Strösselkaka
Här kommer äntligen receptet på Strösselkakan. Detta är en av de kakor som mamma och farmor bakat så länge jag kan minnas. Detta är mammas recept.
200 g margarin
2 dl starkt kaffe
4 ägg
2 dl socker
2 dl sirap
6 dl mjöl
4 tsk bakpulver
2 msk kakao
Smält margarinet i det heta kaffet. Vispa ägg, socker och sirap pösigt. Blanda torrvarorna och tillsätt växelvis de och kaffeblandningen i äggblandningen. ( Så står det i originalreceptet men det funkar fint att hoppa över växelvisa blandningen)
Grädda på bakplåtspapper i långpanna. 200 grader i ca 15 min.
Kräm
200 g margarin
1 tsk vaniljsocker
1 msk kakao
2 dl florsocker
Bred på krämen och dekorera med chokladströssel (eller karamellströssel om man vill göra den lite barnsligare :-) )
Kommentarer
Trackback