hur lat får man vara???). Värst var tyvärr att de haft sönder spänntaket i vårt TV-rum med en takmålning som gissningsvis är över 100 år gammal. När Sverige gjort mål mot Tyskland hade de hoppat upp med armarna i skyn och spräckt pappen på två ställen (sa de). Det är så jäkla ledsamt! 

Olyckor kan hända, men oaktsam är något man väljer att vara. Med tanke på deras beteende, den totala bristen av respekt för någonannas egendom (som vi vid uthyrningen förmedlade att vi är rädda om) så känns det surt just nu. Vi chansade när vi hyrde ut till ungdomar (23-29). Vi sa nej först men kommentarer om att de är skötsamma fick oss att överväga och säga ja. Fel val. Tyvärr. 

I eftermiddag åkte grabbarna och jag till Grundsund igen. Vi ska hjälpa mamma och pappa att styla ett barnrum inför fotografering av huset nu i veckan. 
Adam fick även present av Magdalena m fam. Tusen Tack! Han blev överlycklig! 

(null)
Bästa spelet i present. Take it easy heter det och vi hittade det i huset vi hyrde i Schweiz i vintras. Där spelade vi det varje dag tror jag. Inte så lätt att hitta här i Sverige men Magdalena lyckades! Tack! 

(null)
Victor testar kusinens gungfår som vi lånat inför fotograferingen. 


Sverige- Tyskland

Så! Himla! Orättvist! Hoppet levde i 94,5 min. Sen käftsmäll de luxe. Fy! Så många fel i en och samma match.  Som Henrik sa, var sjutton kom fem min ifrån i en halvlek utan skador, långa byten etc? Å dra på sig frispark där? Att inte få straff i första? Jaja, hoppet om slutspel lever trots allt och jag tror bannemig jag ska köpa mig en Sverigetröja tills dess. 

Vi hade innan och under match en trevlig kväll med Gunnarssons och Malmqvists. Hamburgare, korv och prinsesstårta på självaste Alicedagen. 

(null)

(null)
Svenska barn :-)

På vägen hem kunde jag inte motstå att ta detta kort: 
(null)
Vackert vid Smyghålet. 

Imorgon blir det en lugn dag. Vi ska återfå huset från hyresgästerna och det kommer bli skönt. Det är alltid en lite orolig känsla att ha någon annan boende i sitt "hem", men denna gång känns det värre eftersom det är ett ungdomsgäng. Vi har nog kommit fram till att detta var första och sista gången eftersom vi har samma känsla både Henrik och jag. Bara att hålla tummarna att allt är i sin ordning imorgon och att grannarna inte blivit alltför störda. 

Midsommarafton

Så var den här och helt regnfri. Helt fantastiskt! Kall och blåsig, men det är som det brukar.  Vi började dagen med familjegolf på Näreby pay and play. 

(null)
Gänget samlat när Oscar ska slå. 
(null)
Sötaste Hejaklacken! 

Mamma och pappa jobbade på förmiddagen så lunch åt vi själva på altanen. 

(null)
Grabbarna vid midsommarlunchen. 

Eftersom mamma och pappa planerar att sälja  sitt hus är det stor risk att detta är sista midsommaren i Grundsund. Känns lite konstigt. 

(null)

(null)
Årets blommor till midsommarkransen är plockade här på ängen bakom huset, precis som när jag var liten. 

Vi hann dansa både här på Lyshult och en sväng på Kajen. 
Sen blev det lek på den sprillans nya (ombyggda) lekparken med djuphavstema. 
(null)
Victor får gunga med Oscar och Alice. 
(null)
Victor testar rutschkanan i Rocky rocka. 
(null)
Stora kör balansbanan. 
(null)
Oscar bland höga alger. 
(null)
Gänget på Ubbe U-båt. 

Sen avslutade vi kvällen med grill och tårta. 

(null)
Mysigt med middag i uterummet. 
(null)
Å lite tårta. Eller ja, lchf-kladdkaka med grädde och gubbar. Mums! 

Godiz

Idag har grabbarna och jag åkt till Smögen för att fixa det sista inför uthyrningen i helgen. Det var inte så mycket att fixa så vi har hängt hos barnens farmor och farfar. Hälsade även på hos gammor (min farmor) på Kvarnbergshemmet. Efter det tog jag en liten paus på soffan och fick fint myssällskap. 


(null)
Först lite så här. 
(null)
Sen lite "crossbody" stil. 
(null)
För att sen ta en tupplur mitt på magen. 

