Drömmar

För lite drygt två år sedan, efter vi lånat "Gula huset på Smögen" för första gången, började vi drömma på riktigt om att en dag köpa huset. I fredags slog våra drömmar in och sommarpärlan de senaste tre somrarna, är vår. 
Gula huset på Smögen. 

Vi är så himla glada och tacksamma att vi fått den här chansen att ta över huset. Sakta men säkert ser vi fram emot att forma det till vårt. Till en början handlar det främst om att möblera huset, byta lite gardiner osv. Idag har vi exempelvis köpt en jättefin soffa via Facebookloppis. 
En grå Howardsoffa, nästan som ny, köpte vi av en supertrevlig familj i Stenungsund som t.o.m hjälpte oss köra hem den. Fantastiskt bra! 

Häromdagen köpte vi ett soffbord på samma sätt. 
Detta köpte Henrik i Ytterby. 

På lördag ska vi besöka huset för första gången sedan det blev vårt. Det ser vi fram emot! 

Vi kommer fortsätta hyra ut huset när vi inte är där så ha det i åtanke om ni hör någon som vill hyra hus på kusten. 

Ullared

Vilken helg vi har haft. Massa kul har hänt, men jag tänker börja med dagens event. Min kära granne och jag drog på vår numera traditionsenliga resa till Ullared och ett dagslångt besök på Gekås. 
Strax efter åtta ankom vi Ullared och har nog aldrig parkerat så nära som idag. 

Vi började på leksaksavdelningen där bl.a. två stora julklappar till killarna inhandlades. 

Sen var det shopping, fika, shopping, lunch och shopping igen. En härlig dag med knökfull kundvagn (dock en del skickebud, så allt är inte mitt :-) ). 
Före kassan. 
Efter kassan. 

Har inte haft ork att fotografera allt jag köpte men här kommer litegrann. 
Oscar fick två pyjamasar. 
Han fick även ett nytt skidställ, Pierre Robert underställ, handskar och lager-2-ställ i fleece. 
Köpte massa förbrukningsartiklar. 
Och lite annat nödvändigt som Dra-på-lakan, trosor, strumpor, kalsonger, verktyg och Brandfiltar i piffiga fodral.

Jag köpte även en hel del andra leksaker och presenter och ytterligare lite barnkläder. 
Idag blev det joggerjeans i jättesnygg blå färg och Alfons farfarströjor i skön kvalitet. 

Nu är jag extremt trött så jag säger godnatt och berättar mer om helgen senare.  

Frisören

Idag efter dagis var det dags för Oscar och Adam att gå till frisören. Det var premiär för Adam. Båda var jätteduktiga och satt stilla i stolen. 
Två nyklippta killar med blå färg i håret. 

På parkeringen utanför Adenmarks mötte mamma och pappa oss och lämnade över lite kläder som de köpt för mig på Gekås idag. 
Långärmade tröjor, perfekt till dagis. 
Tuffa mysbyxor; lekvänliga, mjuka och snygga. 

Jag såg de grå byxorna på Gekås blogg häromdagen och tyckte om dem. Bad därför mamma kolla där idag, trots att jag själv åker på söndag. (Man vet ju aldrig om någon storlek tar slut). Byxorna visade sig finnas i ytterligare två färger så det fick bli alla tre. Perfekt! 

Tack för hjälpen mamma och pappa!!!

Bye bye BEPpen

Idag har vi sagt adjö till vår fina lilla Volvo V40. Den hämtades här hemma någon gång under dagen. Henrik har istället övertagit en annan tjänstebil, en V70, och vi kommer inom kort lägga ut vår fina stora vita Mercedes till försäljning. Inte för att vi inte gillar den eller vill ha den, för vi har verkligen tyckt om den (utom när tanken skulle fyllas då :-) ), men vi behöver inte två stora bilar. 

Så någon som vet någon som vill ha en Mercedes ML 350 CDI Grand Edition AMG-paket, 9000 mil, årsmodell 2011, så är det bara att höra av sig!

En sista bild från imorse. Hejdå Beppe!

Sol och fest

Igår åkte vi till Smögen efter att vi lämnat barnen till mamma och pappa vid Torp. Vi hann med skjutbana, besök hos min farmor, båttur, bad och BRÖLLOPSFEST. 

Jag vid rodret och Mauro (Henriks lillasysters sambo) bredvid. 
Magiskt vackert med sol och hav. 
Lite högre fart när Henrik körde. 
Mauro dök i från båten och simmade iland.

På kvällen var det dags för sommarens stora festlighet, nämligen Philip och Kattis bröllopsfest. Därifrån har jag en hel del fina bilder i kameran som jag får visa när jag lagt över dem på datorn. 
Tog iaf en mobilbild och det var på den fina drinkmenyn. 

