Bästa grannarna

Idag har jag haft bästa hjälpen! Vår kära granne har hjälpt oss ta ner de återstående två träden bakom huset och dessutom sågat upp dem i eldningslängd. Helt fantastiskt! Glömde fotografera nu när träden är nere men åh så skönt att det är gjort! 
TUUUSEN TACK för hjälpen!!!

(null)
Här är trädet som jag slet med häromveckan. Idag gick det betydligt lättare! 

Fick dessutom låna en stor skiftnyckel av en annan granne så vi kunde byta toastolen på lilla toaletten. Jag är tillbaka i VVS-branschen :-)

Å Adam har hängt med en tredje granne hela dagen. De har varit iväg och kollat på hockey och haft kul. 

Tack för idag alla grymma grannar! 

Måla måla måla

Idag hade Oscar möjlighet att följa med en kompis hem efter skolan, vilket gjorde att jag kunde ta med Adam och Victor till Smögen idag. Adam var grym barnvakt för lillebror medan jag var en trappa ner och målade (oljade) brädor. Jag hann klart idag första strykningen idag tack vare att Kattis, Svante och Ulla kom förbi på eftermiddagen och underhöll de små. 

Därmed är 125 brädor, på mellan 3 och 3,90 meter vardera, inoljade med impregneringsolja. 
Oscar och jag räknade förra helgen ut att 2000 brädsidor ska målas (125x4x4). Skönt att ha 500 klara nu. 
(null)
Vacker blå himmel vid ankomsten i morse. 
(null)
Tada! Syns inte men dessa är nu klara och redo för grundfärg. 
(null)
Förra veckans brädor är torra och staplade i köket. 

Innan vi åkte hem hälsade vi på farmor på Kvarnbergshemmet. 

(null)
Gammor och Victor. 

Ikväll har Henrik kommit hem från Cannes, skönt!  
Och Oscar sover hos en kompis inatt, spännande!

STC... :-(

Idag tog jag bilen in till Stenungsund för att springa på löpbandet på STC. Victor sov gott i vagnen hela tiden och det kändes så meningslöst att åka dit när det finns löpband/gym på STC här på hemmaplan. Men här får inte Victor vara med mig. Varför? Ingen som helst aning! Tydligen för att det är obemannat. Vad nu det har för betydelse. 

Jag hade storslagna planer på att använda tiden när Victor sover och de stora är på skolan/förskolan till att träna på gymmet. Det sket sig totalt när de vägrar låta mig ta med vagnen in i ett folktomt gym. Jag var nämligen  där två gånger innan det blev stopp. 
Eftersom de satt in en sluss är det praktiskt omöjligt att ta med vagnen. 
Testade första gången att öppna den vanliga dörren med mitt kort och det funkade fint. Andra gången ringde jag Rollsbo som då gav mig en kod så jag kunde komma in. De sa till mig att be receptionen i Stenungsund lägga in så mitt kort funkade på den dörren framöver. Men icke! 
"Det är så trångt", "det är obemannat", bla bla bla. Inga vettiga anledningar alls. Trist!

(null)
Orkeslös idag men fick iaf betat av 5 km i lugnt tempo. 

Bowling

Idag tog grabbarna och jag en tur till Kungälv och spelade bowling en timma. Victor fick låna en Ikeastol och satt med och hejade. 

(null)
Det var länge sedan jag bowlade men det är himla kul. 
(null)
Adam var nöjd och glad. 
(null)
Hejarklacken! 
(null)
Efter en dålig start kom Oscar äntligen igång och spelade bra. 
(null)
HEJA!!!!!!!!!

Vi hann två serier plus tre omgångar på en timma. Det var väl sista fem minutrarna som jag kom igång. :-)

Egen ishall

När Oscar slutade skolan idag åkte alla grabbarna och jag till Kungälv för att åka skridskor. Väl framme vid grinden på Skarpe Nord är där stängt. Jag hade läst på hemsidan under förmiddagen att det skulle vara öppet men medan vi åkte dit hade ny info kommit ut. 

(null)

Vi blev så besvikna! 
Men, vi hade sån sjuk tur att exakt samma tid som vi mötte den låsta grinden öppnade allmänhetens åkning på Oasen. Så vi slängde in oss i bilen och fick en nyspolad rink helt för oss själva. Jackpot! 

(null)
Funkar med bandyklubba och boll även i en hockeyrink. 
(null)
Tårar byttes mot nöjda leenden.
(null)
Oscar tar fart. 

Victor sov i vagnen hela tiden så jag kunde också åka lite. Shit vad stelbent man känner sig! Men vi spelade tillslut match på småmål. Mamma mot barnen. Killarna vann med 4-1. Riktigt nöjd med min insats då jag faktiskt inte hade någon klubba utan körde som fotboll med skridskorna. 

