Fredagspyssel

Idag har både Henrik och jag jobbat halvdag så vi fyllde bilen och drog till Smögen. Det blir en kort visit denna helg men vi har i eftermiddag hunnit med att tapetsera en del och slita loss lite kakel. 

Eftersom vi bara hade en tapetrulle förra gången vi var här, så kom vi inte så långt. Nu var andra rullen med och vi bestämde oss för att göra ett försök med att tapetsera bakom elementet trots att det kändes svårt. Planen var att vi skulle måla vitt bakom men jag har inte riktigt kännt mig nöjd med det. Efter en del slit lyckades vi få loss elementet från sina fästen (de var övermålade ett antal gånger) och vinkla ut det ca 10 cm så det gick att komma åt. 
Inte helt lätt att komma åt men jag är väldigt glad för att detta gick vägen. Imorgon får vi köpa elementfärg. 

Jag började även tapetsera på motstående vägg men den kan tyvärr inte färdigställas innan bänkskivan är på plats. 
Andra våden är här på plats och klar att kantskäras. Av någon konstig anledning ser det ut som om tapet och skåpsluckor totalt missmatchar men i verkligheten matchar de jättebra. Hoppas få till en bättre bild i morgondagens dagsljus. 

Spishörnan halvvägs. Nya bänkskivan kommer nästa vecka. 
Det beige kaklet är fortfarande intakt här. 
Men inte här. Fortsättning följer på kakelrivningen. 

Henrik har idag även slitit/skruvat loss den längre bänkskivan bredvid diskbänken. Nu har vi satt klockan för imorgon drar vi igång tidigt för att sedan dra söderut igen. 





Pumpa

Igår var mina tre killar och handlade och köpte då en överraskning till mamma. Överraskningen var en pumpa som jag skulle fixa till inför Halloween. 
Med Oscar som assistent fixade vi idag pumpamonstret, eller vad det är. 




Tapeter

Vad skönt när vi fått en extra timma idag. Konstigt hur en timma kan få dagen att kännas väldigt mycket längre än vanligt. 

Imorse påbörjade Henrik och jag tapetseringen i köket på Smögen. 
Väggarna innan vi drog igång. 
Första våden på plats. 
Älskar att se resultatet växa fram. Att tapetsera är verkligen jättekul. 
Här även en skymt av de nymålade skåpsluckorna. 

Nästa gång får vi riva ner kaklet skulle jag tro. Den lilla bänkskivan på bilden ovan är redan borttagen. 
På sidan av skåpet blir det pärlspontskiva som vi limmat på idag. Hoppas den sitter med tre tvingar och två fötter :-)

Oscar och Adam tog en blåsig promenad med farmor och farfar. När de kom tillbaka blev det fika och jag testade att polera upp de vackra Liljaljusstakarna. 
Lite skillnad. Nu står båda fina och glansiga i fönstret. 

Ulla och jag var även på Cancerfonden-loppisen igen medan Henrik, Dick och grabbarna var på Tumlaren och badade. 
Jag köpte en Dramaten som kommer bli grym när vi går till Ankaret och köper mat. Det blev också två bruna ljusstakar som jag tänker gå på med sprayburken. Det får bli ett eget inlägg så småningom. 

Luckor på plats

Igår hämtade Adam och jag de lackerade köksluckorna till Smögen. Idag har arbetet börjat med att borra hål för nya beslag och hänga upp dem i köket. 

Ljusgrå skåp och lådor med likadana handtag som innan fast nu i krom i stället för gulnad plast. 
Fortfarande byggkaos i köket men luckorna blir kalas. 
Blir väldigt tydligt att kyl och kakel behöver bytas. Nya bänkskivorna bör dyka inom ett par veckor. 

En av överskåpsdörrarna behöver ny stängfunktion. Får försöka lösa det imorgon. 

Henrik har idag skruvat loss stolssitsar och stolsryggar på matsalsstolarna. Dessa får följa med till Getskär medan "skeletten" får stanna kvar på Smögen.
Några minst sagt tomma stolar. Och en nypiffad. 

Imorgon ska vi påbörja tapetseringen av ena köksväggen samt göra en mattflytt.  Den stora mattan som legat under matbordet blir alldeles för mönstrad tillsammans med de randiga stolarna så den kommer istället få vara i TV-rummet. I "matsalen" kommer det istället bli den neutrala mattan Morum från Ikea. 

Här syns mattan som kommer vara i TV-rummet. 