Vid 19-tiden kom äntligen våra hyresgäster. 10 pers ska bo där över midsommarhelgen, så vi får hoppas stället står kvar på söndag :-)

Efter överlämningen i huset körde vi till Grundsund dit Henrik redan kommit. Å jag fick present! 

(null)
Detta fina halsband med barnens bokstäver har stått på önskelistan ett tag men det var först i lördags Henrik fick veta det :-)

TACK Världens Bästa Man för min jättefina sommarpresent! 

Gullegris

Den där minikillen vi har här hemma är en riktig gullegris. Imorse hittade jag honom snällt sittande med storebror och myste i fåtöljen. 

(null)
Då blir man lycklig i mammahjärtat. 
(null)

Han är inte bara en gris, han är även en apa. Klätterapa närmare bestämt. Vi får lägga alla stolar ner eftersom han klättrar upp på köksbordet annars. Men nu har han kommit på att det även går att klättra på en liggande stol. 

(null)
Här står lilla jag lite nonchalant och pratar i telefon. 
(null)
Detta var väl inga problem mamma!



Handavtryck

Idag har vi gjort ett litet återbesök på förskolan. Adam hade nämligen inte hunnit lämna sitt avslutningsavtryck på väggen. Ända sedan förskolan öppnade för massa år sedan har alla barn som gått ur förskolan satt sitt handavtryck på väggen. Så händerna löper som en dekor längs hela personalkorridoren. Jättekul! 

(null)
Adam valde en blå hand. Sedan tidigare sitter Oscars röda hand där också. 

Efter handavtrycket på förskolan cyklade vi och hämtade Oscar efter fotbollsskolan. Sen blev det en tur till affären. 

(null)
Stor och liten :-) Det är lagom storlek på de där korgarna. 

I eftermiddag/kväll har jag känt mig lite yr och konstig så jag fick hoppa över fotbollsträningen idag (är tränare för Oscar). 


Heja Sverige!

Idag började Landslagets Fotbollsskola för Oscar. Kl 10 cyklade vi till arenan och ungefär 125 barn samlades för tre dagar med massa fotboll. De avslutade dagen idag med att titta på Sveriges första VM-match mot Sydkorea. Passade ju perfekt! Så kul att de vann!!!
Jag missade lite av matchen eftersom Victor hade tid på vårdcentralen för andra TBE-sprutan. 

(null)
När storebror gör sig klar fö r träning, gör lillebra detsamma. 

(null)
Lycka för Victor att få vara med Adam och hans kompis Norton en stund. 

Junicupen

Igår och idag har Oscar spelat Junicupen i Uddevalla med sitt handbollslag. Henrik var med honom där första två matcherna igår fm. Sedan fick mormor ta över när vi åkte till Borås på 40-årsfest. Imorse var det morfars tur och då var det regnkläderna på för det öste stundtals ner. Henrik och jag körde från Borås så vi hann se sista matchen och när grabbarna fick ta emot sina medaljer av Mikael Appelgren (landslagets målvakt). 


(null)
(null)
(null)
Grymma grabbarna!!! 

Inte för att man ska räkna poäng för dessa små, men de gick igenom cupen utan förlust så grabbarna var såklart jättenöjda. 
Sista matchen mötte de ett lag som har fotbollsspelaren Anders Svensson som tränare så det var lite kul att kändisspana, haha! 

Jobbvecka

Fredag kväll och jag är lite tröttare än vanligt. Åtminstone i knoppen. Denna vecka har jag jobbat. Jag kommer få en ny tjänst när jag kommer tillbaka i september. Under sju månader ska jag jobba med andra uppgifter, delvis/mestadels helt nya. Så efter en förvirrad vecka med upplärning är jag lite lätt trött och snurrig. 

(null)
Dagens lunchpromenad gick via bryggor till Stenungstorg. Grymt med den närheten både till hav och shopping. 
(null)
Råkade även ha ett av de bästa kontoren. Office with a view!!!

Efter flera dagar ifrån grabbarna är vi nu i Grundsund. Imorgon väntar handbollscup för Oscar så vi hinner se ett par matcher innan Henrik och jag drar till Borås på galej. 

Barnfritt

Eftersom vi jobbar båda två denna vecka och det är sommarlov så är barnen just nu i Grundsund hos mormor och morfar. Det är en jättekonstig känsla att vara hemma på kvällen och inte ha skruttisarna hemma. 