Sen drog vi till Ikea och åt middag, vilket de gillar! Det blev en riktigt mysig eftermiddag! 

Skridskor och Mello

Idag har vi (jag) tagit första lilla spadtaget, eller rättare sagt penseldraget, mot vår nya altan på Smögen. Under våren kommer bygget dra igång men eftersom vi ska ha vitt räcke, både på balkongen och nere, kommer det bli mycket målning framöver. 
125 brädor ligger just nu i källaren och väntar på att få byta färg. Idag har jag "målat" 34 av dem med impregneringsolja innan grundfärgerna ska på. Sedan återstår två lager vanlig färg. 

(null)
Ser inte riktigt ut som vanligt i gillestugan. Bräder överallt! 

Under den fyra timmar långa torktiden blev det lite skridskoåkning. 

(null)
Hockey bockeymatch med Strannes. 
(null)
Gullig publik i stor lånad mössa. 

Ikväll har vi, som alla andra, sett finalen av Melodifestivalen. Kan väl bara konstatera att övriga Sverige och Europa och jag inte har samma smak. Snyggt nummer men tyvärr hissmusik. 
Hoppas givetvis ändå att det går jättebra för honom i Lissabon! Skrik och snö

Minimannen här hemma har lagt sig till med en sjukt otrevlig sak, nämligen att gallskrika i tid och otid. På bara ett par dagar har det kommit och man kan bli näst intill galen när han drar igång. Oftast har det med ett visst missnöje att göra men kan även komma i rent uppmärksamhetssyfte. Eller vad vet jag? Jobbigt för öronen är det iaf. 

I veckan har grabbarna fått åka lite pulka efter skolan. I tisdags delade vi backe med en av fritidsgrupperna. 

(null)
Adam och Victor åker pulka. 
(null)
Även jag tog ett par åkturer med Mini. 
(null)
Oscar hade gjort en jättesnöboll tillsammans med kompisar på skolan. 
(null)
Oscar åkte också med Victor såklart. 

Även två kompisar till Oscar åkte pulka med Victor. De är verkligen så himla gulliga med/mot honom. Det är så fint när grabbarna frågar om de får åka med honom och verkligen uttrycker att de tycker Victor är söt och gullig. Fina killar! 

(null)
Adam och jag byggde en minisnögubbe igår när vi var själva i backen. Avlopp

Som många säkert sett på Fb så har vi haft problem med avloppet i köket. Vi har under väldigt lång tid haft ett kluckande ljud från avloppet, vilket Google mycket riktigt menar är ett annalkande stopp. Sista två veckorna har inte varit så kul. Diskmaskinsvatten har kommit upp i diskhon t.o.m. 
Vi har googlat och testat, googlat och testat. 
Igår fick vi låna en rensslang som man kopplar på högtryckstvätten och vi trodde länge att detta var lösningen. Men så tog även den stopp. 
Suck och stön! 
Tack vare den visste vi iaf vart stoppet var eftersom vi kröp ner i grunden och både hörde och kände vibrationerna av vattenstrålarna i röret. 

(null)
Udda att köra högtryckstvätten i köket :-)

Sen återstod bara två saker; ring efter hjälp eller lös problemet. Det första hade vi redan gjort för en vecka sedan och ingen hade ändå tid. Så jag kröp ner igen, delade på röret och grävde ur skiten. 
(null)
Äckligt? Japp! Till höger ser man spetsarna på maskrosrensaren som jag fick trycka in i stenhårt fett, vrida om och dra ut. Blää!

Egentligen vet jag inte varför jag bloggar om detta, men ibland blir man bara så sjukt nöjd med sig själv. I did it! Problem solved! Frisör och magsjuka

Torsdag blev en annorlunda dag. Fick tummen ur att ringa frisören, som fått ett återbud så jag fick komma 1,5 h senare. Grymt! 

(null)
Före. 
(null)
Efter
(null)
Victor var med och undrade vad som hände. 

Väl hemma lekte killarna och Adam hade kompis på besök. När jag ger Victor gröt på eftermiddagen mumsar han och äter och från ingenstans börjar han kräkas. Jag skrek på killarna som var på rummen och att springa ut,  fort som attan. 

Senare på kvällen började jag känna mig konstig och vid midnatt var det även min tur. 

Hela fredag förmiddag sov Victor och jag mesta tiden. Inga mer kräkningar för någon av oss och vi började äta så smått, mest välling för hans del. 

Trots att det verkar ha stannat vid ett tillfälle så är det ju galet vilken trötthet som slår till. Sov middag även en stund idag och det var så skönt. 

Henrik har även han åkt dit vid ett tillfälle men verkar också klara sig fortsatt. Håll tummarna! RSS 2.0