Dop och julgran

Igår var vi på dop till lille Carl Mauritz Nils på Smögen. Vi var i en stor sjöbod som var fantastiskt fin och det bjöds på glögg, gulaschsoppa och tårta. Jättetrevligt och jättegott! Tack Anna, Mattias, Alice, Bettan, Lennart, Solvig, Bengt och huvudpersonen Carl för att vi fick komma och för allt gott ni bjöd på. 
Sjöboden i vintermörkret. 
Mörkt och disigt i Smögens hamn.

Innan vi begav oss till dopet spenderade Henrik och jag ett par timmar med att byggdammsanera gula huset. Där låg ett gråvitt täcke överallt så vi fick börja med att sopa golven innan vi våttorkade. Dammsugare mår ju inte så bra av slipdamm så vi försökte minimera dammsugningen till mattorna. 

Efter dopet hade vi lovat Oscar att klä granen. Vi åkte ner, Henrik sågade av foten, vi satte den i julgransfoten och allt var frid och fröjd. Sen tog det stopp. Jag packade upp nya ljusslingan, testade den och skulle börja sätta i ljusen. Då slocknade en lampa. Bytte den med medföljande reservlampa. Det funkade... i någon sekund. Sen slocknade alla lampor. Och tändes aldrig mer trots flertalet försök att skriva i och ur lampor. Men men, jag hade ju köpt en slinga till så det får gå. 

Under tiden jag fipplade med lamporna vattnade Oscar granen. Han fyllde fullt men redan efter ett par minuter hade nivån sjunkit någon cm. Fick då se att det var blött på golvet och småskällde lite på Oscar för att han spillt. Insåg strax efter att det var hål i den nya julgransfoten!!! Gaaaah!!!
Fort som attan fick vi torkat upp på golvet. Det var dyblött och fukt hade redan börjat tränga ner i fiskbensparketten. Så, det blev ingen gran igår. 

Idag gick det desto bättre med lånad julgransfot och Oscar och jag fick klätt granen. (Men jag glömde ta en bild) 

Jag har även hängt upp gardin i fönstret över diskbänken, vi har satt på högskåpsdörren och Henrik har spikat upp den störiga elsladden som hängt lös sedan tapetseringen. 
Hissgardiner på plats. 
En vit jul i köket. 
Oscar har ställt upp en tomteparad av gamla ljus och glöggmuggar. Givetvis helt symmetrisk. 

Måste bara avsluta med en bild från Torp. Stora maffiga juldekorationer som gav en sån där amerikansk julkänsla när man åkte rulltrappan. Det var jättefint! 



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0