Henrik och jag pratade om vad vi skulle hitta på och det slutade med att vi tog en joggingtur tillsammans på knappa halvmilen och sedan gick vi ner och badade. 

(null)
Två svettisar pausar i skuggan innan vi drog direkt till stranden. 
(null)
Två gladisar efter ännu ett härligt bad denna underbara sommar. 

Imorgon väntar ännu en dag på jobbet men på eftermiddagen får vi träffa en av våra tre älsklingar iaf. Oscar ska på kalas så jag får åka till Torp och hämta hem honom. 

Skolavslutning

Så var det sko

lavslutningsdag och Oscar har slutat första klass. Tyvärr var det även sista dagen för Oscars fröken, eftersom hon ska byta skola. Så till hösten får barnen en ny fröken. 

(null)
Samling utanför arenan imorse. 
(null)
Skommssr
(null) 
Adam inte på humör för foto men jag fick iaf en bild med sötnosarna. 

När skolan var slut blev det Liseberg. Får uppdatera med bilder. 

Jobb och presenter

Idag har jag faktiskt varit på jobbet. I höst när jag börjar jobba ska jag få en ny tjänst och denna vecka är jag alltså på jobbet för att få en första inblick från honom som ska gå i pension. 

Imorgon är det dock föräldraledigt igen för då väntar skolavslutning. Fröken och fritidsfröknarnas presenter är inhandlade och klara. 

(null)
Skolfröken ska få en stor Hinzaväska fylld med lite saker. 
(null)
Fritidsfröknarna får varsin liten Hinzaväska och en uppblåsbar enhörning :-)

Nu är alla väskorna cellofanade och klara och klockan är redan ny dag så Godnatt från mig. 

Matchdag

Sent igår drog Oscar och jag hem till Getskär för idag var det fotbollssammandrag i Surte som stod på schemat. Tre matcher var för Vallens två lag och det blev sex segrar i bagaget. 

(null)
Yoghurtpaus medan kompisarna spelar. 
(null)
Tror vårt lilla troll petade in åtta mål idag. Heja Vallen! 

Hemma fick vi en stund själva innan Henrik kom från Smögen. Minisarna är kvar där hos farmor och farfar eftersom jag ska jobba imorgon. 

Eftersom jag försöker att inte äta bakverk så var det väldigt länge sedan jag bakade men idag bakade Oscar och jag en klassisk god sockerkaka. När Henrik kom åt vi den lite ljummen med ett stort glas kall mjölk. Såååå gott! 

Städdag

Idag har vi haft städdag i gula huset. Insidan har fått stå tillbaka när det varit staketmålning i källaren och byggande på utsidan som gällt sista tiden. Snart ska vi hyra ut och vi behöver komma iordning. 

(null)
Ett av rummen som städats klart är sovrummet på mellanplan. Detta används inte av oss i familjen så det går ju lätt att färdigställa. 

Även gjort klart i källaren och ena sovrummet uppe. Oscar och jag är nämligen åter i Getskär för fotboll imorgon så övriga familjen får sova i det andra rummet. 

Såklart har vi hunnit vara en del på altanen, trots att vi även fixat där. 

(null)
En målbild; frukost på nya altanen i morgonsol. 


(null)
Piffat med lite blommor. Lavendel, mynta och plastgräs som jag piffar till med lite marmorsten runt. 
(null)
Å petunior! Lättskötta, massa blommor, rosa, älskart! 
(null)
Cykeltur funkar också fint på altanen. 
(null)
(null)
På balkongen hamnade de nya solfåtöljerna. Victor gillar dem skarpt. 
(null)
Köpte ett litet coolt bord i fredags som också hamnade på balkongen. 

Nya matbordet är också inhandlat men leveransen blir till veckan. 



Storebror

Idag skulle Oscar till tandläkaren efter skolan så Victor och jag hämtade med bilen. Victor iklädd pyjamas, men så blir det när man somnar för lunch innan vi hunnit byta om. 

(null)
(null)
Sötnosarna!!! Victor skulle hålla storebror i handen när han gick mot bilen. 

Det gick fint hos tandläkaren och vi har i em åkt till Smögen för att ägna helgen, åtminstone lördagen, åt storstädning inför uthyrning. På måndag kommer även vårt nya bord till altanen som vi köpt idag. Spännande! 

Sista dagen

Idag har Victor och jag fixat lite på Smögen. Ytterst lite. Men först måste jag börja med dagens stora händelse. Adam har gjort sin sista dag på förskolan. Efter fem år i förskolan väntar nu skolan till hösten. 

