Kallt dopp

En skön lunchpromenad avslutade vi igår med ett kallt dopp. Blev mitt tredje dopp i januari och det var nog den kallaste upplevelsen hittills. 

(null)
Ca -4 grader i luften. 
(null)

(null)
Testade att hålla upp händerna denna gång. Tycker stickningarna i fingrarna varit det som varit värst och tvingat mig upp. När det började bli jobbigt nu så räknade jag ner från 10. Då fick jag pusha mig lite iaf :-)

5 minuter

Ikväll fixade Henrik och jag plankanmålet 5 min. Vi har kört enligt schemat och skulle idag egentligen köra 4.10 min. men när vi väl stod och slet så testade vi att köra de 5 minutrarna. Och det gick vägen! 


(null)
Bara underkläder gäller för mig. All extravikt minimeras! 
(null)
5:02 min. Klar och på väg mot golvet :-)
Båda bilderna skärmdumpade från bevisfilmen. 


3:30

Idag hade Oscar friidrottsträning på förmiddagen och jag passade på att jogga under tiden. Strax över 5 km blev det, mao klassisk distans för mig. Det var min andra runda denna veckan och dessförinnan var det mitten av december, så det går lite trögt. Men som Oscars friidrottstränare så klokt sa; tåget att bli elitidrottare och tävla har redan gått, så att träna för att må bra duger fint. 

Henrik och ett gäng andra pappor till barn födda 2012 har nu en grupp med träningspepp och utmaningar. Jättekul och bra! Denna första månad är utmaningen plankan och målet 5 minuter. Jag kan ju inte låta bli att haka på så idag var det dags för 3:30. Det är förjäkla jobbigt nu rent ut sagt. Men, än så länge är jag med i matchen. Får se hur länge det går. 

Det roliga med denna utmaning är att Henrik äntligen vill äta samma kost som jag. När jag fick upp ögonen för LCHF för ca 5 år sedan så var det inspirerande att laga mat men med tiden har det fallerat. Jag tycker ju inte om att laga mat direkt, så periodvis har jag tappat det och inte levt som jag lär. 

Men bara denna helgen har vi ätit tre nya rätter. Inte strikt LCHF men hyfsat bra iaf. Blomkålspizzan i fredags, igår torsk med bacon, resten av rödbetorna (eg inte LCHF) och råkost. Idag blev det en asiatisk kycklingfärsgryta med shiratakinudlar. Oscar åt massor! Kul! 

(null)
Gårdagens middag. Hade smält smör till också. Pinjenötterna ligger för högt kolhydratsmässigt men påsen närmade sig bäst-före och de är ju sååå goda. 

Ny vecka väntar och barnens träningar drar igång med full kraft nu när idrottshallarna öppnar imorgon. Lugnet är förbi...

Köksgoogling och blomkålspizza

Mycket av min skärmtid läggs just nu på att hitta inspiration till kök. Redan innan vi fick tillträde till huset för ganska exakt 10 år sedan, så hade jag en idé om att flytta köket. Den runda lösningen vi har idag är allt annat än praktisk. Eller snygg för den delen. 

Tankarna går, precis som för 10 år sedan, alltså på att byta plats på tv-rum och kök. 
Tack vare att vi har krypgrund tror jag inte flytten skulle bli så svår. 
Det skulle i så fall bli köksbänk under hela fönstret där soffan står idag. Framför den en köksö. Vi har varit helt inne på att ha spisen där, men det vet vi inte längre. En stor härlig yta lockar ju också. Svårt! Nu är fokus mest på stil, färg, luckor och bänkskivor.  

På tal om något annat. Idag var det för ovanlighetens skulle jag som lagade maten. Det blev blomkålspizza med rödbetor, chèvre och grönkål. Till förrätt blev det plankan i 3 min och 15 sek ;-)

(null)



Oscar 11 år!

Igår, denna vackra soliga vinterlördag vi fick, fyllde vår älskade Oscar 11 år! 
Som alltid blev det sång och paket "på sängen". (Det går ju inte riktigt eftersom hans säng är över 2 m upp) 

(null)

(null)
(null)
(null)
(null)
Nya skidor, pjäxor, ratt och pedaler till datorn, ledlampa och tisha var det i morgonpaketen. 

Vid lunch kom farmor och farfar och vi hade utekalas med gulaschsoppa och tårta. 

(null)
Hurra för Oscar! 
(null)
Minispexarn och gänget. 
(null)
Tårtan bestod helt enkelt av en kladdkaka med mjölkchokladfluff, maränger, kolasås och färska hallon. 

Innan kalaset hade jag hunnit med ett bad i det strålade vintervädret. 

(null)
(null)

Vi tog även en promenad ner till vattnet efteråt också. 

(null)

(null)

(null)
Så underbart! 

Tyvärr slog synrubbningar till på mig när vi var halvvägs hemma så jag fick skynda mig hem och ta medicin. Ganska snart fick jag gå och lägga mig. Gick upp och försökte se på tv men det vad svårt när synfältet flimrade. Så sen spenderade jag hela eftermiddagen/kvällen i ett mörkt sovrum. Lyckligtvis blev inte huvudvärken alltför farlig men har varit tung i huvudet och väldigt trött även idag. En skön promenad till isdammen hjälpte. 

(null)

(null)

(null)



Mina fina julklappar

Nu är alla mina fyra fina julklappar invigda. 

