Angelas kladdkaka

Idag har vi besökt våra vänner familjen Slottäng där vi bjöds på mumsig kycklinggryta. Vi hade med oss kladdkaka till efterrätt och den har jag lovat att lägga ut receptet på. 

Överst min kladdkaka och givetvis skulle även barnens fotograferas. Fr vänster Adams, Oscars och Edwins :-)

Angelas kladdkaka med en twist. 
175 grader (över -och undervärme), 20 minuter i nedre delen av ugnen. 

150 gram smör
3 dl socker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 dl vetemjöl
Twist: några matskedar nötkräm (typ Nutella)

Smält smöret och rör ned ingredienserna i nämnd ordning. 
Originalreceptet är utan nötkräm men Henrik testade och det blev mycket gott. 

En härligt kladdig kladdkaka som gör sig mycket bra efter en natt i kylskåp. 
Kladdig hela vägen ut till kanten, mums!

PS. Angela är en arbetskamrat från tiden på Kronans Droghandel. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0