Trots att klockan bara är 21.30 en lördagskväll är jag hur trött som helst. Nu ska jag sova gott och ladda för tapetsering. Det är kul det! 



Lampor

Via Instagram hittar man ju mycket fint och jag har hittat en lampa från Ilva i Malmö som jag vill ha över köksbordet på Smögen. 
Lampan heter Raw. (Bild från Ilva.se)

Det positiva med denna lampa är att den finns i en mindre modell som vi tror skulle göra sig bra över diskbänken och på så sätt även fungera som fönsterlampa. 

Lilla Raw är 20 cm i diameter. 

Henrik ska till Malmö nästa vecka så då håller vi tummarna att de finns på lager. 

Nu säger jag godnatt med en sista fin-i-håret-bild. Imorgon blir det hårtvätt och då får vi se hur det blir när frisörstylingen är borta. 


Godnatt! 

Välkommen Carl!

På väg till jobbet imorse fick jag ett samtal från Anna och Mattias som bara ett par timmar tidigare blivit föräldrar till ännu ett mirakel. Alice har blivit storasyster till en liten kille. Välkommen till Världen lilla Carl! Vi önskar Dig All Lycka i livet. Stort Grattis till hela familjen! 

Önskelista

När jag spanar runt bland inspirerande Instagramkonton och bloggar hittar jag givetvis massor av saker som jag hade kunnat tänka mig. 

Jag gillar verkligen Liljaljusstakarna i mässing men de har jag/vi lyckan att ha fått vid uppdelningen av inventarierna i gula huset. Spanade in dem redan för två somrar sedan och ser fram emot att gå på dem med putsmedlet. 

Eftersom vi inte kommer få plats med en Smeg-kyl, vad det verkar, så hoppas jag iaf vi kan få ha en fin ljusblå brödrost så småningom. 

Ljusblått och krom. Perfekt matchning med "nya" köket.
(Bild: skärmdump från Google/smeg.se)
Eget foto från Elgiganten. 


Var på en fest för ett tag sedan där födelsedagsbarnet fick en grön Paris-karaff eller Linnékaraff som den också verkar kallas. Jag har nu fastnat för den fast i ofärgat glas med guldhandtag. 

Visst är den läcker? 
(Bild:skärmdump från Newports hemsida.)

Imorgon kommer en ny leverans av stol från Smögen tror jag. Hoppas jag hinner få klar den innan helgen i så fall. Här kommer bilder igen på den första stolen som jag idag fick fotograferat i dagsljus. 
En hel del jobb men mycket nöjd med resultatet.


Ny frisyr

Idag var det dags för frisörbesök och under förra veckan bestämde jag mig gör att ta av en bit på längden. Min goa frisör tände direkt på idéen så så fick det bli. (Såklart lite roligare än bara klippa toppar och färga grå utväxtrand)

Förebilder. 

Efterbilder. 

Ganska mycket kortare, mörkare och finare. Mycket nöjd! 

Möbeltapetserare

Så har man testat något nytt igen och denna gång har jag klätt om en stol med klädd rygg och sits. Så här såg stolen ut innan. 

Fin gammal stol från gula huset. Efter loppisshoppingen har den nio likadana kompisar. 

Första åtgärden: ta ur möbelspikarna. 
Klart! Alla spikar borta. 
skruvade loss sits och stolsrygg. 
Efter några hundra häftklamrar senare är tyget äntligen av på sitsen. 

Så här blev det färdiga resultatet: 
Är supernöjd och glad för att det blev så bra. 

Nu säger jag godnatt eftersom klockan börjar närma sig midnatt. Alldeles för sent för mig men vad gör man inte för en stol. 




Göksäter x 2

På vägen till Grundsund åkte jag igår till Göksäter för att spana in tyg att klä om stolarna i gula huset med. 

Stolarna i denna matgrupp ska få nya kläder. 

Jag hade inte alls bestämt vad för tyg jag ville ha utan hoppades det skulle klarna när jag såg det. Efter en bra stunds letande började det kännas hopplöst men googlade då "klä om stol marint" och fick se en schäslong i randigt som var snygg. Började leta igen men hittade bara liknande tyg i rött och vitt. Lyckligtvis frågade jag personalen och jodå, de blåvita rullarna låg på lagret pga platsbrist nu när jultygerna kommit. 

Detta bredrandiga tyg kommer bli stolarnas nya kläder. Gammalt möter stilrent marint helt enkelt. 

