Oscars första friidrottstävling

Igår lämnade Oscar och jag träningslägret efter frukosten och åkte till Nösnäsvallen. Där skulle Oscar tävla i friidrott för första gången. Först ut i hela Stenungsundsspelen var 60 m för pojkar 9 och Oscar startade i första heatet. 

Han kom tvåa i loppet och de åtta bästa skulle gå till final. Han blev nia. Men han var nöjd med sin andraplats i sitt lopp så det var kul ändå. 

(null)
Svinkallt och nervöst på morgonkvisten. Direkt efter målgång åkte varma kläder på igen. 

Klockan tolv var det dags för längdhopp. Det har han inte hoppat sedan förra sommaren men i 4 m/s motvind hoppade han 2,88 m. Inte lätt att springa rakt mot vinden. Där slutade han femma, bara ca 20 cm bakom segraren. De sex bästa fick medaljer så det blev en kul överraskning när han blev uppropad. 

(null)
Jätteglad för sin femteplats!

Oscar valde även att tävla i Kast med boll och det gjorde han rätt i för där tog han hem guldmedaljen på drygt 30m. Han ledde från första kastet och ökade lite alla fyra kasten. 

(null)
Grym kastarm tydligen. Härlig stil! 

(null)
Oscar på topp! 

Eftersom han missat hela inomhussäsongen och bara tränat ute en gång ville han inte tävla i fler grenar. Jag tror han hade roligt och vet att han är nöjd med dagen. Nästa gång blir det långdistanslöpning på Lilla Göteborgsvarvet. 

(null)
Medaljerna i första tävlingen. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0