Första stegen

Idag har lilleman äntligen tagit sina första steg. Eller ja, äntligen är fel ord. Han är ju inte sen på något sätt. Bara hans äldsta storebror som var betydligt snabbare. 

Det blev av en slump som jag testade honom. Han hängde som alltid på diskmaskinsluckan och när jag skulle stänga flyttade jag hans händer från luckan och då tog han ett ministeg för att kunna nå igen. Jag tjoade till Oscar och Adam att han tog ett steg och bar sedan ut honom till killarna i Tv-rummet. Testade då att ställa honom en liten bit bort och då tog han tre steg mot mig. Både Oscar och Adam såg och vi blev väldigt glada allihop. 
Det är lite speciellt med de där första stegen ändå.  Vår bebis blev så stor helt plötsligt! 

(null)
Godnatt önskar vår stora lilla kille! 

Fullt hus

Idag hade Adam med sig två kompisar hem från förskolan. De lekte hela eftermiddagen och sen åkte vi till gympan i Jörlanda. Utöver dessa tre har jag ju givetvis haft Victor och Oscar hemma. 
Strax efter vi kom hem knackade det på dörren. Då kom en besiktningsman för att kolla vårt hus innan bygget på campingen drar igång. Och sen även en sotare som skulle provtrycka vår braskamin. Kändes måttligt bra med hela hallen full av barnskor och kläder, köket fullt av matkassar och mellanmålsdisk, Henriks fjällpackning i korridoren, tvättstuga i kaos, Victor som dragit ur allt ur badrumsskåpet, urväxta bebiskläder och mammakläder i ikeapåsar på sovrumsgolvet, obäddade sängar osv osv. 
Jaja, jag vet vad jag har att göra imorgon iaf :-)
Fast då ska jag å andra sidan ta mig till torget för jackan jag köpte till Victor visade sig vara namnad (!). Snacka om förvånad! Fast sen upptäckte jag även en trasig tryckknapp så det är nog helt enkelt en reklammation som råkat komma ut i butik. Jaha, det löser sig det med!

Godnatt godnatt!

(null)
Lite reafynd till Victor, varav en namnad jacka :-)
(null)
Mini testar att leka på förskolan i väntan på mellanbrorsan med vänner. 

Lödning

Idag ha jag gjort något som jag inte gjort sedam tekniklektionerna i högstadiet. Jag har lödit (eller heter det lött?) ihop två elkontakter som lossat från sina sladdar på ett gullig jultåg som Oscar fick för flera år sedan. Det har stått mörkt och trasigt hela julen men idag hann jag äntligen göra ett försök. Lånade pappas lödpenna och lödtenn och jag lyckades få ihop båda kontakterna och nu lyser det fint igen. Iaf en liten stund, sen packades det bort och får ligga och vänta på nästa jul.
 
Nästan som i coca cola-reklamen. Jättegulligt!

Kalasdag

Efter Oscars handbollsträning i morse bar det av till Kungälv där han skulle på Laserkalas. Det tycker han är jättekul! Eftersom vi  (Oscar och Adam) skulle vidare på ytterligare ett kalas efteråt fick Adam hänga med och leka på Lekstaden och båda grabbarna hade en toppenstund med sina goa vänner. Tusen Tack för idag!!!

Sen var det dags för ett nytt Lekland, fast i Sisjön. Killarnas "kusin" Alice fyllde 5 år samma dag som Oscar och idag var det dags att fira. 

(null)
Hipp hurra för Alice!!! 

Tusen Tack för ännu ett toppenkalas! 

Vi var hemma igen vid 17-tiden och då åkte jag faktiskt upp till gymmet (!!!) och betade av 5 km på löpbandet. Nu får det bannemig bli lite träning gjord av den här latmasken! Punkt!

Henrikdagen

Idag har mina två största hjärtan namnsdag eftersom det är Henrikdagen. Grattis Henrik och Oscar!!!

