Stolarna hämtade

Idag hämtade vi stolarna som jag köpte på auktionen i söndags. Vid första anblicken kändes de betydligt mer slitna än jag trott och hoppats, men ikväll har jag börjat ge dem lite kärlek och insett att de faktiskt är i fint skick för att vara över 60 år gamla. Ingrodd smuts, damm och fläckar försvann med s.k fläcksuddare och därefter har de fått en rejäl insmörjning med teakolja. Nu får de stå och dra över natten, så antingen blir det ett nytt lager eller så torkar jag bort överflödet. Tror spontant på det första. 

Älskar före- och efterbilder :-)
(null)
Ingrodd grå smuts i "ljumsken" på stolen. Nu ren och fin! Så här har det varit på massor av ställen på alla fyra stolarna. 
(null)
Omvänd bildordning här ovanför men nedersta bilden kändes lite oroande, men tack o lov var nästan all flammighet utanpåliggande och ingrodd smuts. 
På mellanbilden har jag skurat med fläcksuddaren och översta oljat. 

Det har varit så roligt att se dem bli fina. I helgen får jag leta i gömmorna och se om hac har tyg kvar att klä om sitsarna. Får väl bli en tur till Göksäter annars. 
(null)
Nästan inga skador eller större slitage på stolarna alls. På bilden ovan är alla de fläckar som syns på bilden under helt borta. T.o.m de svarta små prickarna på själva ryggen gick bort
(null)

(null)
Två stolar till i vår stökiga hall. Den ena hade lös sits, men ett par nya skruvhål löser det utan problem. 

Fortsättning följer! 

Sol i sinnet

Vilken underbart vacker dag vi fick idag. 
På lunchen passade jag på att väcka lungorna och hjärtat efter väldigt långt viloläge. Först var det ju någon influensaliknande sjukdom i ett par veckor som direkt följdes av Corona. 
Efter sjukdom i november följt av snö och dåligt väglag, blir perioden av icke-löpning rätt lång tyvärr. 

Mjukstart på 3,5 långsamma kilometer runt berget. Sen hängde jag med Therese ner till havet och var badvakt :-)

Havet låg som en spegel! Det var helt fantastiskt! 

(null)
(null)
(null)
Tänk att vi har detta några hundra meter hemifrån. 

Adam, som är belagd med träningsförbud i två veckor pga smärta i bröstet, har bestämt sig för att lägga sin tid på att baka istället. Kul, men farligt! 

Idag blev det en Silviakaka. 
(null)


Auktionsshopping

Idag har vi gjort något som vi bara gjort en enda gång tidigare, nämligen köpa möbler på auktion. 

När farmor flyttade till hemmet för några år sedan fick jag ärva hennes gamla matsalsbord med fyra stolar. Möblemanget är i teak och farmor och farfar var rädda om det, så det var/är i fint skick. Under åren hos oss har det nog fått några märken men fortfarande väldigt fint. 

Efter tips från min kära vän, fick vi nys om att fyra likadana stolar skulle auktioneras ut i Göteborg idag kl 15. De gick upp lite mer än vi hoppades (såklart) men ändå så glad att vi lyckats få tag på fyra stolar till. Sitsarna är väldigt slitna och fula, men de kan jag lätt klä om.  Det får jag ju göra oavsett så alla stolar har samma tyg. 

Farmors stolar är karmstolar, så dessa utan karm blir perfekt komplement. 
Modellen heter Boomerang och är designad av Alfred Christensen. De är tillverkade av Slagelse Möbelverk i Danmark, antagligen på 60-talet. 
(null)
(null)
(null)
Namnet Boomerang är inte helt ologiskt, eller hur? 


Oscar 12 år

Inser att det inte blivit något inlägg på evigheter så för min egen minnesbanks skull, blir det kanske några retroaktiva inlägg. 

Viktigast är ändå att Oscar fyllde 12 år förra veckan. Det blev en vanlig men samtidigt lite annorlunda födelsedag. 

Eftersom jag blivit sjuk under veckan fick vi ställa in kalaset med släkten och vi fick fira själva. Självklart blev det sång och paket på morgonen. 

(null)
Oscar får öppna sina paket i vardagsrummet eftersom han har en loftsäng :-)
(null)
Paketöppning pågår. Det blev bl.a en Sverigetröja, en golfvagn, målvaktshandskar mm. 
(null)
Jag bakade en "Ulla-Britts festtårta" som vi mumsade på under eftermiddagens fikakalas. 

Vi lunchtid fick jag svar på mitt Coronatest och det var positivt. En stund kom svaret även på Victors och även det var positivt. Han hade inga symptom och testet på honom tog jag mest för att passa på när vi ändå var där för att ta mitt test. (Det var inte samma testbrist då.)

Innan jag tog mitt PCR på torsdagen hade jag testat mig med ett hemmatest och det var negativt. 

Hur som… jag hoppas och tror att Oscar var nöjd med sin 12-årsdag, trots att han sattes i karantän. 

RSS 2.0