Idag bad jag Ulla och Dick besöka loppisen på Väjern igen. Förra helgen hittade nämligen Ulla fyra identiska stolar där och Henrik och jag bestämde oss för att slå till på dem om de fanns kvar denna helg, och det gjorde de. 
Bild från loppisen. Nu har vi alltså 10 sådana stolar. 

Eftersom dessa stolar köptes idag fick Oscar, Adam och jag svänga förbi "Göken" även idag. Köpte ytterligare ett antal meter av tyget så att alla stolarna kan bli omklädda. Köpte även så det räcker till gardiner. Vi får se hur randigt det blir. 

Har vi tur får vi ner en stol imorgon så jag kan påbörja min allra första tapetsering. Spännande! 




Bänkskiva

Noterade imorse att mitt inlägg aldrig publicerats igår så jag får försöka återskapa idag. 

Vi har äntligen beställt bänkskivan till gula huset så nu är det vara att hålla tummarna att allt blir bra. 

Det blir en laminatskiva med Virrvarrmönstret. Skivan kommer ha en rak kant framtill. Vi har beställt en underlimmad diskbänk från Franke med en fyrkantig ho och en liten avrinningsyta på sidan. 

Uppe till vänster ser man en snutt av en Virrvarrskiva med rak kant. 
Nere är en bild på den diskho som vi valt, fast spegelvänd, så hon är till höger.
Uppe till höger en inspirationsbild för kaklet som vi kommer ha. 
(Bilderna är skärmdumpade från Google)

Sen vill jag säga TUSEN TACK igen till min kära svärmor som var nere i huset och städade slipdamm i måndags. Så himla snällt!!! Tack Ulla!!!

 

Måndagsgympa

På måndagar har barnen gympa. Jag brukar aldrig ha med telefonen dit men idag passade jag på att ta ett par bilder när killarna klättrade, hoppade, balanserade och sprang runt i hinderbanan. 

Inte lätt att fånga kullerbyttor och hjulningar på bild. 

Idag är Adam 3,5 år och dagen till ära har han fått en ny säng. Han har ju haft en juniorsäng vilket inneburit att vi inte fått plats att natta honom i hans säng. Testet med att flytta in Adams säng på Oscars rum för att Adam ska känna närhet från Oscar och ligga kvar har inte gett något resultat alls. Nu får vi se om nattning i egen säng gör susen. Inatt ligger dock Oscar i nya sängen eftersom han "också vill sova i en säng utan ben". 



Byggdamm

Ojojoj som det ser ut i köket på Smögen nu. Jag som "bara" skulle tapetsera lite...
Tapetseringen är inte ens nära påbörjad trots fyra helgers arbete. Nästa gång vi åker upp kommer vi eventuellt hinna påbörja det förhoppningsvis. Jag skriver vi, men menar nog egentligen jag, för det är jag som gör nästan allt jobb. Henrik sköter markservicen, tar killarna till lekparken och hämtar grejer som jag behöver (och spelar lite golf). 

Ju mer jag jobbar, ju värre ser det ut i köket får jag säga. Nu är det som värst men hoppas vändningen kommer snart :-). Här kommer lite bilder från kaoset. 

Förebild med den gamla tapeten kvar. 
Mellanbild med nedriven tapet, spacklat vänster om fönstret. Elsladdarna som hänger sitter normalt sett uppspikade längs taket men får hänga så tills tapeten är på plats. 

Förr var skåpen tydligen ljusgröna. Sedan dess har de hunnit få både en prickig tapet och målarfärg på sig. På högerkanten har jag grundmålat med vitt en gång. 

Förebild på spishörnan. Gaveln var tidigare tapetserad men kommer nu kläs med pärlspontsskiva som syns på bilderna nedan. Bänkskivan på bilden är nu bortplockad. 

Vad ska man säga? Snyggt va? 

I detta totala kaos är nog slipdammet det värsta. Eftersom vi inte har några skåpsluckor är nu precis allt täckt med slipdamm. Jippi! Men men, det är bara att torka ur och diska framöver. 

För egen memo ska jag nu redovisa helgens jobb:
Rivit tapet på fönstersidan. 
Slipat alla skåpstommar
Målat stommarna en gång. 
Målat dörrlisterna (3 dörrar)
Skurit till och grundmålat nedre pärlspontskivan. 
Tagit loss lilla bänkskivan. 
Skrapat, spacklat, slipat och målat fönsterbrädan



Slipa och måla

Henrik åkte iväg för att spela golf tidigt imorse. Killarna och jag hade en handle lugn morgon. Vi åkte iväg till loppisen på Väjern där jag köpte en lampfot, lampskärm, två karaffer och en stor tomte-ljuslykta som Oscar ville ha. Lampfoten från Markslöjd såg ut som ny. 