Festen blev fantastisk och vi kom i säng vid 3.45, vilket innebär jag sov bort dagens vackra förmiddag. Men vi vaknade hela gänget när vi badade nedanför Ulla och Dicks hus. 

Första doppet för Ulla i år! 
Philip var ganska snabbt upp. 
Där hade vi det gott!

Hemma i Getskär hade vi glädjen att få middag hos våra grannar. TACK Lundgrens och Collbys för en härlig eftermiddag i solen! 


Krabbfiske

Efter jobbet idag har jag fått sålt ett par benskydd i Stenungsund, Henrik sålde en hel kasse med urvuxna kläder i Kode och jag köpte ett par nya fotbollsskor till Oscar av en kvinna i Myggenäs. Facebookloppis är inte så dumt. Visserligen har jag tidigare haft massa folk som ångrat sig, inte dykt upp osv men det känns så bra när det funkar och alla dessa affärer gick jättesmidigt. Grymt bra! 

Under kvällen var det krabbfiske nere på bryggan för hela slanten. 
Krabbrace! Hur många som helst. Själv bidrog jag med tio stycken. 
Denna gamla rackaren fick jag upp. Svårt att se men den var riktigt stor och har en ny högerklo på väg att växa ut. 
De kämpar för att nå vattnet igen. 
Adam i kvällssolen. 
Storfiskaren Oscar på väg hemåt. 

Imorgon är det fredag igen och jag ska besöka Stenungsbaden och lyssna på Carola. Det blir kul! 


Kvällssol

Idag var det dags för Oscars andra fotbollsträning (lek och boll) för hösten och det var varmt och härligt att vara ute. Tyvärr vann jag inte dagens pris som bästa förälder när jag glömde vattenflaskorna hemma men som tur var fanns där snälla kompisar som delade med sig. 

Efter träningen cyklade vi ner till stranden. Adam ville inte bada men Oscar och jag tog oss varsitt dopp. 
När vi skulle gå tog jag denna bild. 
Vi bor väldigt härligt ändå. Jättemysigt när man träffar halva Getskär vid kvällsdoppet. 

Oscar hittade sin kompis där och de kastade sten vid strandkanten. Då hittade vi även en krabba som Oscar var oerhört stolt att han vågade hålla. 
Sötnosen håller en krabba! Att den var minimal spelar mindre roll. Är man glad och stolt så är man. 

Annars har jag ägnat kvällen åt att ladda ner bilderna vi tog på bröllopsdagen. Ska försöka blogga från datorn nästa gång så jag kan visa några. 
Denna lade jag på Instagram tidigare ikväll. 
Min prins och jag. 

Fredag!

Första arbetsveckan gjord efter semestern. Jag har cyklat till jobbet idag , liksom igår. Lämnade in bilen på verkstad för att försöka laga en backsensor men de har inte lyckats än så det får bli att lämna in bilen på måndag. Till vår stora fasa sitter just nu en svart sensor bredvid våra tre vita. Fattar ingenting! Hoppas verkligen inte verkstan menar allvar med att det ska se ut så. Vad gör vi då? Vill ju inte betala för en sensor som vi måste byta ut igen.  Får ont i magen av sånt här.
Jaja, vi får se vad de säger på måndag.

Vi fick iaf en härlig eftermiddag med bad nere vid stranden. Äntligen är badtemperaturen uppe i härliga nivåer och det var fantastisk att simma utanför de yttersta bryggorna där vattnet var klart och fint. 
Nybadad lite kall Oscar. 
Tant vågade sig i även på det grunda där vattnet tyvärr blir grumligt fort. 

En mil!

Jobbat som vanligt idag. Oscar hängde med en kompis hem efter dagis och Adam följde med hem. När Henrik kom hem cyklade vi hela familjen för att hämta Oscar och på vägen hem gick en igelkott över vägen. Den var jättestor och tyvärr hann jag inte ta någon bild på vägen men här är iaf en bild på massor av piggar. 
Pigge i gräset. 

Sedan gav jag mig av på en löprunda som kändes förvånansvärt bra så jag utökade rundan lite och lyckades ta mig en hel mil! 
Runkeeper håller koll på mig. 

Det var tredje gången i mitt liv som jag sprang en mil. Senaste gången var för fem år sedan när jag sprang Midnattsloppet. 
Genomsvettig men sjukt nöjd. 

Tyvärr har jag idag, precis som för fem år sedan, drabbats av löparmage strax efter målgång så det blir inga fler rundor på 10 km förrän min mage är bättre tränad. Får nog återgå till 5-6 km och trappa upp för att spendera ett par timmar på toa efter löprundan har jag varken ork eller tid för. Slut på skitsnacket. 