(null)
Platsen är tömd, namnskylten borta och Adam tagit steget ut från förskolan. Men han känns redo för det!
(null)
Vår stora härliga Adam! 

Tack Världens bästa förskolefröknar för dessa år! Men vi ses till hösten igen :-)

Då kommer Mini! 
(null)
(null)
(null)
Lite annorlunda outfit med fluga och snickarbyxor men tycker vår lilla farbror gjorde sig fint i det. Han har dessutom lyckats få en gammal bebisnapp som gör honom extra gullig. 

Hann tyvärr inte med så mycket idag med minimannen kring benen, men fick skruvat fast de sista två plankorna på balkongen och sedan börjat såga iordning för ytterligare lite räcke i det smala glappet precis innan trappan. 
(null)
Nu sitter det även en smal staketpinne i det jättesmala glappet innan trappan. (Och resten av staket är nu också klart. )





Det närmar sig

Sveriges nationaldag har vi inte firat idag tyvärr men vi har tagit några steg framåt på Smögen. Vi köpte ju två nya solfåtöljer som Henrik och Oscar packade upp igår. 

(null)

(null)
Provsittning. Nu har de flyttat upp på balkongen där de gjorde sig bättre. 

Balkongen är i det närmaste klar. Jag ska dra i några skruvar i trallen eftersom vi bytte ett par brädor idag som sågats ca 1 cm för korta. (Inte av mig :-) ). Sen ska jag måla över några skruvhål. 

Oscar och Henrik har idag varit på turné. De fick låna ett släp och körde till Stenungsund och köpte åtta utestolar, sen till Bauhaus och köpte de där balkongplankorna och mellanöverliggare till altanräcket. Därefter till Ikea för att köpa växter. Mycket bra jobbat! 

Samtidigt hade jag en bra arbetsdag med en Victor som sov långlunch i vagnen och fick sågat och skruvat en hel del. 

(null)
Nya stolarna i kvällsljus. Här syns det också att staketet är näst intill klart. Tjoho! 

Så nu måste vi beställa nytt bord för detta går inte. Gamla slitna möbler på ny altan skär sig ordentligt. 

Somnade

Igår skrev jag ett inlägg men somnade från så det blev visst inget av det. 
Det blev inte så mycket snickrat när jag var själv med grabbarna. Henrik drog före tuppen till en golftävling. Grabbarna fick iaf testa nya "luftiga" solstolen. 

(null)
Alla tre busungar ryms utan problem. 

De lekte även med denna solstolen ovanpå nya vattenmattan som vi fyllt på gräsmattan på Smögen. Så himla rolig grej! Idag fortsatte leken hos en annan granne här i Getskär som också slagit till. Så kul de har! 

(null)
Oscar kastar sig fram på mattan som blir blöt och halkig av den inbyggda vattenspridaren. 

(null)
Minimannen älskar att sitta med sina bröder. 
(null)
Här sitter han i gungan och kollar in brorsorna på vattenmattan. Det var de 30 sekunderna han satt still :-) 

Dagen har liksom igår ägnats en del åt utemöbelsurfande och första två möblerna är faktiskt inhandlade!!!

Det blev två solfåtöljer kan man nog kalla dem. 
(null)
Bild lånad från Artwoods hemsida. 

Bygga bygga bada

I förmiddags åkte Adam och jag i förväg upp till Smögen. Adam fick hänga med kusinen ut med båten medan jag har bott på altanen och byggt staket. Börjar bli några inlägg om detta nu, så bevisligen är jag inte så snabb, haha! 

På vägen upp stannade vi på Torp och köpte vattenpass, vattenmatta (sjukt rolig leksak) och utekrukor. Det blev även en liten stol till Victor. 

(null)
Min tredje nya vän på kort tid. 
(null)
Dags satt dra igång. Alla staketsektioner hade endast de breda brädorna monterade vid starten. 
(null)
En gullig husmatchande stol till Victor. 

(null)
(null)
Nu är alla staketpinnar på plats. Återstår mellanöverliggare och innersta klämbrädorna. 

På balkongen och lilla altanen har vi fått på överliggaren iaf. 

(null)

(null)
Imorgon drar jag fast klämbrädorna. Då är balkongen i stort sett klar. 

När Oscar kom från kalas, kom grabbarna upp hit. Vi hann njuta av vår första altanmiddag. 
(null)
GAMLA möbler på ny altan. Blir snart tokig på vad vi ska ha för utemöbler. Funderar funderar. 

RSS 2.0