Oscar i nya fina koftan som mormor och morfar köpte i Spanien. Forfarande finns det lite päron på trädet. 

Sedan lunchtid har det inte varit lika lugnt. Jag har gett mig på att slipa köksskåpsstommarna. Det är platsbyggda skåp med en hel del synliga kanter mellan luckorna. Eftersom vi lämnat in luckorna för målning har vi nu därför slipdamm på precis allting. Jaja, så kan det gå :-)

Henrik, barnen och Ulla tog en promenad medan jag slipade. Fick några fina bilder av Ulla. 
Killarna på promenad. 

Under kvällen har jag rivit ner resten sv den gamla tapeten. Nu när taket är klart kan vi faktiskt börja tapetsera på ena sidan av köket. Vi hoppas vi hinner få upp ett par våder imorgon. Det hade varit kul. Först måste vi bara fortsätta slipa, både skåp och där jag spacklat idag. Här kommer lite förebilder på tapetväggen. 
Gamla strukturtapeten. Och någon konstig inskärning med en smal tapetremsa. Numera borta! 

Nu ladda för en ny arbetsdag. 

Favorit i repris

Min allra första bil var en titaniumgrå Volvo S40 som fick heta Woodie (WOD948). Vi sålde den när Henrik fick möjlighet till tjänstebil på jobbet. 

Idag har vi återigen köpt en titaniumgrå Volvo S40. Årgången är något år äldre än Woodie men denna har automat och skinnklädsel, vilket inte Woodie hade. 

Vi har kollat en del på Blocket efter någon liten lagom bil till mig att rulla två mil om dagen i och efter att ha spanat in halvnya Mini Coopers, A3:or, V40, V60 osv bestämde jag mig igår för att det är väldigt onödiga pengar och sänkte ribban med nästan 100000 kr. Ville gärna haft en V50 men nu hittade jag denna S40 så killarna och jag tog bussen till Tagene, provkörde och granskade. Den var jättefin! Imorgon ska Henrik hämta den. 

Nya Woodie: Uslingen :-)

Kanske inte riktigt jämställd med vita mercan men detta känns bra. Kommer bli perfekt toppen (om jag kommer ihåg att tanka bensin...)

Två ovana och spända bussåkare. 

Sämre dag

Inatt vaknade jag vid fyra och kunde inte somna om. Att jag inte kan sova händer ALDRIG så det var riktigt irriterande. Kände mig dessutom på väldigt dåligt humör och hungrig så det gjorde inte insomningen lättare. Men efter ett par glas yoghurt och en bamsekram från Oscar somnade jag bredvid honom. 

Tyvärr har jag känt mig nere hela dagen efter en sådan start. 
Jag börjar känna mig stressad över att bli klar i köket på Smögen. Funderar mycket på bänkskiva och diskbänkar och som jag skrivit innan är det långa leveranstider vilket gör att vi inte kommer vidare så mycket. Jag har iaf efterfrågat och fått en offert till i eftermiddag men inväntar ytterligare en innan vi bestämmer oss. 
Till helgen ska vi måla köksstommarna så att det är klart att hänga på dörrarna när de är klara om ett par veckor. 
Sedan ska vi köpa kakel men kaklingen
kan ju inte heller göras förrän bänkskivan är på plats. Liksom tapetseringen. Idag har jag iaf kommit på en lösning som vi kan göra innan bänkskivan kommer och det är att sätta pärlspont på sidan av ett skåp istället för att sätta tapet som det är idag. 

Nu säger gnäll-Maria Godnatt med en härlig bild på Pippi by Adam.





Bilen såld

Idag är vi nöjda eftersom vår bil blivit såld på auktionen på Kvd. Visserligen kom den aldrig upp så mycket i pris som vi hoppats men nu är den såld iaf och så fort vi fått pengarna kan vi leta efter en annan bil till mig. Kommer visserligen sakna vita pärlan men det var roligt så länge det varade. Nu ligger fokus i ett litet gult hus på Smögen istället. 

En selfie med vita pärlan innan vi lämnade jobbparkeringen för sista gången. 

Hejdå kompis! 



Familjemys

Idag har hela familjen varit iväg på trevligheter. Vi började med en lunch på Jamaicainspirerade thairestaurangen Moonthai i Göteborg. 