Henrik har varit med jobbet i Stockholm fr igår till idag. Perfekt att Victor då tajmade en febertopp och vakenperiod mitt i natten. Jag var totalt dödstrött imorse och ta en 30-minuters lur på soffan när Oscar gått till skolan och de små fortfarande sov. Har jobbat idag men fick helt enkelt flexa in lite senare. 

Victors feber har inte varit så hög under dagen och han verkar ganska opåverkad. Han sov tre timmar mellan 12-15 så det var skönt. Ikväll har det varit pyjamasbus som vanligt. 

(null)
Bustrollet
(null)
Idag har mitt nya mobilskal kommit på. Köpte innan jul men sparat till en ny telefon. Victor tappade dock min telefon i stengolvet så den redan krackelerade skärmen är nu helkass. Så för att minska risken för skärskador letade jag upp nya skyddsglaset och skalet och satte på. Får se när jag får tummen ur att beställa ny telefon. 

Idag tog jag en liten testtur på Oscars airboard för andra gången. Tyckte det gick ok sist men idag gick det skit och jag gjorde en sån megavurpa och landade rätt på rumpan. Det gjorde så sjukt ont och jag är lite orolig för hur svanskotan ska kännas imorgon. Skit vad gammal man känner sig när man gör en sån sak. Huja! 
 

11 månader

Idag blir minimannen här hemma 11 månader. 

(null)
Victor, Pluttis, Lillfisen, Bustrollet, Trollungen, Fillifjonken... kärt barn har många namn! 
Redo att hämta brorsan på förskolan. 

Idag har han tyvärr haft lite feber men varit lika go och glad som alltid. 

Oscar 8 år

8 år! Vår stora älskling fyller idag 8 år. Fattar inte hur fort tiden går. Fattar inte att vi har en son som är så stor. 
I morse väckte vi honom med paket och sång, precis som vanligt. 
 
Blev t.o.m. lite tårta på presentbrickan.
Nyvaken åttaåring!
 
Oscar hade en ganska lång och dyr önskelista så vi sa till honom att om han vill ha en airboard så får han önska sig pengar så han kan köpa den själv. Så det har han gjort. Idag fick han ytterligare ett par "presentkort" och som en överraskning behövde han inte åka till riktiga affären, utan det räckte att besöka Adams airboardaffär för att köpa sin airboard (eller hoverboard eller vad det heter).
 
Söt liten butiksägare.
 
Sedan har dagen rullat på som vanligt. Han möttes av "Grattis Oscar" på tavlan i klassrummet och i eftermiddag åkte hela familjen med till idrottshallen och kollade på hans innebandyträning.
 
Det blev pizza till kvällsmat.
Sådan mamma sådan son. Oscar gillar också att fotografera sina presenter :-)
Dagens stora skörd blev även nya golfklubbor, twintipskidor, IFK-tröja och en golftröja.
 
Här är även lite fler bilder från helgens kalas.
 
Lycklig över sina första golfskor.
Finaste!
 
Presenter fr Topp till tå; tröja, byxor, tofflor, sparkcykel, lego, golfskor, pengar. Helt galet så mycket fint!
Och det fortsatte med massor av fina presenter på kalaset i söndags.
 
Å Oscars vägnar, TUSEN TACK för alla Grattishälsningar och alla fantastiska presenter som han mottagit på sin 8-årsdag. Det var en lycklig kille som somnade gott ikväll. Tack!
 
 
 
 

Tulpaner

Tydligen tulpanens dag idag. 
Jag har noll koll men vi har iaf vackra tulpaner hemma sen helgens kalas. 

(null)
Tack Ulla för fina tulpanerna!

Idag har vi delat på jobba-hemma-tiden. Jag var inne på jobbet fram till lunch och bytte sen av Henrik. Adam hade lyxen att få åka med en kompis och bada idag, så på eftermiddagen hade jag dessa randiga sköningar som arbetskamrater. 

(null)
Sitter på rad. Oscar bygger Lego, Victor äter majskrokar och jag jobbar. Grymt bra! 

Imorgon är det den stora och efterlängtade åttaårsdagen för Oscar. 
Med andra ord blir det skönsång i ottan, paket och ett nytt litet moment...

