Catrin 30 år!

Många grattiskramar till Catrin som idag fyller 30 år! Oscar står på bordet och viftar med den svenska fanan! Hurra hurra hurra hurra!



Varför hurrar vi fyra gånger undrar ni kanske? Jag, dvs Oscar, ger nedan en kort förklaring för er vetgiriga.

" När någon utbringar ett leve för någon eller något, brukar vi i allmänhet ropa hurra fyra gånger. Detta fyrfaldiga hurra kommer från de gamla örlogsfartygens sed att med kanonskott avge lösen. På 1600-talet uppkom en överenskommelse mellan de olika länderna om hur många skott man skulle avfyra som en nationell igenkänningssignal. Vårt svensk-finska lösen var två skott. Danmark hade tre och vid högtidliga tillfällen kunde Sverige-Finlands lösen fördubblas till fyra. När det inom flottan blev aktuellt med hurrarop, användes två för befäl och fyra för kungligheter. Numera gäller fyra för alla, hög som låg. Danskarna - och ofta skåningarna - som även finnarna - hurrar alltjämt trefaldigt. "

Kommentarer
Postat av: catrin

Tack Oscar!!!! Ja herregud vikken tant va??? Men tänk va bra att jag är så mkt äldre än dig. Massa skoj jag kan lära dig! ;-) Men du,säg ingenting till mamma och pappa! :-)



Stora kramen!!! Längtar tills vi ses!!!!

2010-02-16 @ 22:01:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0