Natti natti

Gripsholm påslakan

Igår ökade "Ladan" på Skaftö sin rea till 50% så då passade jag på att be mamma köpa ett set med Gripsholms påslakan Oliver. 
Skärmdump från ellos.se

Har sedan tidigare detta i blått och vitt och det är fantastiskt och med det pris som nu blev, kändes det som ett fynd. 
Ladans pris var 349kr före rabatten. (Samma set säljs exempelvis just nu på Campadre för 299kr)
Nu ska jag bara försöka få tag på ett par extra örngott men det finns säkert på Gripsholsbutiken här i Stora Höga. 


Jobb och förskola

Idag har vi återgått till verkligheten hela familjen. Oscar är numera äldst på förskolan och Adam har flyttat upp till storbarnsgrupp. De går i varsin storbarnsgrupp, vägg i vägg och de hade haft en bra första dag. 

Henrik hämtade dem efter jobbet och Adam ville givetvis cykla lite. Själv besökte jag frisören. 
Några grå hår mindre och de obligatoriska lockarna. 

När jag kom hem ville killarna bada så det blev ett sent dopp innan läggdags. Det var förvånansvärt skönt i vattnet faktiskt. 

Jag vill även passa på att säga Grattis till Bettan på 60-årsdagen! 


Adam cyklar

Efter att ha helvägrat sin vanliga cykel före semestern, eftersom den är för långsam jäntemot springcykeln, var han idag sugen på att testa igen (cykeln har inte varit med på Smögen). Och precis som för storebror kunde han med en gång. När Oscar lärde sig cykla var jag helt i chock över hur lätt det gick. Idag var jag mer förberedd, men ack så imponerad. 

Adam cyklade ett varv runt kvarteret där jag tog tag i hjälppinnen när han skulle starta men på andra varvet när jag pratade med en granne så stack han iväg själv. Så det var bara att cykla hem och montera av pinnen. Sen cyklade han glatt ett antal varv till och såg ut som om han aldrig gjort annat. 

Pga fullt telefonminne har jag ingen bild på prinsen men det får jag lösa till imorgon. Henrik fick en liten filmsnutt iaf. 

En som lär sig cykla och en som lär sig simma inom en vecka, det är lite häftigt ändå. 

Nu är det dags att ställa klockan (tyvärr). Imorgon börjar verkligheten igen. 

Legoflygplan

Igår kväll fick Oscar sitt älskade Legoflygplan och bygget påbörjades direkt och fortsatte idag på morgonen. Han tycker det är så himla kul att bygga och det är fantastiskt hur han får ihop allting helt själv. Här är bilder från imorse när planet var klart. Då hade han inte ens haft tid att ta av pyjamasen. 
Oscar och hans flygplan. 
Så fick Adam vara med på en bild också. 

Efter det byggdes även en truck, flygtorn, ledarbil och en sån där bil med bagageband, så det har varit fullt upp idag. 

Vi har givetvis varit ute i solen också och trädgårdsstolen har blivit befriad från vildvinen. Jag har fyllt tre sopsäckar med ogräs, grenar och löv som jag klippt/rykt loss runt om i trädgården idag. Jag hade utan problem kunnat fylla lika många till men jag har ju givetvis fått ta mig lite tid att besöka Oscar och Lovas vinbärskafe i lekstugan. 
Sötnosarna plockade massor av vinbär och lagade vinbärssaft, -kräm, -paj mm mm. 

Jag tycker det är så roligt att de använder lekstugan även om jag fortfarande inte är klar med den. Men strunt samma, den är fullt lekbar och det är det viktiga. 

Imorgon väntar vi hem Henrik som är på svensexa för lillebror Philip. Sen väntar verkligheten på måndag. 

Farmor 90 år

Igår firade vi min farmor Gärd som fyllde 90 år genom att äta lunch på Smultron och Tång. 
Farmor och pappa. 
Precis satt oss vid långbordet på terassen. 
Mamma och farbror Bernt. 
Jag åt oxfilé. Den var både god och vackert upplagd. 
Groupie vid bordsändan. Brorsan, William, Adam och jag. 
Henrik, Oscar, Adam, Anders och Olivia. 

Efter lunchen gick vi hem till mamma och pappa och åt fantastiskt god hallontårta som mamma bakat. 

William stannade kvar med oss i Grundsund så inatt har mamma, jag och tre små killar sovit i båten. 
William, Adam och Oscar i förmiddags framför mormor/farmor och morfar/farfars båt. 