Tjuvstart

Igår och idag har vi tjuvstartat firandet av vår blivande åttaåring. 
Igår blev det lite tårtkalas och en fotbollstårta var beställd. Har inte gjort  någon "kul" tårta på flera år, så jag kände mig väldigt avdankad när jag i all hast slängde ihop den. 

(null)
Oscar och hans tårta. 
(null)
Fotbollen var fylld med egenkokt vaniljkräm, jordgubbssylt och grädde. Täckt av marsipan (som jag inte täckt med förut) och svart sugarpaste. 

Idag har hans skolkamrater varit på hans bowlingkalas i Kungälv. Tyckte det var toppen! Killarna skötte bowlingen jättebra och sen blev det hamburgare och glass. 

(null)
Födelsedagsbarnet. 
(null)
15 st discobowlare
(null)
15 st kalasglada grabbar. 

Tack alla barn och vuxna som firat vår stora prins i helgen. Imorgon blir det kalaspaus innan själva födelsedagen på tisdag. Då är hans önskan att hela familjen följer med och kollar på hans innebandyträning. :-)

Risgryn

Det är inte så lätt att fånga de där små risgrynen till tänder som Victor har. Men häromdagen lyckades han bjuda på några härliga gapande smile framför kameran.
 
Snygga gaddar va?

Här står jag!

Victor har den senaste tiden börjat stå mer och mer själv. Hemma hos mormor och morfar började han även resa sig till stående utan att hålla i sig. Duktig kille! 

Oscar gick visserligen när han var så här gammal men det lär nog dröja lite till innan Victor gör det. 

(null)
Här står lilla jag. 

Idag har mormor passat skruttarna när  Henrik och jag jobbade. Henrik har även röntgat ryggen eftersom han har väldigt ont och symptomen tyder på diskbråck :-(. 

När jag kom hem från jobbet idag möttes jag av en gapskrattande Victor som njöt av storebrödernas bus och uppmärksamhet. Då blir man lycklig i hjärtat. 

Hipp Hurra

Idag har grabbarna fått sjunga för morfar hemma i Grundsund eftersom han fyller år. 68 år närmare bestämt. 
Stort Grattis pappa!!!

(null)
Pappa på stranden Punta prima i Spanien. 
(null)
Fullt fokus. 
(null)
Morfar/farfar med alla sina barnbarn. 
(null)
Pluttis och morfar. 

Barnfritt

Det är så tomt och konstigt när alla barnen är borta. Härligt att det finns FaceTime iaf så man får se sina små älsklingar. Jag hade pusstund med Victor igår och pappa skickade sedan en bild på Pluttis när han pussar mig på paddan. 

(null)
Hur gullig får man vara egentligen???

I förmiddags kom även denna bild på en lycklig kille som lyckats sno åt sig fjärrkontrollen medan han busar med brorsan. 

(null)

Imorgon väntar jobb igen. Hittade även precis mitt gymkort så nu har jag inte det heller att skylla på... får kanske bli en tur imorgon då. Vi får se.

Gott Nytt

Vi avslutade 2017 med en heldag i skidbacken. Philip och Kattis var gulliga och passade Victor en stund så Henrik och jag fick ett par härliga åk med storgrabbarna. 

(null)
Familjelift. 

Båda grabbarna susar ner för backen i väldig fart så det är bara för mamman att stå på. Oscar började träna på att snurra på skidorna och klarade det flera gånger. Nu står twintipskidorna ännu högre på önskelistan. 

Lunchen intog vi på Skarsnuten. 

(null)
Superkusinerna. 
(null)

Nyårskvällen spenderade vi i stugan. Philip (mest) lagade en god middag till oss och vid tolvslaget satt vi trötta i soffan och tittade på fyrverkerierna. 

Igår, på Henriks och min 19-årsdag, städade vi stugan och körde hemåt. 
Idag har jag påbörjat mitt lilla gästspel på jobbet och ikväll hämtade mamma och pappa alla barnen så nu väntar första natten utan varken mamma eller pappa för Victor. Kommer gå fint! 
Jag ska iaf försöka sova :-)

RSS 2.0