Jag fick ett 1000-bitars pussel med våra tre små älsklingar som motiv. 

(null)
Allting kan gå itu men mina hjärtan kan gå i tusen bitar... 

Jag fick ett padelrack som jag testade förra fredagen. 

(null)
Det ser ut såhär. En pluggkompis till Henrik jobbar tydligen med detta märke här i Sverige så han köpte det via honom såklart. 
Läste på lite och företaget kommer ursprungligen från Argentina och funnits i 25 år. Så där har de tydligen spelat padel långt längre än i Sverige :-)

Idag har jag även haft på mig mitt fina armband. Fick först i silverfärg men eftersom jag är en guldsmyckesperson bytte Henrik det för mig. 

(null)
(null)
Mitt fina armband. Läderbandet är vändbart och man kan köpa till och byta ut. Detta är rosa och grönt. 

För ett bra tag sedan besökte jag smyckesaffären i Stenungsund för att vara smakråd till en pensionärspresent på jobbet. Vi tittade då på dessa armband och jag tyckte de var jättefina. Väldigt roligt att Henrik lyckats välja just detta trots att jag aldrig berättade om dem. 

Min avslutande julklapp har jag inte använt så mycket än. Oscar har dock testat en hel del, speciellt i bilen på fjällresan. Det är ett par Airpods. 

(null)
Med brusreduktion och andra bra funktioner. Blev faktiskt otroligt tyst i bilen. Kändes nästan lite läskligt först. :-)

Morfars 100-årsdag

Idag skulle morfar fyllt 100 år och Mormor skulle blivit 101 år igår. Mormor gick bort redan 2002, alltså före bloggar, Instagram och mobilkameror med tusentals bilder, så därför har jag ingen bild att lägga ut på henne just nu. Morfar däremot, han har jag hittat här på bloggen några gånger :-). 

2016 lämnade morfar oss. Han bodde då på Gullvivan i Fiskebäckskil, hemmet som Lysekils kommun tragiskt nog beslutade att stänga förra året. Men det är en annan historia. 

Sista åren i morfars liv var han dement och även om han kände igen oss för det mesta så svek minnet honom så man kunde egentligen inte prata mer än om det som skedde just nu. Han hystade boll med Oscar och Adam när vi var på besök. Det förgyllde tillvaron för alla tre. 

Som ung spelade morfar fotboll i Grundsunds IF. Om jag inte minns fel tror jag han berättade att det var fotbollen som gjorde att han fått ont i knäna. 

När han var 18 år mönstrade han på yachten Southern Cross. Den ägdes av Electrolux grundare Axel Wenner-Gren. De gick över till Centralamerika och morfar berättade om Panamakanalen, om Nassau på Bahamas och att han slutligen bosatte sig i Mexiko. Han ska tydligen varit förlovad men fått lämna sin fästmö när det kom ett brev att hans bror gått bort och han behövde komma hem och hjälpa till. 

Morfar tog sig till New York och vidare hem till Sverige. Han tog över charkuteriet och träffade mormor och de fick mamma. 

1989, när jag var 8 år, stängde de butiken. Då hade jag plockat varor där i flera år. 
Inredningen och kylrummen i affären fanns kvar så morfar fortsatte jobba men levererade sina varor till Grundsunds Handel istället. Varje natt vad han uppe och gjorde korv och ibland mortadella. Sen promenerade han med sin hink och levererade till Ica när de öppnade. 

Tror jag gick på högstadiet när han slängde ut den gamla frysen som stod mitt i affären och köpte ett biljardbord istället. Det var kul! 

Jag tror morfar gjorde korv tills han var 84-85 år. Då började han bli glömsk och lyckligtvis pajade kylrummet i samma veva så han tvingades sluta helt enkelt. 

Morfar var väldigt musikalisk. Han kunde spela orgel (piano) och munspel helt på gehör. Han kunde inte läsa noter utan bara spelade. Önskar jag ärvt det! 

(null)
Morfar och Oscar! 
(null)
Oscar, mamma, Adam och morfar. 
(null)
Samling i allrummet. Morfar hystar boll som Oscar och Adam jagade efter. Det var underhållning för alla gamlingarna :-)

Grattis i himlen älskade morfar! 



Hemma igen

Igår hade vi den långa bilresan hem från Tänndalen. Det gick bra trots dåligt väglag första timmarna. 

Sista dagen däruppe hyrde vi längdskidor till barnen och åkte iväg på en liten tur. Victor körde ett par hundra meter medan jag hämtade cykelvagnen i bilen. Väldigt glad att vi har skidor till den så vi kunde åka iväg allihop. 

Bortsett från att Adam var på kasst humör var det en fin tur i ett vintervitt landskap. 

(null)
Adam pausar medan mamma fotograferar snön. 
(null)
Lilla jag testade också såklart. 
(null)
Här är en som hade kul. Oscar sprang omkring på skidorna, latchade och verkar inte ha de balansproblem som en annan kan känna ibland. 
(null)
Kolla in miljön! 
(null)
Vitt och fjäll! 
(null)
Gänget! 
(null)

(null)
Här vände vi. Mot våffelstugan! Sen blev Adam på lite bättre humör sista biten tillbaka till bilen. 

Dagen till ära hade Henrik och jag vår 22-årsdag tillsammans. 


RSS 2.0