Galen inredning :-)
Vi satt och åt under ett parasoll.

På bilden ovan syns också Oscars nya halsband som jag pärlade till honom imorse. Efter maten hick nämligen Oscar och Henrik på matchen på Gamla Ullevi mellan Blåvitt och Halmstad (1-1).
Vår lilla Ängel på plats på Ullevi. Blå och vit från topp till tå!

Adam och jag gjorde istället ett besök på Biopalatset. 
Dags för hans allra första biobesök. Lite spänd var han allt. 
En liten plastpall på stolen, popcorn i knäet och Adam var redo för Nicke Nyfiken. 
En selfie till eftertexten. Adam var mycket nöjd med besöket. Mamma också! Det var en mysig film. 
Efter en del tjat blev det även en kort spårvagnsresa tillbaka till Avenyn. 

Det är härligt att få hitta på saker med barnen själva ibland. Inget bråk och bus utan för det mesta är det riktigt mysiga stunder. Idag hade vi toppenutflykter alla fyra. 

Hummerfiske

Igår hade vi höstevent med jobbet och jag anordnade hummerfiske på Smögen. Vi åkte med bästa Martin Olofsson (www.fisketur.se) och givetvis blåste ordentligt just igår när vi skulle gå ut. Vi drog därför ett gäng tinor vid inloppet till hamnen men tyvärr utan fångst. 

Caroline fångar "välet"

Därefter gick vi väster om Smögen och Martin såg till att vi blev rejält sjöblöta när vi gick mot dyningarna. Det var samtidigt väldigt vackert med solstänkta granithällar och ett brusande hav. 

Sjöblöt selfie. 
Som en tavla. 

Efter att vi dragit ytterligare ett gäng tinor väster om Smögen så fick vi äntligen upp lite svart guld.

En fin hona på 915 gram. Vi fick även en mindre romhona som åkte tillbaka ner i havet. 

Trots den lite klena fångsten var vi nöjda med fisketuren. Sjösjukan hade slagit till  och då är det inte roligt längre. Roligt var det iaf när Martin gasade på med "Marie" och fick en fin tur i solnedgången. 
Det är en kitesurfare bakom mig, inte en mås :-)

Efter fisketuren var vi i sjöboden och åt hummer, kräftor och räkor. Jag hade även bakat västerbottenmuffins som inte var helt dumma. 
Västerbottenmuffins. 

Oscar, Adam och jag har mest hängt i gula huset idag. Jag har målat taket en fjärde gång och vi har kollat in Dick och Lars-Eides fina fångst för dagen. 

Grabbarna och humrarna. 
10 st fina humrar. Inte illa på en dag. 

Tack Ulla och Dick för all hjälp!

Handtag

Var så nöjd häromdagen när jag köpte nya handtag till köket i gula huset. Fick tag på fina på Jula för en billig penning. 
Vår ambition är att behålla den gamla stilen på köket och det gör vi ju genom att behålla stommar och luckor såklart, men man vill ju även få till detaljerna. Samtidigt ska det ju kännas nytt och fräscht. 

Dessa köpte jag på Jula. Tyckte stilen passade bra. 

Nu har jag istället hittat sådana handtag som satt på skåpen fast i krom och med den tidstypiska lilla plastbricka som även satt bakom de gamla. I söndags stod vi och skruvade loss beige plasthandtag med gulnade plastbrickor. 

Efter att ha hittat dessa kan jag ju inte behålla de andra. Eller hur?

Tror dessa kommer göra sig fantastiskt bra mot nylackerade grå luckor om några veckor. 

Handtag är väl egentligen ingen stor fråga, men det ska bestämmas trots allt. 
Bänkskiva däremot. DET är ett virrvarr... på riktigt! Ska vi ha sten? Virrvarr? hel diskbänk? underlimmad diskbänk? kan vi ta bort en bit vägg? 

Jag vill ha Virrvarr men är lite orolig att den grå nyansen kommer vara fel mot luckorna. Luckorna är färdigmålade om 3-4 veckor. Leveranstiden på en ev måttbeställd bänkskiva lär vara minst lika lång. Jag kan inte tapetsera förrän bänkskivan är på plats. Ja, ni fattar...
Dessutom minst tre olika företag som gör Virrvarr. Har de nyans-/ytskillnader? Vem vet? Vi får se bad det blir helt enkelt. 

Godnatt i Virrvarr:et :-)



RSS 2.0