Nu är vi åter hemma i Getskär och vår vildvuxna trädgård. Varit borta i fyra veckor och under denna tid har tydligen vildvinen slukat en trädgårdsstol :-)
Fick se detta från köksfönstret ikväll. Helt galet! Men kanske inte helt konstigt med ömsom sol, ömsom regn. 

Godnatt från Getskär.


Simma och gatufest

På förmiddagen mötte vi Mattias och Alice på Tumlaren för lite bad. Innan vi kom fram var det poliskontroll på Väjern så Henrik fick blåsa och visa körkortet. Givetvis inga problem men spännande för killarna att vi fick träffa en riktig polis. 

Hur som haver, vår älskade Oscar, som kämpat så tappert med att återfå badlusten och våga försöka sig på att simträna igen (efter "olyckan" när han kräktes av en kallsup på simskolan), vågade idag simma. Han övade först på grunda delen och sedan gick vi in i den varma djupa rehabpoolen och där lyckades han simma från kant till kant (ca 5 meter) två gånger. Helt fantastiskt!
Stolt och lycklig Oscar efter att ha övervunnit sin rädsla och klarat av att simma tvärs över poolen. 

Till helgen ska han få sitt efterlängtade Legoflygplan som vi lovat när han lär sig simma. Sen blir det att fortsätta öva massa simning själva under hösten eftersom vi valt att låta honom slippa ha simskoleångest ett tag. Men idag är vi fantastiskt glada tillsammans med Oscar!

Ikväll har vi dessutom startat en ny tradition (vi bestämde det redan så här första gången). Vi hade gatufest tillsammans med våra grannar. 
Långbord mitt i vägen.

Igår kväll bestämde vi spontant att vi borde ha gatufest och idag hade vi det. Vår sista kväll i gula huset för denna sommaren och det blev ett väldigt trevligt avslut. Till nästa år får vi planera lite tidigare så fler kan vara med, men nu är vi igång iaf. 

Järv

Idag har vi besökt Nordens Ark igen tillsammans med män och barn i familjerna Stranne och Gunnarsson
Det är bakåtvänd "kepa" som gäller. 

Idag kollade vi mest in Järvarna som matades när vi var där.
En nyfiken Järv. 

Sen blev det lite lek på lekplatsen. 

Spindelmannen Oscar. 

Vi avslutade med lunch på Nordens Ark och hälsade sedan på min farmor Gärd i Kungshamn. 

Henrik har under eftermiddagen spelat herrgolfen på Sotenäs GK och gick -2 och därmed en sänkning till hcp 1,9. Det var ett antal år sedan han var nere så lågt. Grattis Älskling! 

Killarna och jag hade besök av min vän sedan högstadiet, Jennie. Vi tog en promenad ner till bryggan, åt glass och kollade in båtar. Mysigt att du kom och hälsade på Jennie!

Yllebröllop och ankare

Idag har Henrik och jag varit gifta i 7 år och firar därmed yllebröllop. 
En härlig dag för 7 år sedan. 

Henrik och jag "arrangerar" bröllopsdagen vartannat år och i år var det Henriks tur att planera in något kul. Henrik hade bokat en fotograf här på Smögen så vi hade en familjefotografering på klipporna, vilket var en jättetrevlig överraskning. 
Kommer givetvis visa bilderna när de är klara. 
I övrigt har vi bara haft en mysig familjedag med lunch på Bella Gästis i Hunnebostrand (riktigt bra!), lekparkshäng och slutligen middag här hemma. 

Jag hann även med lite nätshopping imorse när Ellos hade halva reapriset. 
Helt insnöad på ankare! Det blev fyra handdukar, två badhandukar, ett vändbart överkast till dubbelsäng och två matchande kuddfodral. (Bilderna är skärmdumpar fr Ellos.se)

Sjöräddningens dag

Idag tog hela familjen en promenad ut på Hästens friluftsområde och därefter blev det besök på bryggan och Sjöräddningens dag. Vi fick gå ombord på Sjöräddningens båtar, liksom en Lotsbåt. 

Massa spännande att titta på. 

Vi hann även smyga in lite shopping på bryggan eftersom jag hittade fleecefodrat regnställ på halva priset i Tensonbutiken. 
Nu är Oscar redo för höstrusk.

Vi har avslutat kvällen med att fira Henriks HIO än en gång. Vi har druckit champagne och ätit gott med två av Henriks tre medspelare. 
Peter och Tony. 
"Dompan" och Henrik. :-)

Champagnen smakade fint och det blev en väldigt trevlig kväll. Nu läggdags här i huset. Lovade Oscar att sova i tältet imorgon natt igen. Vi sov där natten som gick och det gick över förväntan. 
Mina sjusovare vid niotiden i morse. 

RSS 2.0